Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
…já dávám do mrazáku snad všechno
kupuji krájený chleba, je to lepší..nebo si ho v obchodě nakrájím..a šup s ním do mrazáku…rohlíky, sladké…pak jenom dle potřeby vytáhnu…jsme zatím s manželem sami a na tento systém mě naučil on, dělali to tak doma ![]()
Taky zamrazuju. A nejenom chleba, i rohlíky, housky, dalamánky.. Nikdy problém s plesnivěním nebyl a je to pokaždé dobré
.
Pravidelně mrazím - nakrájím ho na krajíčky, šoupnu do pytlíku a do mrazáku ![]()
Mrazim chleba roky a nikdy nezplesnivel. Novy chleba hnedka krajim na ctvrtky a mrazim (mame minimalni spotrebu, proto ctvrtky), po vytazeni a rozmrazeni je suprovej.
Já už mrazím pečivo dlouhou dobu, ale v poslední době jsme začali kupovat celozrnné pečivo, zamrazím, ale po vyndání (třeba za 3-7dni) má na sobě takový bílý poprašek, jako od mouky - který tam před tím nebyl. Ne dělá mi to jen jeden druh pečiva…kupuju různé druhy od různých prodejcu a mají to všechny…dokonce jsem se po téhle zkušenosti zaměřila i na bílé pečivo, protože na něm bílý poprašek není tak vidět a má ho taky - mám obavy aby to nebyla plíseň…co jiného by to bylo? Kamarádka, která doma peče bezlepkový chleba (který podléhá rychlejší zkáze než obyčejný) tak mi říkala, že i v mrazáku jí plesnivý. Tak teď nevím co s tím, plesnivé pečivo se mi jíst nechce
![]()
@aktakkk píše:
Já už mrazím pečivo dlouhou dobu, ale v poslední době jsme začali kupovat celozrnné pečivo, zamrazím, ale po vyndání (třeba za 3-7dni) má na sobě takový bílý poprašek, jako od mouky - který tam před tím nebyl. Ne dělá mi to jen jeden druh pečiva…kupuju různé druhy od různých prodejcu a mají to všechny…dokonce jsem se po téhle zkušenosti zaměřila i na bílé pečivo, protože na něm bílý poprašek není tak vidět a má ho taky - mám obavy aby to nebyla plíseň…co jiného by to bylo? Kamarádka, která doma peče bezlepkový chleba (který podléhá rychlejší zkáze než obyčejný) tak mi říkala, že i v mrazáku jí plesnivý. Tak teď nevím co s tím, plesnivé pečivo se mi jíst nechce![]()
Ahoj, mně se udělal tenhle hnusný bílý poprašek i na houskovém knedlíku. Přitom při mrazení byl čerstvý a v mrazáku byl jen dva týdny. Chutná to fakt hnusně. Stává se mi to i na chlebu. Proto mrazím jen rohlíky. Čím to je netuším. Maso z mrazáku je dobré. Někdo mi říkal, že by to mohlo být, že se k chlebu dostalo v tom pytlíku dost vzduchu
. Také by mě to zajímalo jak na to, aby to ten povlak nemělo.
Kdyz mame navic, zamrazim pulku, pres noc pak vyndam na linku a rano je dobry, Je to nouzovka, kdyz nestihneme nakoupit.Moje mama to dela taky tak.Ten chleba je takto dobry, cerstve to neni, ale spatne vubec ne
Jo a v zivote mi v mrazaku nic nezplesnivelo! Leda by spatne mrazil pri spatne teplote.Jen se kolem toho peciva vytvori takove ledove krystalky. Zamrazuju nofmalne v sacku, pak ho v pytliku nechavam i rozmrazit, aby pri tom neztvrdl
Taky tak. Čerstvé pečivo (rohlíky, kaiserky, chleba) dám v sáčku do mrazáku. Rozmrazuju vyndané ze sáčku, jen tak na vzduchu.
Ušetří se tím dost peněz, protože třeba chleba u nás chlap nejí, takže bych buď jedla prá dní jenom chleba nebo zbytek vyhodila. A vyndaný z mrazáku je lepší-měkčí než třeba kupovaný druhý den.