Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jako miminko nic neměl a plyšáky už vůbec ne. Až když byl větší cca 3-4 měs. Nechali jsme to čistit v čistírně mají přímo program na plyšáky a čistí tak aby byly bez parfemace atd.
Normálně jsem je hodila do pračky na jemný program a dala víc vymáchat. Dala jsem k tomu polštářky, aby se neomlátili a dala je do pytlíku na záclony. Pak jsem je přejela parním čističem.
Normálně jsem prala všechno na třicet, některé i na 60°C. Raději zničím pár plyšáků, než je malému dávat špinavé ![]()
@P4ja a nezničí se ti, co mají v sobě chrastítka?
Neřešila jsem to. Lepší jedno chrastítko, co nechrastí, než čurbes z obchodu.
@P4ja a nezničí se ti, co mají v sobě chrastítka?
Sice souhlas ze pro mimco chci vse ciste, ale ja takto znicila noveho myvala Rylie od Lamaze - prestal piskat a uz nikdy poradne nezacal. Tygr i Leopard s chrastitky a vrnitky to prezili v poho, tukana s piskatkem se bojim prat ![]()
@Helca83 přesně proto jsem se ptala…chci, aby nebyli špinaví, ale taky je nechci zničit (někteří jsou dárek a někteří nebyli zrovna levní…)
Plyšáky jsem prala. Plyšáky se zvuky jsem pro úplně malé mimčo jenom otřela desinfekčními ubrousky.
Co nepřežije, nemá u nás doma co dělat. Dojímá mě Lamaze, prezentují se jako lepši hračky a jsou bez jakéhokoli obalu, visí tak v obchodě, jdou tak na pás…
Chrastítka se nám nezničily, ale sustitko šustí méně. Máme psa, co štěká a štěká nadále i po dvou pranich.
@Cuddy píše:
já to prala vse, i to šlo do sušičky. Co nepřežije, nemá u nás doma co dělat. Dojímá mě Lamaze, prezentují se jako lepši hračky a jsou bez jakéhokoli obalu, visí tak v obchodě, jdou tak na pás…
Jj s tím Lamaze to je pravda bohužel ![]()
já teď řešila to samé, co šlo tak jsem vyprala na program jemného praní. Co nešlo (většinou hračky s elektronikou, dřevěné, plastové) jsem omyla vodou se sodou
koupila jsem balíček v DM a pak dočistila čistou vodou. Dezinfekční ubrousky bych na hračky nepoužila, přece jenom to bude strkat do pusinky, to ta soda si myslím, že je lepší. A nebo voda s octem
já to nechci pro naše dítko s dezinfekcí přehánět, ale co donesu z obchodu prostě vyperu
jo a zatím jsem nic nezničila
do sušičky jsem to teda nedávala.
@Cuddy s tím Lamaze je to pravda, mě naštvali hračky s elektronikou, to prostě do pračky dát nejde ![]()
mě přežily normálně všechny ty chrastící a pískací hračky, plyšáky nekupujem, na jemný program… ruční praní
jediný co nedávam jsou hračky na baterky