Praní prádla - nejsem spokojená

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12272
31.7.13 11:38

praní prádla - nejsem spokojená

Vůbec nejsem spokojená s tím, jak mám vyprané prádlo. Dřív jsem měla víc času a i energie, tak jsem prádlo namáčela do nama, pak prala, měli jsme starou pračku a vše bylo ok, pak jsme koupili pračku AEG, která měla namáčení, tak jsem namáčela tam, vše ok, pak se narodila dcerka, tak jsme AEG vyměnili za pračku se sušičkou. Docela ok, pak začla prát mizerně, zůstával mi tam prášek, prádlo nevonělo, spíš smrdělo, pak začla mlátit, tak opravář - rozbité topné tělísko, takže prostě netopila, proto to špatně vyprané prádlo. Pak jsme se přestěhovali a máme tu hodně tvrdou vodu. Prádlo nenamáčím, aktuálně používám malé na prádlo Persil sensitive gel, fleky předpírám v ruce žlučovým mýdlem. Na ostatní prádlo používám prášek z Lidla. Všude ho vychvalovali, nejdřív se mi to zdálo ok, ale poslední dobou mi přijde, že je to prádlo čím dál, tím hůře vyprané. Používám do praní práškovou sodu. Práškovou sodu a prášek dám do sklednice, zaleju hodně teplou vodou, míchám, pak naleju do pračky a stejně nejsem spokojená. Prádlo nevoní, třeba manželova trička mi přijdou, že v podpaží jsou cítit potem, na kapesníkách mám fleky od makeupu… Nevím, jestli je na vině tvrdá voda, prací prášek (i když ten gel taky žádná sláva) nebo pračka. Pračka hřeje. Jako přijde mi, že možná i ty prášky jsou větší šmejdy. Dřív jsem vyprala v kde čem a vůbec neřešila - používala jsem Colon, Rex, Bonux, vše možné. Myslíte, že to může být tou tvrdou vodou? Nemáte nějakou vychytávku? Omlouvám se za dlouhý text, ale nějak jsem to nedokázala kratším způsobem popsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5199
31.7.13 11:41

Ahoj, já používám PERSIL (tekutej Sensitive je i pro děti a nebo tablety) Samo o sobě to nádherně voní. A často přidávám i aviváž, ale tu máme z Německa, stojí to asi 1,3Eura a úúúúžasně to voní, fakt několik dní to cítím. Tady v Čechách se to nedá s ničím srovnat. Pračku máme Whirlpool už 7 let starou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
31.7.13 11:45
@Pinkie píše:
Ahoj, já používám PERSIL (tekutej Sensitive je i pro děti a nebo tablety) Samo o sobě to nádherně voní. A často přidávám i aviváž, ale tu máme z Německa, stojí to asi 1,3Eura a úúúúžasně to voní, fakt několik dní to cítím. Tady v Čechách se to nedá s ničím srovnat. Pračku máme Whirlpool už 7 let starou.

Tak ten Persil používám také. Je pravda, že prádlo voní, na mě až moc. Mě až tak nejde o to, aby ta vůně přemlátila ten zápach ze špatně vypraného prádla, ale o to, abych to prádlo měla pořádně vyprané a třeba by nemuselo ani vonět, jen čistotou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
31.7.13 11:47

Mě ten prášek z Lidlu zapíral prádlo, tak letěl :arrow: Teď kupuju prášek z dm, ten jejich a prádlo je krásně vyprané a voní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12327
31.7.13 11:51

Já sem už taky nešťastná jak ty prášky neperou, prádlo zasmrádáva no děs..skvrny na dětským oblečení musím namočit do žluč. mýdla pak možná vyperu, jenže sem zjistila že díky tomu okamžitě i nová věc ze žmolkovatí díky žlučáku!!! Vždycky něco koupím co kdo vychvaluje prvních pár praček super, a pak najednou to nevypere nic tak nevím…občas mi někdo řekne že třeba pračka špatně topí, ale ani při 90 to nevypere a to fakt ohřívá tak já už taky nevím…momentálně sem na Dreftu jak pro prcka tak pro nás, dál nevím. Aviváž sem přestala úplně používat ptž mi občas udělala fleky který už nejdou vyprat a po ní to prádlo smrdí dávám ocet místo aviváže a prádlo už tolik nesmrdí, ale voní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
31.7.13 11:52

@kolozubka A zkoušeli jste tu pračku vyčistit? U naší pračky se musí jednou za čas vyčistit čerpadlo, protože se tam zachytávají knoflíky, vlasy apod. To samé dávkovač prášku, někdy se prášek špatně rozpustí a pak se to tím ucpe. Jestli byl prášek předtím v pořádku, tak to nebude tím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
31.7.13 11:53

Proč pračka hřeje, to by mě taky zajímalo. Chápu během praní, ale jednou za čas vyndavám až téměř horké prádlo, ale peru ho jen na čtyřicet :think:

• Citovat
  • Upravit
12272
31.7.13 11:56
@Tajtril píše:
Mě ten prášek z Lidlu zapíral prádlo, tak letěl :arrow: Teď kupuju prášek z dm, ten jejich a prádlo je krásně vyprané a voní.

