Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
mě přežily normálně všechny ty chrastící a pískací hračky, plyšáky nekupujem, na jemný program… ruční praní
jediný co nedávam jsou hračky na baterky
Jste normální? Nic jsem neprala, dítě žije.
Naopak děti maminek co vše perou, čistí a identifikují (a hlavně žádné zvíře doma!!), mají ekzémy, astma a alergie. Good luck.
@lilithlilith tak ono když se to ušpiní, to děti umí, co si budeme povídat, tak to jinak nejde, ale jinak souhlasím, dnešní extrémně čistá doba nám spíše škodí ![]()
@lilithlilith tak to jo přehánět se to nemá, ale co donesu domů to peru. Ne kvůli bakteriím , ale kvůli chemii co na tom může být. A pak se to fakt ušpiní a mě se fakt nelíbí ušmudlané hračky. A jsem zvyklá prát vše co koupíme i na sebe. Nechci riskovat alergické reakce. Jinak doma dezinfekci nepoužívám. Pomalu ruším i chemické úklidové prostředky a budu používat jen sodu, ocet… zvířata mít normálně budeme
ale uklizeno budu mít pořád, nesnáším domácnosti kde se bojí člověk něčeho dotknout nebo napít že skleničky.
Děkuji všem za rady a zkušenosti, hračky jsem vyprala na 30 a nic se nezničilo ani v sušičce na baby program.
@lilithlilith nemusíš se hned rozčilovat, nikdo nechce nic dezinfikovat, kdybys četla můj příspěvek, víš, jaký byl dotaz. Něco jiného je roční dítě a něco jiného novorozeně a že se některé hračky (plyšové) bez obalu válí po zemi ví asi každý
@lilithlilith píše:
Jste normální? Nic jsem neprala, dítě žije.
Naopak děti maminek co vše perou, čistí a identifikují (a hlavně žádné zvíře doma!!), mají ekzémy, astma a alergie. Good luck.
No, já bych to třeba neřešila, ale ve 12 jsem totálně opuchla a celý den neviděla, protože plyšák, co jsem dostala k Vánocům, byl napuštěný nějakým sajrajtem. Což potvrdila i prodavačka, protože dětí, které měly problémy, bylo víc.
Takže pro tebe asi budu nenormální, ale nového plyšáka prostě do pračky hodím, stejně tak jako ta cinkací zvířata atd. ktera věším na hrazdičku. A obvzlast když je pravděpodobné, že to malá bude strkat do pusy. Omyvatelné opláchnu horkou vodou a mýdlem.
A ano je rozdíl mezi přehnanou hygienou, a základním postupem, kdy nové věci opláchnu nebo vyperu. Obvzlast pro malé dítě. A stejně tak ty staré občas umeju nebo vyperu.
Ty si třeba jablka z obchodu nemeješ? A nově koupené oblečení, třeba kalhotky, hned nosíš? Pochybuju.
ano. všechno nové, je nejlepší vyprat, protože to stříkají chemií, viděla jsem dokument o oblečení, nikdy už bych na sebe nevzala něco nového nevypraného.
koho to zajímá: https://www.youtube.com/watch?…
@Káťa19 Souhlas
Já třeba ani nechápu jak někdo muže v zelenině ujidat hroznové víno bez omyti nebo jablka, rajčata, okurky… to je nechutný, zemědělci, přepravci a jistě pak ani ty řetězce se k tomu nechovaji zrovna v rukavickach ![]()
Mne by ty zemědělci, přepravci nevadilo asi tak moc, jako chemie, kterou se to strika/napouští. Jednou jsem měla vyrazku z nevypraného trička, teď prostě vše peru. Navíc tyto hračky peru i v průběhu užívání, máme je třeba v autosedačce, kde děti zvrací. Něco jiného je striktní vyvařování dudlíku, to jsem třeba nedělala nikdy. Ono to je pořád ode zdi ke zdi, ale mezi prasaty, co nic neřeší a chorobnými uklízeči je řada normálně myslících lidí.
@Cuddy Jo, ja myslela zejmena postriky a pak tu chemii v konecne fazi, souhlas! Nasi maji zahradku, obcas neco striknout musi a vzdy se pak k zelenine podle toho chovame. Kdyz si vezmu ze ty postriky vydrzi bezne 2M, a porovnam to s beznou sezonou sberu rajcat nekde na velkofarme, tak me prechazi chut ![]()
@Cuddy Mně povídej. Já měla zkažené Vánoce, protože jsem opuchla a neviděla z plyšáka, co jsem dostala.
A s těma hračkama mám stejný názor. Dudlíky občas šoupnu ve vyvařovací krabičce do mikrovlnky