Pracovník na home office

Napsat příspěvek
Velikost písma:
983
6.12.17 10:33

Taky mám HO, vzniklo to odchodem na mateřskou a po téměř 5 letech, kdy to tak fungovalo (vykazovala jsem počet odpracovaných hodin a podle toho jsem byla placená, protože jsem předem nedokázala říct, kolik s mimčem a následně s druhým zvládnu odpracovat), mi HO zůstalo i po plném návrat do práce. Jsem 2 dny ve firmě, 3 dny doma - mám to přes 50km a taky jsem samostatná jednotka - takže převezu noťas, otevřu a na konci dne zase zavřu a jedu domů. Ty 2 dny v práci mi vyhovují - vyřídíme potřebné porady, schůzky, naplánujeme další věci,…a zároveň netrávím denně 2hod času na cestě…jsem ve firmě jediná, kdo to tak má, tak vím, že to kolegyně nekousaly zrovna dobře, ale zároveň jejich práce není toho typu, aby ji mohly z domova dělat, což si myslím, že racionálně chápou a vztahy máme v pohodě…ale že mě tu proberou, když jsem doma, to je klidně možné, ale nijak mě to nevzrušuje. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.12.17 10:46
@Tersuita píše:
Taky mám HO, vzniklo to odchodem na mateřskou a po téměř 5 letech, kdy to tak fungovalo (vykazovala jsem počet odpracovaných hodin a podle toho jsem byla placená, protože jsem předem nedokázala říct, kolik s mimčem a následně s druhým zvládnu odpracovat), mi HO zůstalo i po plném návrat do práce. Jsem 2 dny ve firmě, 3 dny doma - mám to přes 50km a taky jsem samostatná jednotka - takže převezu noťas, otevřu a na konci dne zase zavřu a jedu domů. Ty 2 dny v práci mi vyhovují - vyřídíme potřebné porady, schůzky, naplánujeme další věci,…a zároveň netrávím denně 2hod času na cestě…jsem ve firmě jediná, kdo to tak má, tak vím, že to kolegyně nekousaly zrovna dobře, ale zároveň jejich práce není toho typu, aby ji mohly z domova dělat, což si myslím, že racionálně chápou a vztahy máme v pohodě…ale že mě tu proberou, když jsem doma, to je klidně možné, ale nijak mě to nevzrušuje. :)

U nás pracuje řada lidí na HO a nikdo to „těžce nekouše“ :lol: Většinou jsou to lidi, kteří jsou někde v Olomouci, Plzni nebo v nějaké vsi na Vysočině. Dojíždět by nemohli a my je chceme. Takže cajk. Důležité je jen to, aby fakt pracovali, byli dostupní atd.

T logiky věci plyne, že nemůžou z Olomouce dojíždět.

třeba to u vás berou taky tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.12.17 10:48
@j.a.n.i1 píše:
Jo, tak pod tohle se podepisuju… to je největší zákeřnost práce na HO.

Nebo když partner přišel domů a řekl: tady to zase vypadá, vždyťz jsi celý den doma. :zed: :zed: :zed: Gr, úplně se mi to vrací.

Ono stačí, že i teď mám občas dny, kdy pracuju z domova a můj manžel je schopný říct „ty máš zítra to volno, vyzvedni auto“. :zed: :zed: :zed: Už mnohokrát jsem vybuchla, vztekla se, byla logická… Nic nepomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.12.17 10:51
@malyprinc12 píše:
Pěkný den, dělá někdo z vás ve firmě, kde je možné pracovat doma? Pokud ano, a někdo takový je, jak se na něj díváte? Berete ho jakou součást kolektivu, nebo prostě kdo je doma, je „důkladně propraný“ jak se říká…mám tu možnost, ale nevím zda na to kývnout…

jedem takhle v době nemocí.. a v době, kdy se nám to hodí.. díváme se na sebe normálně, jsme kolegové.. je fuk, jestli do práce přiješ 2× za měsíc nebo každý den.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
6.12.17 10:53

Pokud je dcera nemocná beru si home office, ale upřímně se mi pracuje lépe z kanceláře než z domova. Jak se na to dívají ostatní, zatím bezdětní někteří je mi zcela jedno, i kdyby mě řešili horem, dolem - jejich problém. Pokud to zaměstnavatel umožní je to skvělé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
6.12.17 12:14

@malyprinc12 Dělala jsem takhle 2,5 roku. Firma byla 200 km daleko, jezdila jsem na otočku 1 týdně. Musím přiznat, že mi z toho později už hrabalo. Je fakt, že byl trochu problém v mém přímém nadřízeném, zas tak moc jsme si nesedli, já byla ještě mladá a nezkušená, on neuměl moc vést lidi. Jinak v kolektivu problém nebyl, měla jsem štěstí na super lidi a jestli mě někdo pomlouval mi bylo úplně jedno.
Ale bylo to pro mě fakt náročné na sebedisciplínu, protože se moje práce nedala jednoduše měřit a vykazovat.
Pokud máš tu možnost, tak bych to určitě zkusila, má to spoustu výhod. Pokud bys měla možnost návratu na plnou docházku do firmy, tak bych neváhala.