Aha, takže by mohl být na vině ten prášek. Přitom snad v nějakých testech ho hodnotili dobře. :nevim: Jak se jmenuje ten prášek z DM prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
31.7.13 11:58

@ncc1701 tenhle problém jsme měli taky…pak se ukázalo, že pračku máme připojenou na teplou vodu, tak zkontroluj to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
@Petruskabmw píše:
Já sem už taky nešťastná jak ty prášky neperou, prádlo zasmrádáva no děs..skvrny na dětským oblečení musím namočit do žluč. mýdla pak možná vyperu, jenže sem zjistila že díky tomu okamžitě i nová věc ze žmolkovatí díky žlučáku!!! Vždycky něco koupím co kdo vychvaluje prvních pár praček super, a pak najednou to nevypere nic tak nevím…občas mi někdo řekne že třeba pračka špatně topí, ale ani při 90 to nevypere a to fakt ohřívá tak já už taky nevím…momentálně sem na Dreftu jak pro prcka tak pro nás, dál nevím. Aviváž sem přestala úplně používat ptž mi občas udělala fleky který už nejdou vyprat a po ní to prádlo smrdí dávám ocet místo aviváže a prádlo už tolik nesmrdí, ale voní.

A jak starou máte pračku? Měli jsme tu opraváře na myčku a ten mi tvrdil, že ty nové pračky špatně perou. Nejvíc mě drží, že nejsem schopná zjistit, co je na vině, jestli pračka, prášek, nebo voda :cert: Aviváž nepoužívám, jsme atopici. Ten ocet dáváš do přihrádky na aviváž?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20

Já používám na dětský taky ten persil sensitive, ale prášek a přijde mi, že nevypere teda vůbec nic. Občas tam přihodím i synovo zašpiněné oblečení zvenku a to akorát zapere :roll: Jinak pro nás peru taky ve formilu, ale prášku. Ten se mi osvědčil víc než gel.
Co zkusit prášky z německa? prý jsou mnohem lepší než ty, co se prodávají tady :roll: Já teda tak jednou za tři měsíce projedu pračku čističem, buď ho prodává dm drogerie nebo občas bývá v lidlu.

Příspěvek upraven 31.07.13 v 12:00

• Citovat
  • Upravit
14046

DM prášek byl u nás propadák a ještě udělal ekzém…

peru v lidlo prášku a super, když je extra špinavé přidám perkarbonát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
31.7.13 11:59
@Z.jev píše:
@kolozubka A zkoušeli jste tu pračku vyčistit? U naší pračky se musí jednou za čas vyčistit čerpadlo, protože se tam zachytávají knoflíky, vlasy apod. To samé dávkovač prášku, někdy se prášek špatně rozpustí a pak se to tím ucpe. Jestli byl prášek předtím v pořádku, tak to nebude tím

No právě že v tom čase, co jsme se stěhovali, jsme měli špatné to topné tělísko, tak já už nejsem vůbec schopná to časově dát dohromady, kdy jsem začla používat ten prášek z Lidla, ale jedno je jisté, že opravdu to pere čím dál tím hůř. Zkusíme to vyčistit. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12327
31.7.13 12:00

@kolozubka pračka bude mít teď 4 roky, ale mám sní teda problém od začátku myslela sem že je to práškama, ale těžko říct…
JJ ocet dám do přihrátky na aviváž…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
31.7.13 12:01
@madi píše:
Já používám na dětský taky ten persil sensitive, ale prášek a přijde mi, že nevypere teda vůbec nic. Občas tam přihodím i synovo zašpiněné oblečení zvenku a to akorát zapere :roll: Jinak pro nás peru taky ve formilu, ale prášku. Ten se mi osvědčil víc než gel.
Co zkusit prášky z německa? prý jsou mnohem lepší než ty, co se prodávají tady :roll:

Mě to s těmi prášky přijde jako nějaká kachna. Ale úplně to nezavrhuji, jen prostě pořád doufám, že se dá vyprat prádlo i s práškem odsud. Do Německa nejezdíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný