Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, prosím jak to je s tím prádlem, dnes peru už třetí várku a teď mi tchýně řekla, že by se to o silvestra nemělo.
Tak se ptám Vás, může ještě zítra do půlnoci viset prádlo? Nebo ho mám sundat už teď?
Nemělo by viset na Nový rok. Když ho zítra do půlnoci sundáš, tak je to v pohodě. Ale je to pověra, to si pojďme uvědomit.
Ale no tak… vis kolik veci „by se nemelo“
Pokud potrebujes prat, tak per. Pokud potrebujes vyprane ususit, tak sus.
Může. Nic se kvůli pověšenému prádlu nestane… Také mám akorát vypráno. ![]()
@Libuslibu prosím pěkně, piš česky, prádlo o silvestra fakt česky není.
Na pověry moc nejsem ale děsí mě to, že když bude viset prádlo, že se může někdo blízký oběsit nebo umřít.
To bych totiž nepřežila, mám ročního syna.. A to bych prostě nedala, proto se ptám.
@Libuslibu Jestli jsi pověrčivá, pak nesmí prádlo viset na Nový rok, na Silvestra ještě jo. Jestli nejsi, tak je to jedno ![]()
Je to jedna z pověr, že na Nový rok nemá viset prádlo. Jedna z mála pověr co držím ![]()
Ale tedy jen proto, že se mi hodí do krámu. Ne že bych tomu věřila ![]()
je to jen blbá pověra, přesto jí dodržuju
![]()
přes půlnoc aby nic neviselo, tak jsem dnes prala jak vzteklá a doschne to zítra, během dne to seberu a pak již nic nepověsím
mám tady tuny prádla, halt to počká
jako jo, je to blbost, ano, stejně to však dodržuju
a dorazí to matka, která se mě jako každej rok telefonicky optá, jestli mi náhodou někde nevisí prádlo
přitom…to by se to věšelo…
Příspěvek upraven 30.12.20 v 22:06
Já jsem asi zblblá z corony, ale první co mě napadlo bylo, že to je vládní nařízení, že se pak líp šíří virus…
![]()
@KeckaJ píše:
Já jsem asi zblblá z corony, ale první co mě napadlo bylo, že to je vládní nařízení, že se pak líp šíří virus…![]()
![]()
jen to tady říkejte nahlas a dočkáme se všichni
@Yasmina21 píše:
Může. Nic se kvůli pověšenému prádlu nestane... Také mám akorát vypráno.
Co ty vis, treba ji tam vtrhne zasahovka, pradlo posbira, vyzehli a uklidi do skříně.