Práce jako poslání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1119
4.12.17 23:11

Práce jako poslani

Ahoj holky, pomalu začínám přemýšlet o práci. Chci se zeptat jestli delate práci, která vás baví - naplňuje, nebo pracujete hlavně kvůli penez? Když jste hledaly, hledaly jste určitou vec nebo cokoliv? Mám vystudovanou VŠ ekonomku, ale teď vím ze to byl omyl a tímhle směrem vůbec jít nechci ????. Jak začít po mateřské “znova”. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35323
4.12.17 23:19

Proboha proc takovy nazev diskuse? Prace te ma bavit, ale proc poslani? To muze tak delat dobrovolnik nebo radova sestra, ale ne zamestnanec. Pak ale nemusis nic studovat, na „poslani“ to obvykle neni potreba.
Mne prace bavi, ale kdyz nekdo zacne mluvit o poslani, tak mi stoupa adrenalin… zrejme si mysli, ze nakrmim deti vodou a budem bydlet spolu stastne pod mostem a ja budu porad happy a plna energie, takovy mily uzasny nadclovek…tak by si to totiz vetsina lidi predstavovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
4.12.17 23:22

Znám pár lidí, kteří to tak mají, evidentně vedou velmi bohatý vnitřní život (pracují v sociální sféře. byť různě). Ale pak je životy těch, se kterými pracují vnitřně zasahují, což zase může zasahovat do jejich rodiny. Pro mě by byl ideál práce, která mne baví, ale tu teď vlastně mám - taky je to práce s lidmi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
4.12.17 23:23

Dělám práci, která mě baví, peněz z toho mám tak středně :) Jako charitu bych to asi nedělala. Jo a na škole jsem si říkala, že je to přesně to, co dělat nechci :mrgreen:
Imo čistě kvůli penězům práce dělat nejde, na to mají ty dobře placené příliš mnoho nevýhod. Na druhou stranu, na každé práci se asi dá najít nějaký pozitivní rys. Pokud tedy není v přímém rozporu se základním nastavením člověka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
4.12.17 23:44

@Sexynohy ano práce s lidmi ale takova o kterou lidé stojí a radi se vrací kvůli tomu co delate

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
4.12.17 23:57
@Walerka píše:
Ahoj holky, pomalu začínám přemýšlet o práci. Chci se zeptat jestli delate práci, která vás baví - naplňuje, nebo pracujete hlavně kvůli penez? Když jste hledaly, hledaly jste určitou vec nebo cokoliv? Mám vystudovanou VŠ ekonomku, ale teď vím ze to byl omyl a tímhle směrem vůbec jít nechci ????. Jak začít po mateřské “znova”. Dekuji

celý život jsem dělala ekonomku, hlavní účetní… ale nikdy mě to nějak extra nebavilo… takže jsem během posledních dvou mateřských začala dělat to, co mě baví a naplňuje… je mi jasné, že jako účetní bych měla asi daleko vyšší příjmy, ale dělám to, co chci a co mě opravdu baví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
5.12.17 00:00

@Regina Hero a mužu se zeptat co delate?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
5.12.17 00:02
@Walerka píše:
@Regina Hero a mužu se zeptat co delate?

https://www.fler.cz/blue-jane
https://www.fler.cz/pavla-art

A ještě maluji, ale obrázky zatím na eshopu nemám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2059
5.12.17 00:18
@Walerka píše:
Ahoj holky, pomalu začínám přemýšlet o práci. Chci se zeptat jestli delate práci, která vás baví - naplňuje, nebo pracujete hlavně kvůli penez? Když jste hledaly, hledaly jste určitou vec nebo cokoliv? Mám vystudovanou VŠ ekonomku, ale teď vím ze to byl omyl a tímhle směrem vůbec jít nechci ????. Jak začít po mateřské “znova”. Dekuji

Moje práce mě naplňuje a baví, těším se, až se k ní vrátím, ale úplně posláním bych ji nenazývala :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
5.12.17 00:30

@Regina Hero nádhera a to vás uživí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
5.12.17 00:31

@přírodní a co delate vy ????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.12.17 00:33

Pro mě bude poslání to co slušně uživí mojí rodinu a díky čemuž si budeme moct něco dovolit a nebudu tím trávit 8-12 hodin denně a nebude mi nikdo nade mnou říkat co mám nebo nemám dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
5.12.17 01:11

Poslani ale nemusi byt jen prace spatne ohodnocena, ja bych tam radila vice zamestnani, ale asi je to spis o vnimani jednotlivce, jestli tu svou praci povazuje za takovou, kterou “nedela jen pro sebe”..prace muze byt placena dobre, jen treba ma jista omezeni-napr. venujete ji mnohem vice casu nez je bezne, musite byt v dosahu treba, mate dalsi jina omezeni, co dalsi povolani nemaji..atd. - ne kazdy by to byl ochotny prijmout..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
5.12.17 05:45

Mam stejny „problem,“ od ditete se mi nechce odchazet do prace, ktera je „jen kvuli penezum.“ Mam par znamych, kterym se povedlo „zpenezit“ sve konicky, to mi prijde idealni - poslani asi neni dobre slovo, ale delaji neco, co je bavi a naplnuje. Treba byvaly spoluzak dela rodokmeny, dohledava predky hlavne pro emigranty, zacal to jako konicek, ted to dela jako praci. Ale jeste me nic neosvitilo, tak nevim…cim se muzu uzivit, kdyz rada ctu a spim? :mrgreen: Proste prachy jsou fajn, ale uz bych nechtela travit tretinu az polovinu dne necim, co me nebavi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
5.12.17 05:48

Já jsem léta pracovala se sklem, ale nabylo to na uživení. Potřebuji ve své práci pohyb a akci a to se jaksi neslučuje s vysedáváním za sklářským kahanem.
Po mateřské jsem začala pracovat jako pečovatelka v DD a zatím mě to naplňuje.
Peníze akorát, ale pořád lepší než z výroby skl. figurek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat