Prémie pevnou částkou - co to znamená?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Třeba mají na prémie jen omezenou částku, tak ji rozdělí občas tomu, občas onomu, aby se to v konečném důsledku nějak spravedlivé rozvrstvilo. Plus můžou hodnotit ne to, co někdo udělal špatně, ale upřednostnit toho, komu se něco povedlo.
Já jsem třeba státní zaměstnanec, prémie dvakrát ročně a jsem za ně šťastná jak blecha. Tak buď ráda, že je máš častěji. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ucetni opravdu nema pravomoc rozhodovat, kdo kdy dostane prémie a kdo ne
budou na to mit pravdepodobne nejaky fond a ten podle vlastního uvážení odpovědná osoba rozděluje pevnou částkou, velikost základního platu na to nemá vliv. A nikdo ti na prémie nesahá, nemůžeš je brát jako základ, ale jako něco navíc. To, že člověk v práci nepije a chodí tam je snad automatika…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle první otázky, pevnou částkou je myšleno to, že budou vždy, když je dostaneš, stejné. To, kdy je dostaneš, o tom rozhodne vedení. A něco k nim musíš mít uvedeno i ve smlouvě, ne? Tam bych začala pátrat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
„To, že člověk v práci nepije a chodí tam je snad automatika…“
Zakladatelka to nejspíš napsala pro ty, co by jí obratem napsali, že třeba chodí na Očr nebo má pozdní příchody apod. A ubezpečuji tě, že v dnešní době, kdy je lidí málo, tak si spousta zaměstnanců myslí, že pracovat se v práci nemusí…
A v mé bývalé práci byly prémie tzv.„ksichtovné“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
často jsou prémie podmíněny nějakým ziskem, či množstvím vyrobených výrobků- ve většině firem nají prémiové ukazatele, podle kterých prémie dávají. Není to jen o docházce a vhodném chování !-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:zeptej se primo reditele.
Prosím o radu nějakou účetní. Co znamená ve výplatě prémie pevnou částkou?
Mám na pásce tento údaj, který mi ale zaměstnavatel nedává každý měsíc. Občas tyto prémie prostě nedá. Jinak jsou tam prémie % ze základní mzdy, ty mívám pravidelně.
Já vím, že prémie jsou pohyblivou složkou a nelez si to vynutit, ale přesto mě zajímá, proč mi to občas bere.
Zaměstnanec jsem naprosto bezproblémový, nechodím na nemocenské ani na OČR, nepiju a chodím včas a dělám. Nedělám problémy, nehádám se, ale ředitel je náladový gay, jeho přítel (učetní ve firmě) taky. Může to být tím, že se špatně vyspí a já nemám prémie?Prosím zůstat anonym!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SussieS píše:
Ucetni opravdu nema pravomoc rozhodovat, kdo kdy dostane prémie a kdo nebudou na to mit pravdepodobne nejaky fond a ten podle vlastního uvážení odpovědná osoba rozděluje pevnou částkou, velikost základního platu na to nemá vliv. A nikdo ti na prémie nesahá, nemůžeš je brát jako základ, ale jako něco navíc. To, že člověk v práci nepije a chodí tam je snad automatika…
Já vím, já jen tohle psala dopředu, aby mě někdo nenařkl z toho, že třeba zaspávám atd,. a tím pádem je to vidět na prémiích. Jen pro dokreslení: Já sama jsem člověk velice loajální vůči svému zaměstnavateli a pracovní morálka je pro mě automatická. Ale pracuji v kolektivu, kde je více chlapů. A někteří si můžou dovolit dělat psí kusy, protože se líbí našemu řediteli…člověk má oči a vidí, jak se ke komu chová, jak za ním chodí po dílně a culí se na něho a ten zaměstnanec si může dovolit téměř vše. A někteří jsou pronásledovaní i za blbost, asi jsou mu nesympatičtí.
Pak jsem tu já a dva tři z dílny, kteří se do ničeho nemícháme, „nic nevidíme a neslyšíme“ a dělá si svoje.
Já právě nejsem ve výrobě, takže se mě netýkají prémie ze zisku. Jsem jediná, která není na dílně.
zakladatelka
- Citovat
- Upravit
@oliš píše:
„To, že člověk v práci nepije a chodí tam je snad automatika…“
Zakladatelka to nejspíš napsala pro ty, co by jí obratem napsali, že třeba chodí na Očr nebo má pozdní příchody apod. A ubezpečuji tě, že v dnešní době, kdy je lidí málo, tak si spousta zaměstnanců myslí, že pracovat se v práci nemusí…
A v mé bývalé práci byly prémie tzv.„ksichtovné“
![]()
přesně takhle to u nás funguje taky.
zakladatelka
- Citovat
- Upravit
@jkra píše:
zeptej se primo reditele.
Zeptám se. Ale dneska měl velmi špatnou náladu, takže jsem se mu radši vyhýbala. Ostatně tu blbou náladu už má asi měsíc.
Jen mě zajímalo, co to je pevné prémie…
zakladatelka
- Citovat
- Upravit
@Kamkam píše:
Podle první otázky, pevnou částkou je myšleno to, že budou vždy, když je dostaneš, stejné. To, kdy je dostaneš, o tom rozhodne vedení. A něco k nim musíš mít uvedeno i ve smlouvě, ne? Tam bych začala pátrat.
No jo, ale ona tahle složka - prémie pevnou částkou - bývá většinou každý měsíc jiná. Někdy mám na pásce nula, někdy kolem 2500, někdy 1600 a tak…? ![]()
zakladatelka
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
No jo, ale ona tahle složka - prémie pevnou částkou - bývá většinou každý měsíc jiná. Někdy mám na pásce nula, někdy kolem 2500, někdy 1600 a tak…?
zakladatelka
A v té smlouvě nic není? To pak nemá smysl, aby se to takhle jmenovalo. Na tvým místě bych se na to zeptala… Nějak v klidu, že tě to zajímá, jestli v tom je nějaký systém, abys věděla, kdy počítat s cca jakými penězi. I kdyby se ti tu ozvala nějaká účetní, pochybuju, že tohle je běžná praxe s PEVNÝMI prémiemi. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím o radu nějakou účetní. Co znamená ve výplatě prémie pevnou částkou?
Mám na pásce tento údaj, který mi ale zaměstnavatel nedává každý měsíc. Občas tyto prémie prostě nedá. Jinak jsou tam prémie % ze základní mzdy, ty mívám pravidelně.
Já vím, že prémie jsou pohyblivou složkou a nelez si to vynutit, ale přesto mě zajímá, proč mi to občas bere.
Zaměstnanec jsem naprosto bezproblémový, nechodím na nemocenské ani na OČR, nepiju a chodím včas a dělám. Nedělám problémy, nehádám se, ale ředitel je náladový gay, jeho přítel (učetní ve firmě) taky. Může to být tím, že se špatně vyspí a já nemám prémie?
Prosím zůstat anonym!!!