Praní plen - aby byly bílé

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
20840
7.7.16 06:00

My jsem plínky matlali žlučákem před uskladněním v kýbli. Taky jsme z 90% používali obyč čtvercovky. Prostě po bobku jsme vyhodili separačku, plínku opláchli od zbytků, pomatlali flek mýdlem a hodili do kýble. Níc jsem v ruce nepředpírala. Pak se to akorát všechno hodilo do pračky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
58830
7.7.16 06:15

@Shaari90 ještě je super sušit plínky venku na sluníčku. Prala jsem na 60, žádné skvrny jsem navíc nečistila a plínky jsou pořád pěkné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
7.7.16 06:50

Nejlepší je plíny vyvařit v mýdlových vločkách a pak 2× vymáchat. Nejen, že budeš mít plíny bez fleků, ale i krásně bílé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
7.7.16 07:28

A co zkusit sodu? Též by mohla pomoci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4955
7.7.16 07:42

Hned jsem přepírala ve žlučovém mýdle a v kyblíku, kde čekaly na praní, jsem měla Namo. Ale zaručeně nejlepší bělidlo je sušení na sluníčku. To vytáhlo i starší skvrny a krásně plenky vybělilo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
7.7.16 07:52

Používala jsem čtvercovky, prala jsem na 60, ale praní trvalo 3 hodiny. Žlučový mýdlo jsem nepoužila ani jednou a plínky mám jak nový. Jediný, co jsem používala, byl ocet místo aviváže a namísto prášku jsem použila jednu lžici sody. Tak jednou za měsíc jsem teda prala na 90, ale bylo jich jen pár.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
7.7.16 07:56

Vyprané pověsit na sluníčko. Já peru v nrmálním prášku, ale dostala jsem Persil Sensitive, tak jsem ho spotřebovala a ten teda skvrnu nevypral, ale sluníčko práci dokonalo :palec:

• Citovat
  • Upravit
20513
7.7.16 07:58

Sluníčko, jedině to mi vybělilo i staré pleny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
7.7.16 08:16

Především vyhodit Batole, je na nic. Zkus klasicé prášky na bílé, nejůepší zkušenost mám z Formilem z Lidlu. DO nej přidávám lžíci perkarbonátu (sůl na skvrny z DM). Pleny mám sněhobílé i na 60 po víc jak roce užívání. Po kakání přeper ve STUDENÉ vodě s mýdlem s jelenem (na pokakané pleny se mi osvědčilo víc než žlučové) a hodď do kýble. Per pak na těch 60. Taky v létě můžeš využít bělící shcopnosti sluníčka, opakovaně namočit pleny a nechat sluníčkem vybělit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
7.7.16 08:19

Jiank kvůli desinfekci se pleny perou s předpírkou (vymáchá zbytky stolice a moči, v hlavním programu se pak už pere v „čisté“ vodě) pokud předpírka i odstřeďuje. Pokud ne, tak je dobré nejdřív zapnout program máchání. Hlavní program by něl trvat dvě hodiny, přičemž 60 stupňů by v pračce mělo být po dobu 30 minut. Dvojité máchání na závěr. Nepoužívat eko programy ani syntetiku, ale klasiku bavlnu na 60.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
8.7.16 16:36

@Shaari90 Přesně jak píšeš. Ještě jsem zapomněla dodat, že první 3 měsíce jsem do bubnu ještě občas sypala nastrouhaný jelení mýdlo. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
8.7.16 16:39

@Shaari90 látkuju už druhé dítě..praní ob dva dny, skladuju zásadně na sucho - přijde mi to hygienyčtejší…flekaté přečváchnu, potřu žlučákem a hodím do kýblu..věším na sluníčko, vybledne to krásně do bíla při sušení. Peru v gelu Frosh + máchadlo permon M na šedesátku…fleky nemám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
8.7.16 16:40
@Novire píše:
My jsem plínky matlali žlučákem před uskladněním v kýbli. Taky jsme z 90% používali obyč čtvercovky. Prostě po bobku jsme vyhodili separačku, plínku opláchli od zbytků, pomatlali flek mýdlem a hodili do kýble. Níc jsem v ruce nepředpírala. Pak se to akorát všechno hodilo do pračky.

přesně tento postup radím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
9.7.16 08:51

@Shaari90 Není, ale nálepka sensitive je jen marketingový tah. Nebo snad tam jsou ty ropné detergenty šetrnější? Blbost! Prost dej dvoje máchání a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
10.7.16 14:15

Ahojky já používám bavlněné pleny a peru je na 60 v pracím prášku Persil Sensitiv a používám aviváž Cocollino Sensitiv či levandule a jsem spokojená. Mám je pořád zářivě bílé a jako nové :lol:.Na skvrny od mrkve nebo od jídla nanesu trochu Vanishe a je to pryč :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí