Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak já jsem to už asi konečně pochopila, zakladatelka je mladá holka, co žije se svou maminkou a mladší sestrou. A maminka moc nemaminkuje, tak se asi zakladatelka učí, jak to v domácnosti chodí.
Určitě se nic nestane, jen bych ručníky taky vzala spíš na těch 60 a některá trika by to nemusela přežít v původní velikosti.
Ahoj, oživuji a mám dva dotazy.
Používáte předpírku? A kdo ano, co dáváte do té nadobky?
Jak plníte pračku? Mam obavy, že ji přeplňuji. Nervu ji plnou silou, je tam tak na ruku místa. Známá říkala, že dává tak do poloviny až ¾.
Díky za názory
@Aries6 předpírku nepoužívám a plním tak aby se mi tam vešla ruka s roztaženými prsty, půlka mi přijde málo pokud nemá pračka funkci - „odvážení“ prádla a dle toho spotřebu vody, vždy plním aspoň 3/4 pračku máme před 3 roky a je v pořádku ![]()
@Aries6 píše:
Ahoj, oživuji a mám dva dotazy.Používáte předpírku? A kdo ano, co dáváte do té nadobky?
Jak plníte pračku? Mam obavy, že ji přeplňuji. Nervu ji plnou silou, je tam tak na ruku místa. Známá říkala, že dává tak do poloviny až ¾.
Díky za názory
Předpírku používám při každém praní, dávám tam stejný prášek nebo gel jako na hlavní praní. A plním pračku tak do trictvrte… už se mi i stalo, že mi pračka nevyždímala když byla moc plná.
@Aries6 Předpírku používám na hodně špinavý prádlo a dávám tam trochu stejnýho prášku , toho co v něm pak peru. Pračka by se měla prej plnit na ruku místa. Tak to tam dáváš prádla akorát. Záleží na tom, co tam dáváš. Z jakýho to je materialu. Něčeho se tam dává míň.
Předpírku používám na pracovní oblečení. U plnění nezáleží na místě v pračce, ale na hmotnosti. Najdeš to v návodu. Vlny a bavlny je potřeba dávat míň, syntetiky lze více. Je to kvůli nasákavosti prádla. Ze zkušenosti vím, že míň prádla se vypere lépe.
@Janli jo, tohle jim. Ale půlka nebo ¾ se mi zdá tak jako tak málo.
Peru uz dlouho, druhou pračku mame 6 let a nikdy problém nebyl.
Jen zjišťuju co a jak jinde.
Předpírku nepoužívám, namáčím prádlo přes noc do vany, přijde mi, že se pak vypere lépe, než po předpírce, tím, jak je to v té vodě déle. ![]()
@valkil píše:
A co máš na mysli, že by se mělo stát?
Mě nic nenapadá…
třeba nový druh županového typu. Trikoručník ![]()
@klamonožka píše:
Předpírku nepoužívám, namáčím prádlo přes noc do vany, přijde mi, že se pak vypere lépe, než po předpírce, tím, jak je to v té vodě déle.
vyzkouším ![]()