Pracovní pohovor. Asi moje chyba

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
17.2.22 15:45

Pracovní pohovor. Asi moje chyba

Koncem ledna jsem odpovídala na jedno pracovní místo. Paní mi navrhla termín pohovoru za týden a něco. Souhlasila jsem, že se přizpůsobím.
Bohužel, onemocněla jsem Kovidem a den před dnem D se omluvila. Navrhla mi tedy náhradní termín, ten byl před pár dny. V ten den jsem musela k lékaři ještě na kontrolu ( Kovidove prsty ). Jenomže, jsem se udržela. Zkrátka… Nepřišla bych v čas.

Paní jsem se zase za včas omluvila navrhla, zda by bylo možné sejít že následující den.

Prý, bohužel ne. A že je tam dnes do tolika hodin.
Pro mě to bylo pase. Neměla jsem šanci se tam dostat do té doby.

Zkratim to. Paní jsem psala, zda by bylo možné domluvit se teda na další týden nějaký den. Bez odpovědi. Zkusila jsem ji volat. Bez signálu. Pak mi volala zpět. Pro změnu já bez telefonu a když jsem ji volala zpět, tak mi hovoří vytipla. A dodnes neodepsala, nezavola.

Beru to jako svoji chybu a zřejmě se mám na to už vykašlat. Ale mezi mi takové chování, abych pravdu řekla.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10242
17.2.22 15:50

Ahoj,
vžij se do jejího pohledu, a i když na tvé straně prostě byl kopec smůly a blbých náhod, pokud ona měla více zájemců o pozici, logicky upřednostnila ty, kterým se podařilo na pohovor dostavit v prvním nebo druhém termínu. Určitě nedáš nic za to, když ji ještě třeba napíšeš nebo zkusíš zavolat, uvedl bych to tak, jak to bylo, klidně i s dovětkem, že tě to mrzí, protože jsi zodpovědná a spolehlivá a o pozici bys měla zájem. Klidně i můžeš napsat, že pokud je místo již obsazené, budeš ráda, když tě dál povedou v patrnosti jako člověka, který by měl zájem pro jejich společnost dělat pro případ, kdyby se nějaká pozice uvolnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20852
17.2.22 15:54

Ano. U tebe blbé náhody, ale z jejího pohledu jsi jen člověk co se na x termínů vymlouval a nedošel. Výběrové řízení skončilo a nevidí důvod, proč by by tě pořád dál měla kontaktovat. Zvlášť když telefony nebereš. Už bych to dál neřešil a měl za uzavřené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10876
17.2.22 15:59

Pokud má na to pracovní místo dostatek uchazečů, tak to jinak dopadnout nemohlo.

Ten konec, co popisuješ je spíše souhra ne úplně šťastných nahod.

Je to o lidech a taky má své, už pravděpodobně výběrové řízení uzavřela a prostě nešlo to. Tvá další reakce, zda přijít již byla zbytečná, ona ti šanci dala.
Nejde skrz jednu uchazečku výběrová řízení natahovat.

Bohužel roli může hrát i tvé zdraví, kdy jsi se ne úplně vlastní vinou znevýhodnila a prostě může si myslet, že si bude u tebe pořád něco řešit..
Ber to tak, že jsi tam prostě pracovat neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21991
17.2.22 16:00
@Anonymní píše:
Koncem ledna jsem odpovídala na jedno pracovní místo. Paní mi navrhla termín pohovoru za týden a něco. Souhlasila jsem, že se přizpůsobím.
Bohužel, onemocněla jsem Kovidem a den před dnem D se omluvila. Navrhla mi tedy náhradní termín, ten byl před pár dny. V ten den jsem musela k lékaři ještě na kontrolu ( Kovidove prsty ). Jenomže, jsem se udržela. Zkrátka… Nepřišla bych v čas.

Paní jsem se zase za včas omluvila navrhla, zda by bylo možné sejít že následující den.

Zkratim to. Paní jsem psala, zda by bylo možné domluvit se teda na další týden nějaký den. Bez odpovědi. Zkusila jsem ji volat. Bez signálu. Pak mi volala zpět. Pro změnu já bez telefonu a když jsem ji volala zpět, tak mi hovoří vytipla. A dodnes neodepsala, nezavola.

Beru to jako svoji chybu a zřejmě se mám na to už vykašlat. Ale mezi mi takové chování, abych pravdu řekla.

A ptáš se na co přesně? :nevim:

Ano, ber to jako svoji chybu a vykašli se na to.

Pracovní pohovory jsou jednání, na kterých si uchazeč nemůže dovolit ani nejmenší ukázku nespolehlivosti nebo potenciální problémovosti - to se nedá nic dělat, nikdo nebude zkoumat, zda za to můžeš nebo proč se co stalo. Sama musíš posoudit, nakolik jsi měla nebo neměla možnost ovlivnit to, že ses nedostavila na náhradní termín (a nakolik „včas“ ses omluvila).

