Jak prát péřovou bundu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4486
15.10.10 23:23
RadanaH píše:
tak jak jsi dopadla?

Takže dnes to bylo u kamošky v sušičce a hroudy/žmolky tam jsou pořád. Ale přijde mi, že trochu menší. A že je trochu víc výplně ve zbytku bundy. Tak ji asi prubnu, až začne být kosa, a žmolky budu ještě dodatečně za dlouhých zimních večerů mnout mezi prsty. :lol:
Jo a v sušičce to bylo se 3 tenisáky.
Díky moc, holky! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
16.10.10 09:51

tak pokud by te napadlo pristi jeste prat perovku,tak pak pouzit susicku rovnou,jinak cistirka je jistota,tak at pekne kabat poslouzi,ono i tim nosenim se to rozpostre a kdyz obcas ty zbyle cuciky promnes,tak to bude v pohode,paaaaaaaaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
833
27.12.10 11:50

Ahoj Luco, taky jsem prala péřovku a až poté hledám rady na internetu :-) , na cedulce taky radily 2 tenisáky, ale je neměla, tak jsem to vyprala bez nich a když jsem ji vyndala z pračky, tak jsem měla málem šok, myslela jsem, že tam snad to peří ani neni, jak byla tenká, ale když trochu proschla, tak jsem cítila, že je tam to peří uplně zcumlaný. A vyřešila jsem to asi po 3 dnech schnutí, že jsem každý ten bochánek- ta bunda je prošívaná- jako cupovala, až se nafoukla jako nová, ale dá to pěknou práci! Prostě každý ten cumlík peří se musí dokonale rozcupovat :-D .. Tak to je jen moje zkušenost a třeba někomu pomůže! Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Macos
24.11.11 14:10

Ahoj, já jsem měla stejný problém s péřovkou, koupila jsem ji dceři použitou na aukru. Paní mi napsala, že se dá bez problémů 40. Ale, že po vyprání je prázdná a v každém dílku zůstane smuchlaná kulička peří, to už mi jaksi zapomněla napsat. Zkoušela jsem to peří po proschnutí rozdělávat ručně, trochu to sice šlo, ale nevypadalo to dobře, peří nebylo rovnoměrně rozložené. Napadlo mě, že, když nemám sušičku, tak bych to mohla zkusit vysušit fénem. A zabralo to. Bundu jsem zapla a vždy přes rukáv nebo jiný otvor jsem do ní pouštěla horký vzduch, s tím, že ostatní otvory jsem držela, bunda se nafukovala a sušila.Peří se nadýchalo a rovnoměrně bundu zaplnilo. Tak to vyzkoušejte, třeba Vám to taky pomůže. :) Marcela

• Citovat
  • Upravit
3
6.2.14 16:46

Tak z vlastní zkušenosti můžu říct, že ani sušička nepomůže. Vyzkoušela jsem všechny programy a dnes se rozloučila s další péřovou kombinézou od dcery. Praní napsáno taky na 30 a nic nepomůže. Čistírna? Ano, ale za 300,– a dávejte tam co 14 dní bundy od dětí, které koupíte třeba z druhé ruky. Takže za mě rozhodně nic z peří už nekupovat pokud nechcete platit za čistírnu. Já už odrovanala letos 3 bundy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85297
30.10.14 08:09

Mne se smazal dlouhy prispevek :cert: psala jsem, ze jsem mela po vytazeni z pracky sok jako vy, bunda za 3500 - na cedulce psali necistit (proto jsem ji nedala do cistirny), prat na 40 tekutym praskem!, nesusit. Po vytazeni z pracky sok jako vy, myslela jsem, ze mi z ni to peri vypadalo do pracky!!! Byla to jen tenka latka. Pak jsem objevila tuto diskuzi.

No, kazdy ten chuchvalec jsem hned rozcuckovala prsty a snazila se ho rozptylit v tom sesitem ctverecku. To jsem delala mozna 5-6 krat denne. Bundu jsem mela na susaku vodorovne a dost s ni i trepala.

Ted jsem vstala a bunda vypada jako pred pranim :dance: :dance: takze za me nesusit v susicce a dat si s tim praci. Dokonce je ted po te noci i nadychana, nechapu, ale ulevilo se mi :dance: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16393
30.10.14 08:16

@blumen Ja taky bezne peru veci s perim. Ve sportu kupuji pripravek na odevy s perim, do pracky dam zaroven tri tenisaky, aby se dobre zdimalo. Susim vodorovne a chodim natrepavat a vysledek vzdy skvely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85297
30.10.14 08:34

@tulipán ja taky myslim, ze je to tim vodorovnym susenim a natrepavanim :-) o tech tenisacich jsem to dopredu nevedela. Ja pouzila nejaky vzorek tekuteho prasku, co jsem mela doma. No jeste ji ted natrepavam jednou, at dobre proschne, ale po ranu me to potesilo :-) po precteni teto diskuze jsem byla dost skepticka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
30.10.14 09:13

Loni nebo předloni jsem u nás v jednom obchodě viděla bundy z husího peří, prodávaly se kolem sedmi tisíc 8o Pomyslela jsem si tenkrát, že se asi zbláznili a šla dál, nicméně, když si teď představím, že jsem si tu bundu koupila, vyprala a ona by „slehla“, tak bych asi dostala infarkt nebo bych se zbláznila :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85297
30.10.14 09:16

@Sluka jooo, tak nejak jsem na tom byla vcera :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pkz
4491
30.10.14 09:54

@blumen Já normálně peru v pračce na 30, dlouho trvá než vyschne peří, nejlepší v létě na sluníčku, ale od té doby co máme sušičku, tak bez problému, dám do sušičky na program teplý vzduch, vysuší krásně, bunda je taková nadýchaná. Za mě spokojenost se sušením v sušičce. Bunda jako nová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
30.10.14 11:19

@blumen Já jsem jednou v zoufalství hodila do pračky péřové polštáře, takže zhruba tuším, co se stalo.. Ono se to po vysušení opět nadýchá, ale pokud se to nevysuší rychle, může to chytit plísně a tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
30.10.14 12:24

@blumen A není to tak, že péřové věci do sušičky nesmí? Já teda nikdy nic nměla, ale známá dala do sušičky péřovou bundu a kdž ji vytáhla, tak na sobě měla mastný fleky. Že to peží pustí v tom teple tuk :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85297
30.10.14 12:26

@Sluka @avm3 ja uz ji mam holky asi suchou a v naprostem poradku :nevim: :D jeste jsem ji radeji dala na topeni, at se poradne prosusi, ale je uz krasne nadychana jako predtim. Uz se muzu priznat manzelovi :mrgreen:

@avm3 ja si taky myslim, ze do susicky nesmi, ja to na ni mam napsane a susicku stejne nemame :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85297
30.10.14 12:27

@avm3 tak s tim tukem me to vubec nenapadlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie