Praní prádla na Silvestra

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7188
30.12.20 22:24
@Netopirek píše:
Já snad neznám nikoho kdo by nedržel prádlo a čočku na Nový rok. :think:

Hlásím se, čočku znám, ale nedržím, mivame svíčkovou. A to prádlo jsem dodnes neznala. Zrovna jsem si říkala, jak to všechno vyperu zítra a usuším. No nic, riskovat to nebudu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65427
30.12.20 22:25
@Netopirek píše:
Já snad neznám nikoho kdo by nedržel prádlo a čočku na Nový rok. :think:

Tak my mame kazdy rok kure, činu. Aha, tak uz vim, ze kovid přišel z Číny kvuli mě, ze mne to driv nenapadlo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149389
30.12.20 22:27

Je to pověra a já to nedodržuju. Doslova na to kašlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
30.12.20 22:29
@vokishka píše:
Tak my mame kazdy rok kure, činu. Aha, tak uz vim, ze kovid přišel z Číny kvuli mě, ze mne to driv nenapadlo. :mrgreen:

A konečně se našel viník. Takže pozítří hezky čočku s prasečím rypáčkem. Jasné :cert: @Azeretereza
Tak je pravda, že většina to má jen jako naoko. Prostě troška čočky. Tak aby bylo splněno.
Ale prádlo jsem měla za to, že znají všichni. Ale zase se v mém okolí nedrží spousta jiných tradic :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149389
@vokishka píše:
Tak my mame kazdy rok kure, činu. Aha, tak uz vim, ze kovid přišel z Číny kvuli mě, ze mne to driv nenapadlo. :mrgreen:
Čočku na Nový rok nevařím, nedělala to ani máma, já dělám slavnostní novoroční oběd, vždycky něco dobrého co se běžně nedělá, letos špízy s hranolkami a oblohou.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063

@Netopirek Já zase neznám asi nikoho, kdo by toto dodržoval. O prádle jsem ani neslyšela.))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
30.12.20 22:31
@topazio píše:
Ještě se nemá zametat, aby se nevymetlo štěstí z domu.

Teď nevím jestli se tato pověra Vánoc nebo Nového roku.

Příspěvek upraven 30.12.20 v 22:24

Minulý týden jsem četla, že zametat se nemá na Vánoce. Ale na Nový rok to raději taky neudělám. 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
30.12.20 22:32
@Hrozina píše:
Minulý týden jsem četla, že zametat se nemá na Vánoce. Ale na Nový rok to raději taky neudělám. 😀

já myslím, že pro jistotu by se nemělo dělat vůbec nic. Přeci jen kdo nic nedělá, nic nezkazí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65427
30.12.20 22:36
@Netopirek píše:
já myslím, že pro jistotu by se nemělo dělat vůbec nic. Přeci jen kdo nic nedělá, nic nezkazí :mrgreen:

Ze jo. A mozna radeji cely rok. Co ja vim, jake povery jsou dalsi dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
30.12.20 22:36

Uzeny vyvar a zavarku cervenou cocku jsem chtela prvniho delat. Poslala jsem dnes deti do reznictvi a zadne uzene kosti na polevku. Tak prinesli hovezi.
Takze bude hovezi vyvar. Leda by se nekomu zitra chtelo do mesta. A mam nalozene maso, ze bude vepro, knedlo, zelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140243
30.12.20 22:42

Máti mě vždycky upozorňovala, abych nezapomněla na prádlo. Nemělo být pověšené v noci na 1.ledna. Proto neperu a když už musím, dávám do sušičky. Dodržuji každý rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2089
30.12.20 22:53

Dneska jsem si řekla operu zítra poslední pračku a pak si říkám, vlastně to už by do nového roku neuschlo. Ani zametat se nemá na nový rok, ani vysypavat koš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
30.12.20 22:58
@Borrealis píše:
@Libuslibu
:think:

je to jen blbá pověra, přesto jí dodržuju
:nevim:

přes půlnoc aby nic neviselo, tak jsem dnes prala jak vzteklá a doschne to zítra, během dne to seberu a pak již nic nepověsím

mám tady tuny prádla, halt to počká

jako jo, je to blbost, ano, stejně to však dodržuju

a dorazí to matka, která se mě jako každej rok telefonicky optá, jestli mi náhodou někde nevisí prádlo

:mrgreen:

přitom…to by se to věšelo…

Příspěvek upraven 30.12.20 v 22:06

Taky tuto blbou pověru dodržuju a voláme si s mámou navzájem :) Na štědrý den to samé :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
30.12.20 23:04

@vokishka - Nejsi nějaká drzá? Jestli Ti jde o název diskuze, tak šlo rychlou formu zdělení danné otázky.
@Cattus - Promiň, že mě nenapadlo skloňovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22126
30.12.20 23:23

@Libuslibu drzá není, spíš je ostuda, když dospělý člověk neumí správně česky skloňovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný