Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pry se ta povera tyka jen pradla susiciho se venku. Jinak ja to taky znam o Novym roce.
Kvůli povere neprat, mi prijde blbost, spis se divim, ze se v tolika domácnostech na Vánoce ta pracka pousti
ja jsem rada, ze dnes jsem nic nemusela krom připraveni vecere.
Pokud už na ty pověry věříte, uvědomte si, že podle pravidel ze stejné doby, jako jsou ty pověry, začíná Štědrý večer až s vyjitím první hvězdy.
@Anonymní píše: Více
Přísahám, že když jsem to četla, myslela jsem, že je řeč o nějakých panelákových společných sušárnách a musí tam být na Štědrý den odpoledne a na Nový rok volno. Až z dalších komentářů jsem pochopila, že je to pověra. Je to napsané jak kdyby všichni měli vědět, o co jde. ![]()
A co tak jako čekáš, že se stane? Fakt mne to zajímá
Uprimne, jako student jsem mela obvykle prvni zkousku 2. nebo 3.ledna, takze jsem se 1.1. pokazde ucila jako diva a sice jak na Novy rok, tak po cely rok….s tim ucenim - nevyslo to nikdy😅
Ja si to neuvedomila a vcera jsem vyprala, na povery teda neverim, ale nemame susicku, takze jsem nervozne chodila kolem pradla a osahavala, jestli uz je suche, protoze mi tady ten susak proste vadil. Nejak to k tomu stedremu dni nepatri, ten ma byt slavnostni a susak mi moc pripomina zavan takove te nudne vsedni reality. Nastesti vetsina uschla a tech par zbylych kousku jsem hodila nekam bokem a mam klid. ![]()
@Dn0712 píše: Více
Ráno jsem byla téhož názoru, pak mi dítě dotáhlo do koupelny povlečení (netuším, proč zrovna dnes), tak jsem vzdychla, svlíkla i svoje peřiny a už to jelo. Ovšem v dnešní době - zmáčknu jeden knoflík, pak to přehodím do sušičky, zmáčknu druhej knoflík a mám hotovo, takže jsem u prádla v klidu čučela na pohádky
Já musela být ještě pondělí-úterý v práci a víkend jsem proflákala zábavou, tak zas proč ne dnes.
Teď mě napadlo… Neděsí tě někdy představa, že existuje pověra, kterou neznáš a porušuješ ji?
Máme malé děti. Na Štědrý den jede klidně pračka i sušička (tak, aby nám teda nenarušila slavnostní večer), ty kombinézy budou děti zas další den potřebovat. ![]()
Hele ono se nemá prat a věšet prádlo i na 23.12.
Takže to určitě měla vyprano a pověšeno 60% ČR. ![]()
Tak buď v klidu
Pac to moc lidi o tom 23. 12. neví. ![]()
Tradice a pověry na Vánoce jsou pro ty, co neví rozpama, co dělat. Taky byly roky, kdy jsem řešila kde co. Bavilo mě to, vše jsem připravila, užili jsme si to. Ted vařím pro 7 lidi, mam malé dítě, pečuji o nesoběstačného otce, mam doma bláznivé štěně… Dnes se nám totálně zeblilo štěně. Přece si tam nenechám špinavý pelech - hodila jsem ho do pracky.
Je to jen pověra. I černá kočka, patek 13., atd. Fakt to nic neznamená. Dřív lidi neměli FB, Insta a jiný sítě a nejk se bavit chtěli. Tak vymysleli podobné blbiny.
Já sundala prádlo během dopoledne a prat budu nejdrive asi zitra. Je to pověra, ale pokud nebude nejake prádlo spěchat na vyprání, klidně to dodržím ![]()