Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@gabrielagabri v mrazáku snad nemuze nic zplesnivet
koupim ho, nakrajim na čtvrtky a hodim ho do mrazaku, na nic si pozor nedavam ![]()
V mrazáku nezplesnivěl, byl „chycený“ už předtím.
Mrazím, hned čerstvý (ne že mi zbyde a tak ho šupnu na mráz), v sáčku - utěsněném.
V tom samém sáčku nechám rozmrazit.
Zmrazuju pravidelne, protoze kupuju urcity druh a denne se do obchodu, kde ho maji nedostanu a v mrazaku ho mam tak max.2-3 tydny, nikdy nam nezplesnivel
Zamražuju chleba i další pečivo běžně, na nic pozor nedávám, akorát dávám zamrazit čerstvé. Plesnivý musel být už předtím, v mrazáku těžko zplesnivěl.
Když si rozmražuju housky, tak je dám na chvíli do trouby a pak jsou jak čerstvě upečené, voňavé a křupavé.
Zamrazuji. Cely by jsme nestihli snist, tak koupim, rozkrojim na 2-3 dily, dam do sacku a hodim do mrazaku. Po vytazeni je jako cerstvy. Nevim, jak by tam vydrzel dlouho, ja ho mivam tak do 14 dnu.
Taky občas koupím více chleba, zabalím po pár krajících. Víc jak měsíc to tam stejně není a ještě se mi nestalo, že by to zplesnivělo. ![]()
@Petorka taky uz jsem zkousela zamrazit koblihy a kolace, a dobry. ![]()
Nikdy mi chleba v mrazáku nezplesnivěl.
A to ho mrazím už několik let. Vždy čerstvý, v sáčku. Akorát se mi stalo, že když jsem chléb vytáhla a rozmrazila po delší době (měla jsem ho v mrazáku v jiném chlívku a zapomněla jsem na něj), tak byl u kůrky tvrdý. Což teda nebylo úplně ok. ![]()
My zamrazujeme snad všechno pečivo - chleba, rohlíky i sladké. Chleba čerstvý a už nakrájený a pak podle potřeby vyndaváme jen plátky.
Také se nám nikdy nestalo, že by se s ním v mrazáku něco stalo.
Zamrazuju taky chleba, ted i okurky salatovky - nastrouham nahrubo, dam do pytliku a zamrazim, v zime pak delam okurkovy salat. Stejne si delam i zeleninu na zimu do polivky (mrkev, celer,..) nastrouham do pytliku a zamrazim, hodne toho zamrazujem..
Ty okurky musím zkusit, to neznám. Chleba na plátky a dobře zabalit. Raději kupuji čerstvý, ale někdy to jinak nejde.
Chleba nakrájím na plátky, zabalím po cca 5 kouscích a dám zamrazit. Pak se vytáhne třeba jenom těch pět kousků aby se to nerozmrazovalo zbytečně.
Jak dlouho vydrzi a jak spravne postupovat, dat na naco pozor? dik moc a moc.mama to zkzsila a v mraznici zplesnivel. pardon za eventualni preklep, tukam z mobilu