• Citovat
  • Upravit
36556
6.12.17 13:11
@malyprinc12 píše: …tak přesně toho se taky bojim…

Tomu se skoro vyhnout nedá. Lidi to takhle bere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
6.12.17 13:48
@malyprinc12 píše: …tak přesně toho se taky bojim…

Tak je musíš ignorovat :nevim: Taky mám částečný HO a nikdy mi nikdo z rodiny nic takového neřekl (ale ono pár lidí u mě v rodině měli nebo mají částečný HO)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1383
6.12.17 14:50
@Bábrdl píše:
Tomu se skoro vyhnout nedá. Lidi to takhle bere.

JJ, hodně lidí si myslí, že home office= dovolená. Prostě ignorovat, metoda zaseknuté desky, „pracuju z domu, nemám čas, sorry“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.12.17 15:00
@Azallea píše:
JJ, hodně lidí si myslí, že home office= dovolená. Prostě ignorovat, metoda zaseknuté desky, „pracuju z domu, nemám čas, sorry“.

Tak to je jasné.
Jde jen o to, nakolik to člověku vadí. Mně to vadilo hodně, až mě to překvapilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1383
6.12.17 15:07
@Bábrdl píše:
Tak to je jasné.
Jde jen o to, nakolik to člověku vadí. Mně to vadilo hodně, až mě to překvapilo.

Chápu, stokrát nic umořilo osla. Taky záleží, jakým tónem je to podáno a od koho… od blízké osoby by mi to vadilo víc než od vzdálené sestřenice :mrgreen:

Jeeště mě napadlo: @malyprinc12 Jak to máš s pracovní dobou u home office? Podle toho bych se hodně rozhodovala já. Například, máš dobu, kdy musíš být k zastižení na pracovním mailu/telefonu od - do?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38996
7.12.17 10:57
Hm, nevim, u nas je HO uplne bezny, mame teda stanoveny pocet dni v mesici na HO. Ja bych brala daleko casteji nez mam moznost. Kdo je u nas na HO u nas teda propirany neni, vubec me to nenapadlo nad tim premyslet 8o. Spis mu zavidime, ze nas v kanclu to teprve ceka a tesime se na ten nas :mrgreen: Pokud jsou ale nejake zavazne okolnosti, tak neni potreba si ho domluvit i nad ramec. (Jako treba v pripade nestovic dvou deti po sobe, to jsem byla na HO snad mesic :dance:). Vztahy mame uplne normalni, v pohode.
@Bábrdl píše:
Nebo když partner přišel domů a řekl: tady to zase vypadá, vždyťz jsi celý den doma. :zed: :zed: :zed: Gr, úplně se mi to vrací.Ono stačí, že i teď mám občas dny, kdy pracuju z domova a můj manžel je schopný říct „ty máš zítra to volno, vyzvedni auto“. :zed: :zed: :zed: Už mnohokrát jsem vybuchla, vztekla se, byla logická… Nic nepomáhá.

U nas na toto zabralo az to, kdyz musel zustat na HO on sam. Do te doby to taky nechapal. Teprve tehdy pochopil, ze to neznamena lezet v posteli a valet se. :nevim:

@Azallea píše:

Ony se ty HO snad vic zabehnou a vic lidi to bude znat a samo bude vedet, co si pod tim predstavit. Jinak tohle taky ignoruju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1383
8.12.17 11:14

@malyprinc12 tak to záleží na úvazku a na objemu práce. Pokud ti dají part time, ale objem práce jako pro plný úvazek, tak samozřejmě budeš pracovat déle. Záleží na nadřízeném, dokud to nevyzkoušíš, tak to těžko říct.
No a taky záleží na tobě, abys to zabalila prostě ve chvíli, kdy máš padla, ne kdy máš hotovo(protože je mi jasné, že v některých oborech nemmáš hotovo nikdy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat