Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky,
koupila jsem si péřový kabát. Je na něm symbol nečistit chemicky a pokyn praní na 40. Prodavačka mi potvrdila, že sama pere péřovku ve Woolite Black.
Samozřejmě po vypraní se to zežmolkovalo a je vždy koule peří uprostřed pruhu a ve zbytku bundy nic. Reklamaci mi neuznali - prý nevhodná údržba (byla podle jejich cedulky). Bundu jsem kupovala v půlce zimy, čili jsem ji nosila 2 měsíce a je zničená.
Máte nějaké triky, jak to prát, jak to napravit? Kamoška tvrdí vyprat s tenisáky, aby se ty žmolky rozbouchaly. Na jakou teplotu, na kolik otáček, v jakém prostředku perete vy?
Díky.
Podle mě to doma nikdy nevypereš tak, aby to bylo v pořádku (nesežmoulaný peří). Zkoušela jsem péřový polštář a nakonec skončil v čistírně.
Třeba někdo poradí líp, ale já bych to radši svěřila čistírně.
ahojky,bylo by fajn to zkusit vyprat s tenisakama,zadna avivaz,jemny prasek…a dat s tenisakama do susicky pradla,pokud nemas,tak k nejake kamosce,v susicce se to pekne natrepe…
Pak me napadla primo pradelna,ale nevim jestli by vzali ten kabat,kdyz uz je v takovem stavu,co popisujes…
Já jsem péřovou bundu prala už několikrát a v pohodě. Je z tesca asi za čtyři stovky, čili nic značkového a nikdy se mi nic nesežmoulalo
Peru klasický program na 40 s běžným práškem, co máme zrovna doma.
jednou jsem zkusila na radu kamaradky vyprat perovou vestu od Nike,je prosivana do pruhu,na 30stupnu,doma susucku nemam,tak radila porad natrepavat,co pul hodky,peri dlouho schne…stejne misty bylo peri vic,nekde min…tak jsem zkousela rucne ty casti nevim jak to nazvat,prsty roznahnat,rozdelit…ale stejne neni co driv,neni tak naducana…
nejlepsi je dat ji do cistirny,kdo nejak nechce a chce si ji vycistit doma,tak jedine kdyz je susicka ![]()
V čistírně to už bylo, jestli s tím něco neudělají - a neudělali. Je to furt stejný.
Tak se mně hlaste holky se sušičkou z Líšně. ![]()
Radano, já bych ji do čistírny dala hned, ale když tam bylo napsáno nečistit, ale prát! Čistírna až po vyprání nepomohla.
Jo a jak to schlo, smrdělo to jak bezdomovec, myslela jsem, že to vyhodím rovnou. Kolik teda otáček?
ja ji mohla taky prat na 40stupnu,ale dala jsem jen 30…jemny prasek…otacky dala max…mam 1100 a dala na kraj susaku(jakoby jak pres zidli) a kolickama roztahla,at muze proudit vzduch…tehdy jsem zapla jeste ventilator a poustela primo na to,kazdou chvilku roztrepavala ruzne do stran,nahoru-dolu,ty cucky,rucne roztahala co to slo.....ale rikam,tohle byla zachrany postup bez susicky.....
jinak at je na cedulce napsany co chce,perovku priste dam jen do cistirny.....oni tam maji taky obrovky susicky pradla a s tema tenisakam,se to peri natrepe,naduca…
Zkus se poptat znamych,kdo ma susicku…
Ahojky,
po tom, co jsem si samopraním doma zničila novou péřovku, tak bych jinak než do čistírny nedávala ![]()
Nemusí tam čistit jen chemicky a je fakt, že moje péřová vesta od Nike, jak tu někdo psal (asi má tu samou) je již 3. rokem jako nová. Takže teď už ti asi nic nepomůže, máš kabát zničenej jako já. Příště jedině čistírna ![]()
ja jsem taky za cistini perovych bund v cistirne,po me neblahe zkusenosti(i kdyz vysledek neni uplne spatny) ,ale taky neni 100% jsem poucena,ale tady se prave ted resi,jak zkusit napravit tu neprechu,kterou si sama bohuzel udelala…
takze se snad neco vymysli,at se nevyhazuje do kontejneru ![]()
Tak to by mě fakt zajímalo, proč tam dávají tak mimózní instrukce. Kdyby tam bylo psáno neprat, ale ještě ta prodavačka se mi dušovala, že se to pere v poho. ![]()
Holky z Brna, nabízejte za úplatu sušičku. ![]()
Tak to koukám, já prala péřovou vestu několikrát, vždycky teda samotnou a 3 tenisáky k ní, v průběhu sušení jsem ty žmolky roztahávala a je jako nová
Jinak otážky jsem dala jen napůl, takže 400 a gel ekologickej a teplotu podle cedulky.
a nebo brala samozrejmost,ze domaci prani v pracce,ale suseni v susicce s tenisalkem!!!!!!!! to jsem nasla na netu
Zásady čištění péřových bund
Pokud perete výrobek doma doporučujeme
pak toto: http://www.warmpeace.cz/…i-pytle.html