Praní prádla v 17

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13
27.8.23 22:51

No to víte, žije s otcem týden. Otec přítelkyni neměl a někdo to udělat musel. Nenávidím bordel v bytem, tak jsem se musel ve 13 začít starat l domácnost já.
A to, že nejsou prázdniny nemá žádný vlilv. Chodím do 2 brigád a doma nejsem skoro vůbec.
Nečekal jsem, že budete trolit puberťáka.
Chtěl jsem jen radu. Dík za nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
27.8.23 22:56
@Táda06 píše:
Dobrý den, mám dotaz. Co mám dělat, když si chci prát sám, ale mamka nechce? Jak ji přesvědčit?
Je mi 17 let a rád bych si pral sám.
Byl jsem ve střídavé péči a u otce jsem si pral sám. Naučil jsem se prát si, žehlit si a některé věci si sám škrobím, protože mám rád naškrobené košile a ložní prádlo.
Nyní jsem pouze u mamky a ta nechce, abych si pral sám. Dost mě to vadí, protože jsem používal ekologické prací prostředky a celkově mi voní něco jiného. Během stěhovaní jsem si přivezl vlastní koš na špinavé prádlo a mamka řekla, že neexistuje, abych si pral sám.
Rozumím jí, ale já pračku naplní plnou sám, takže si myslím, že to není neekonomické Chci jí odlehčit, navíc si ti chci sám prát.
Děkuji za každou odpovědeť😄

Jasný a máš ho strašně moc velkýho, atd.
No hele, blby téma, zkus trollit něčím peprnějším, když už máš tu potřebu, večer mám dnes dlouhý, tak se chci aspoň pobavit.
Tak znovu a lépe :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76458
27.8.23 23:00
@Táda06 píše:
No to víte, žije s otcem týden. Otec přítelkyni neměl a někdo to udělat musel. Nenávidím bordel v bytem, tak jsem se musel ve 13 začít starat l domácnost já.
A to, že nejsou prázdniny nemá žádný vlilv. Chodím do 2 brigád a doma nejsem skoro vůbec.
Nečekal jsem, že budete trolit puberťáka.
Chtěl jsem jen radu. Dík za nic

není zač, běž spát Tádo, když ráno vstáváš do brigády :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
27.8.23 23:02
@Jahru píše:
Jaký používáš prací prášek? A škrob? A třídíš prádlo? Jakým způsobem? A na jaký program pereš? A teplota? Co aviváž? A jak sušíš?

Prášek používám Sonett (ten žlutý), má dost certifikátů co se týče šetrnosti k přírodě. https://www.econea.cz/…ek-bio-10-kg?…
Co se týče aviváže, tak tu nepoužívám. Místo aviváže přiliju trochu octu a hotovo.
Třídím klasicky podle barev a pak i podle materiálu. Vlna a jemné tkaniny peru zvlášť.
Program vybírám podle toho, co peru. Když je to
bíle, tak bavlna eco 60, k prášku přidávám i bělidlo.
barevné - smíšené tkaniny 40, prací gel od Jelena Černé- bavlna 40 - sonett ten prášek
Suším v létě venku na balkóně vše až na ručníky, ty dávám do sušičky.
Sušičku používám zřídka v zimě. Škrob má takovou tu klasickou škrobenku s květinovou vůní, hezky mi voní. Škrobím košile v umyvadle přes noc a ložní normálně v pračce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
27.8.23 23:07
@Netopýr1 píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Chudák, doufám, ze odpoví, ještě se něco priucim. No doufám, ze nepoužívá susicku, to se musí hezky postaru a pak mandl? Ale to už asi nevíš ani co je.

Sušičku jen v zimě. Vím, co je mandl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
27.8.23 23:27
@Táda06 píše:
Prášek používám Sonett (ten žlutý), má dost certifikátů co se týče šetrnosti k přírodě. https://www.econea.cz/…ek-bio-10-kg?…
Co se týče aviváže, tak tu nepoužívám. Místo aviváže přiliju trochu octu a hotovo.
Třídím klasicky podle barev a pak i podle materiálu. Vlna a jemné tkaniny peru zvlášť.
Program vybírám podle toho, co peru. Když je to
bíle, tak bavlna eco 60, k prášku přidávám i bělidlo.
barevné - smíšené tkaniny 40, prací gel od Jelena Černé- bavlna 40 - sonett ten prášek
Suším v létě venku na balkóně vše až na ručníky, ty dávám do sušičky.
Sušičku používám zřídka v zimě. Škrob má takovou tu klasickou škrobenku s květinovou vůní, hezky mi voní. Škrobím košile v umyvadle přes noc a ložní normálně v pračce.

