Nástup do práce a těhotenství
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
nastup do prace a tehotenství
Ahoj holky ![]()
potřebuju poradit
před dvěma lety jsem dala vypoved v práci a dala se na staz do varsavy abych jednou mohla dělat svou vysněnou práci ve školce s dětmi
V září jsem se vrátila a byla na pohovor v jedné dětské skupině kde mě přijali, ale z důvodu malého počtu dětí (skupinka je nová)budu mít nástup až 1.1.2018 ale já zjistila že jsem v 8tt
mám nastoupit a pak až to pujde vidět na neschopenku nebo to říct ale to mě nevezmou a nebudu mit ani kourunu
vubec nevim jak z téhle šlamastiky
chci aby se fazolka měla dobře, ale nechci se zachovat nefer vuci zamestnavateli
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj a jak to je dlouho, co nejsi zaměstnaná? A máš odpracováno za poslední dva roky požadovaný počet hodin? Jestli má smysl nastupovat…
- Citovat
- Upravit
@Kraftinka
Ja teda nevim uplne presne, ale aby jsi mela narok na materskou, tak by jsi melq byt min rok zamestnana, v te varsave jsi mela smlouvu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nooo myslím že na 270dni právě nedosáhnu :/ spíš jestli aspoň 2-3mesice pracovat a mít nějaké penízky a pak bohužel na neschopenku (vím že je to hnusné a nefér) nebo se na to vykašlat úplně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kraftinka
Tak to nebude mit vliv na materskou..na tu nedosahnes ani tak, takze ted bude zalezet jen na tvem svedomi a v tom ti tu asi nikdo nepomuze
ja bych to rekla, v praci jsem to taky oznamila temer hned, nikdy nevis, co po tobe zacnou chtit a je lepsi, kdyz mas toleranci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kraftinka jestli plánujete jít hned na neschopenku tak to není moc fér vůči zaměstnavateli
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na druhou stranu muzes klidne jeste 6 mesicu pracovat, ja bych to doma nevydrzela, chci zustat co nejdyl to pujde a delam servirku, 13ti hodinove smeny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Spočítej si kolik budeš mít odpracováno za poslední dva roky před nástupem na mateřskou, těch 270 bys musela mít splněno… jestli by Ti pomohlo nastoupit a třeba 3 měsíce (či více) odpracovat… Musíš vše propočítat, abys tam nenastupovala fakt úplně zbytečně… A taky otázkou, jestli budeš mít zkušebku? I když ta by tě asi ohrozit neměla.
No, tohle je fakt na ho… vno situace. Deb… ilní stát, takhle idi… otsky to mít nastavený! Řešila jsem něco obdobného a když prostě člověk není zrovna úplně bohatý, tak se hodí každá koruna a pak to prostě odnese zaměstnavatel ![]()
Jako pokud by Ti to mělo pomoci, tak prostě nastup… navíc jste to podepisovali v době, když si ještě o těhotenství nevěděla ne? Ber to tak, že někdy sice nastoupí zdravej, netěhotnej člověk a stejně si to třeba po měsíci rozmyslí, nebo naopak oni zjistí, že nevyhovuje a jde pryč… no co, snad to všichni přežijí.
Drž se. Hlavně užívej těhotenství… Nechci strašit, ale ono do 12tt se může stát ještě cokoliv a co pak… znova hledat práci…? No, je to prostě mazec, jaký ohledy bere stát na ženy… Jaký jim nutí podmínky…
- Citovat
- Upravit
Právě, že stáž je neplacená je to jen o získání praxe a zkušeností
ano pohovor a domluvení podmínek bylo v září a to jsem těhotná ještě nebyla
nechci jít na neschopenku hned.. to určitě ne chci pracovat co nejdéle to půjde ale budu mít zkušebku nevím jestli mi dovolí až do 6 měsíce pracovat ve školce když tam jsou neustále chřipky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kraftinka
Tak oni ti nemuzou nakazat, do kdy budes pracovat. V pripade, ze otehotnis, tak zamestnavatel ti musi nabidnout jine misto nebo pozici. Musis vedet ty, jak se citis. Ja jsem ted 15tt a uz zacinam citit unavu, nechci uolne za kazdou cenu tam zustavat, ale doma se mi byt taky jeste nechce byt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Spočítej si kolik budeš mít odpracováno za poslední dva roky před nástupem na mateřskou, těch 270 bys musela mít splněno… jestli by Ti pomohlo nastoupit a třeba 3 měsíce (či více) odpracovat… Musíš vše propočítat, abys tam nenastupovala fakt úplně zbytečně… A taky otázkou, jestli budeš mít zkušebku? I když ta by tě asi ohrozit neměla.
No, tohle je fakt na ho… vno situace. Deb… ilní stát, takhle idi… otsky to mít nastavený! Řešila jsem něco obdobného a když prostě člověk není zrovna úplně bohatý, tak se hodí každá koruna a pak to prostě odnese zaměstnavatel
Jako pokud by Ti to mělo pomoci, tak prostě nastup… navíc jste to podepisovali v době, když si ještě o těhotenství nevěděla ne? Ber to tak, že někdy sice nastoupí zdravej, netěhotnej člověk a stejně si to třeba po měsíci rozmyslí, nebo naopak oni zjistí, že nevyhovuje a jde pryč… no co, snad to všichni přežijí.
Drž se. Hlavně užívej těhotenství… Nechci strašit, ale ono do 12tt se může stát ještě cokoliv a co pak… znova hledat práci…? No, je to prostě mazec, jaký ohledy bere stát na ženy… Jaký jim nutí podmínky…
A co s tím má společného stát? A zakladatelka se ani neptá na PPM. A proč by nástup do práce byl zbytečný? Každá koruna se hodí, ne?.
@Kraftinka Zakladatelko, oznamovací povinnost vůči zaměstnavateli nemáš, takže je to na tvém uvážení. Pokud bys to oznámila a zaměstnavatel tě nevzal máš záložní plán jak bys řešila finance? Pokud ne, tak bych neoznamovala, nastoupila a pak se přizpůsobila situaci. Může ti ukončit PP klidně ve zkušebce, když to zjistí, ale může si tě tam i nechat, protože nebude mít hned náhradu…těžko říct. Každopádně pro neschopenku musí být zdravotní důvod nebo lékař, který je ochotný si diagnózu vymyslet. A dá se na neschopenku nastoupit do 7 dnů od konce pracovního poměru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ted se na to podivejte z druhe strany… jak by se vam libilo, ze se vasemi diteti stridaji ucitelky v detske skupine, sotva si zvykly?
Ja bych za ferove povazovala sdeleni skutecnosti zamestnavateli a domluvila se s nim, jestli me i tak potrebuje nebo ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mroe a vy jste se na to podívala z druhé strany? Ze strany mladého člověka, který potřebuje z něčeho žít, natož když čeká dítě? Když bude jednat na rovinu, tak ji nevezmou nikde…
- Citovat
- Upravit
Jenze ona vedela, ze nastupuje do prace, mela se chranit. Ty deti nemaji na vyber, ty to nemaji sanci ovlivnit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit