Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Netopirek píše:
Já snad neznám nikoho kdo by nedržel prádlo a čočku na Nový rok.
Hlásím se, čočku znám, ale nedržím, mivame svíčkovou. A to prádlo jsem dodnes neznala. Zrovna jsem si říkala, jak to všechno vyperu zítra a usuším. No nic, riskovat to nebudu ![]()
@Netopirek píše:
Já snad neznám nikoho kdo by nedržel prádlo a čočku na Nový rok.
Tak my mame kazdy rok kure, činu. Aha, tak uz vim, ze kovid přišel z Číny kvuli mě, ze mne to driv nenapadlo. ![]()
@vokishka píše:
Tak my mame kazdy rok kure, činu. Aha, tak uz vim, ze kovid přišel z Číny kvuli mě, ze mne to driv nenapadlo.
A konečně se našel viník. Takže pozítří hezky čočku s prasečím rypáčkem. Jasné
@Azeretereza
Tak je pravda, že většina to má jen jako naoko. Prostě troška čočky. Tak aby bylo splněno.
Ale prádlo jsem měla za to, že znají všichni. Ale zase se v mém okolí nedrží spousta jiných tradic ![]()
@vokishka píše:Čočku na Nový rok nevařím, nedělala to ani máma, já dělám slavnostní novoroční oběd, vždycky něco dobrého co se běžně nedělá, letos špízy s hranolkami a oblohou.
Tak my mame kazdy rok kure, činu. Aha, tak uz vim, ze kovid přišel z Číny kvuli mě, ze mne to driv nenapadlo.
@Netopirek Já zase neznám asi nikoho, kdo by toto dodržoval. O prádle jsem ani neslyšela.))
@topazio píše:
Ještě se nemá zametat, aby se nevymetlo štěstí z domu.Teď nevím jestli se tato pověra Vánoc nebo Nového roku.
Příspěvek upraven 30.12.20 v 22:24
Minulý týden jsem četla, že zametat se nemá na Vánoce. Ale na Nový rok to raději taky neudělám. 😀
@Hrozina píše:
Minulý týden jsem četla, že zametat se nemá na Vánoce. Ale na Nový rok to raději taky neudělám. 😀
já myslím, že pro jistotu by se nemělo dělat vůbec nic. Přeci jen kdo nic nedělá, nic nezkazí ![]()
@Netopirek píše:
já myslím, že pro jistotu by se nemělo dělat vůbec nic. Přeci jen kdo nic nedělá, nic nezkazí
Ze jo. A mozna radeji cely rok. Co ja vim, jake povery jsou dalsi dny.
Uzeny vyvar a zavarku cervenou cocku jsem chtela prvniho delat. Poslala jsem dnes deti do reznictvi a zadne uzene kosti na polevku. Tak prinesli hovezi.
Takze bude hovezi vyvar. Leda by se nekomu zitra chtelo do mesta. A mam nalozene maso, ze bude vepro, knedlo, zelo.
Máti mě vždycky upozorňovala, abych nezapomněla na prádlo. Nemělo být pověšené v noci na 1.ledna. Proto neperu a když už musím, dávám do sušičky. Dodržuji každý rok
Dneska jsem si řekla operu zítra poslední pračku a pak si říkám, vlastně to už by do nového roku neuschlo. Ani zametat se nemá na nový rok, ani vysypavat koš.
@Borrealis píše:
@Libuslibuje to jen blbá pověra, přesto jí dodržuju
přes půlnoc aby nic neviselo, tak jsem dnes prala jak vzteklá a doschne to zítra, během dne to seberu a pak již nic nepověsím
mám tady tuny prádla, halt to počká
jako jo, je to blbost, ano, stejně to však dodržuju
a dorazí to matka, která se mě jako každej rok telefonicky optá, jestli mi náhodou někde nevisí prádlo
přitom…to by se to věšelo…
Příspěvek upraven 30.12.20 v 22:06
Taky tuto blbou pověru dodržuju a voláme si s mámou navzájem
Na štědrý den to samé ![]()
@vokishka - Nejsi nějaká drzá? Jestli Ti jde o název diskuze, tak šlo rychlou formu zdělení danné otázky.
@Cattus - Promiň, že mě nenapadlo skloňovat.
@Libuslibu drzá není, spíš je ostuda, když dospělý člověk neumí správně česky skloňovat.