A že ti paní nezvedla telefon a následně jste se „naháněly“, to zase mohou být okolnosti z její strany… až ji ve finále zřejmě přestalo bavit provádět telefonická škatulata, aby ti sdělila, že si našli někoho jiného. Žádné „takové chování“, které by tebe mělo mrzet, tam nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
17.2.22 16:06

Podle mě tě nemá co mrzet. Byla to souhra blbych náhod z tvé strany, ale ona to může vidět tak, že když tě zaměstnaji, tak budeš marodit a budeš nespolehlivá. :nevim: Už tak je podle mě plus, že ti volala zpátky. Kašli na to a hledej dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2370
17.2.22 16:12

Pokud se nejedná o nějakou extrémně specifickou pozici, kterou nikdo jiný než ty zastávat nemůže, personalistku už zřejmě nezajímáš, protože asi vybrali jiného kandidáta a teď má na práci zas něco dalšího. Šancí jsi dostala dost, ale prostě to nevyšlo. Ber to třeba tak, že ti tím osud chtěl říct, že tahle práce by za to stejně nestála a máš si počkat na něco lepšího. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24592
17.2.22 16:12

Pro vás souhra nešťastných náhod, pro ni nejspíš výmluvy nespolehlivého uchazeče. Berte to jako znamení, že vám ta práce nebyla souzená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40965
17.2.22 16:20
@Anonymní píše:

Beru to jako svoji chybu a zřejmě se mám na to už vykašlat. Ale mezi mi takové chování, abych pravdu řekla.

Takže jsi nezvládla přijít na řádný termín pohovoru, ani na dva následující :think: asi získali pocit, že o tu práci až tak nestojíš a chtějí někoho s větším zájmem. Nic víc, nic míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1455
17.2.22 16:28

Vůbec se ji nedivím, prstě co se bude otravovat s ženskou co to už 2× odřekne, když tam má lidi co dorazí na první dobrou :zed: já jako chápu, že covid, ale prostě je to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
17.2.22 16:35

Hele, já bych tě nevzala, ani kdybych na to místo nikoho jiného neměla. Že člověk onemocní, to se stát může, ale naplánovat si kontrolu na den, kdy mám sjednaný druhý pohovor, to je podle mě drzost. Chápu, kdyby šlo o život, ale tohle se dalo normálně odložit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.22 16:39

Ano, tohle mi udělala paní na výběrku taky.
Nadšená, hrozně se chtěla scházet, uhanela mě asi měsíc (já zdravotní důvody, děti v karantene apod, tak se to oddalovalo). Tak jsme si pak s dostatečným předstihem stanovily termín. Nedostavila se. Omluvila se asi 10min po tom, co měla přijet, že má nemocné dítě. OK, beru to.
Po druhé se vůbec neozvala ani v hodinu schůzky a dokonce ani ten den.
Volala mi asi za dva dny, uz jsem ji to nebrala, protože takový člověk je pro mě ztráta času.
Pokud o to nestála, neměla mě měsíc uhánět 30minutovymi hovory.

Takže z mého pohledu zaměstnavatele je to asi takto…
Anonym, kdyby tu paní náhodou byla.

• Citovat
  • Upravit
101509
17.2.22 16:40
@Aduš8 píše:
Hele, já bych tě nevzala, ani kdybych na to místo nikoho jiného neměla. Že člověk onemocní, to se stát může, ale naplánovat si kontrolu na den, kdy mám sjednaný druhý pohovor, to je podle mě drzost. Chápu, kdyby šlo o život, ale tohle se dalo normálně odložit

Asi tak a ještě tedy tvrdi, ze se kontrola protahla a nestihla by to vcas a když ji tedy personalistka rekne, at dorazi pozdeji, tak najednou nemá sanci se tam dostat, :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140

To jsi nemohla odložit spíš tu kontrolu u doktora? Ale teď už je to fuk. Hod to za hlavu a hledej si místo někde jinde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Chápu. Ale na druhé straně nemůžu za to, že lékař měl zpoždění. Proč nevím, možná skrz kalamitu co tu byla. A bohužel, já u něj nebyla autem. Kdyby přijel včas stihla jsem v pohodě autobus a ještě nemá hodinu rezervu do pohovoru.

A ano, musela jsem tam dnes, protože zítra ordinuje jinde a tam nemá moji zdravotní klasifikaci. Má tři ordinace, z toho dvě v jiném kraji, kde ani nejsem. :nevim: Šla jsem pro ukončení izolace a kontroly.

Jinak já zrušila dva termíny. Z toho každý včas. Bohužel, znovu opakuji, první kvůli izolaci, kdy těžko nemám potahnu s příznaky a pozitivním PCR testem.

A podruhé dnes, protože jsem musela k lékaři pro ukončení. Byla tam včas, ještě měla rezervu. A následně navrhla jiný termín, když jsem viděla, že to zkrátka nemám šanci stihnout. Ne, všude jezdí busy každou hodinu, a proto jsem nestihla dojet do doby, než paní odcházela - to jsem akorát lehce po dojela do toho města, kde jsme se měli sejít a z něj domů ještě :nevim: Tak to prostě je. A než začnete. Ne auto jsem fakt mít nemohla, než začala izolace dalo se do servisu, kde je už druhý týden a zítra pro něj pojedu.

Ale chápu jak to vypadá pro personalistku.

Příspěvek upraven 17.02.22 v 16:48

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat