Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky, chtěla jsem se zeptat, jak perete plyšové hračky? Na plyšácích je napsáno, že je mám dát na ruční praní, ale já bych je radši dala na 40 stupňů. Nezničí se mi pak ty hračky?
Peru je na 40 st. a pak je dám na 24 hod do mrazáku, vypráním se roztočů nezbavíš
Peru na 40.s. otackami na 800, vse zatim vydrzelo a peru je celkem. casto uz tri roky ![]()
Ahoj, peru na 40 nebo 50 a pak ještě vysuším v sušičce, to pak jsou jako noví
![]()
Peru jakékoliv (molitanové či kuličkové výplně) na 40 a pak ždímám na nejmíň 800ot. a suším na balkoně (léto) nebo na sušáku uvnitř (zima)
peru i plyšové pohádkové polštáře, deky atd. a zatím jediná nehoda, s pískacím plyšákem (nepíská) ![]()
Co zkusit do prani nalit desinfekci na pradlo, treba od sanytolu, to by bakterie znicit melo…
Peru normálně všechny hračky. zatím žádná újma. dokonce jsem zrovna dnes omylem vyprala i dvě hrací hračky a taky to přežily ![]()
Táto diskusia mi nahrala, presne som sa chcela spýtať, že keď vyperiem plyšákov (na 40-ke), pridávam to, v čom periem malej vecičky, čiže niečo na detskú, či citlivú pokožku (momentálne Ariel sensitive) ale potom ešte pridám odkameňovač a malá si všetky hračky vycuciava kvôli zúbkom, či je to s touto chémiou dobrý nápad
- no určite nie je, ale potom ako to riešiť?
Ďakujem za prípadné rady.
Peru na 40, někdy něco přihodím normálně k prádlu. Ale dávám pak na rozpálené topení nebo to dělám v horkém létě.
Určitě bych na 40 neprala, bůhví co se to vysokou teplotou z těch hraček vypouští, kor když jsou všechny z Číny. Všechno ručně a je to!!!