Promiň, jestli tohle je pravda, tak nevím teda. Takhle snad neperou ani ženský od deti. Ja ti radila, pokud jsi takový expert, navrhni máme ze peres za všechny. Pochybuju ze by nějaká ženská odmítla. Mě by to spis desilo teda, ale kazdej máme úchylku holt na něco jinyho. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
27.8.23 23:28

Ježíšmarjá, nemohla by mi tě maminka občas půjčit? Moje prádlo se se škrobem ještě nesetkalo, už jsem skoro zapomněla i jak vypadá žehlička :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
27.8.23 23:35
@Netopýr1 píše:
Promiň, jestli tohle je pravda, tak nevím teda. Takhle snad neperou ani ženský od deti. Ja ti radila, pokud jsi takový expert, navrhni máme ze peres za všechny. Pochybuju ze by nějaká ženská odmítla. Mě by to spis desilo teda, ale kazdej máme úchylku holt na něco jinyho. :nevim:

Děkuju. Mamka je taková, že nemá rada, když jí někdo zasahuje do domácnosti. Já to mám po ní. Tím, žw jsem si musel u taťky vařit, nakupovat, prat, žehlit atd., tak jsě si vytvořil takovou svou domacnost. Teď, když jsem u mamky, tak to úplně nemí v souladu. Snažil jsem se najít radu, jak ji přemluvit, popř. jakoukoli radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
27.8.23 23:35

@Táda06
Proč ti matka nechce to praní dovolit? Uvedla nějaký důvod?

• Citovat
  • Upravit
117
27.8.23 23:49

Několik možností, proč máma nechce, aby sis pral sám:

1. Nemá ráda, když jí někdo zasahuje do péče o domácnost.
  2. Svým praním zabereš pračku, věšák, sušičku na xy dní a ona si nemůže vyprat pro sebe.
  3. Má tě ráda a má potřebu se o tebe alespoň nějakým způsobem starat.(Navrhni nějaký jiný, pro tebe přijatelnější způsob).
  4. Chce nad tebou mít kontrolu a nechce tě pustit, abys dospěl a osamostatnil se.(Co nejrychleji se odstěhuj a vytvoř včas hranice).
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42381
27.8.23 23:56

Už vidím puboša, jak chodí do brigády a do školy v naškrobené vyžehlené košili :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2517
28.8.23 00:05

@stinga píše:
a naškrobit si košile, to v 17 hodně frčí :palec:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: upřímně by mě zajímalo, co by troll sledoval založením diskuze o škrobení košil :lol: může mi někdo vysvětlit, proč se něco škrobí..k čemu to je nebo spíš bylo?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
28.8.23 00:41
@inzenyrka85 píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: upřímně by mě zajímalo, co by troll sledoval založením diskuze o škrobení košil :lol: může mi někdo vysvětlit, proč se něco škrobí..k čemu to je nebo spíš bylo?

Našrobené prádlo se lépe žehlí, drží tvar i při nošení, trochu méně se špiní a nepropotí se hned a okamžitě. Povlečení šrobím tekutým škrobem při praní taky, mně to vyhovuje, že není hned zežvachlané a je to příjemné lehnout do chladivého, trochu natuženého prádla. Škrobím utěrky a tkané ručníky do kuchyně na ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
28.8.23 00:42

Máma škrobila tátovi trencle. Občas, když jsem u nich byla o víkendu, jsem jim sebrala prádlo a třeba troje trenýrky opřela o barák :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.8.23 00:45

@Táda06 nechodíš náhodou na hotelovku? Mám jednoho takového spolužáka na jazyky… :mrgreen: Neustale košile, kalhoty, občas sako a nám se to líbí. :) Jinak zkus si s maminkou v klidu sednout, vysvětlit a domluvit se třeba, že se budete střídat.
Chápu, že nechce, abys se ji pletl do domácnosti, ale nejsi malé dítě a měla by tě respektovat.
Když děláš doma něco jiného, třeba si uvaříš, tak jí to také vadí?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný