Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, mám 8m syna a mám hrůzu z prasečí chřipky, která tady propukla. Příští týden máme jít na 8m prohlídku a začínáme plavat a plaváníčko je v Krumlovské nemocnici tak vůbec nevím co dělat. ![]()
Neboj, myslim ze je to az moc nafouknute, proste radi chripka jako kazdy rok, jen se o tom „zase“ vice mluvi. Jasne nechodit do obchodaku a atd, ale na plavani nevidim duvod nejit.
Ja z toho mam taky nejaky respekt. Nechci tady nejak sirit paniku, ale mam s praseci chripkou z toho prvniho roku, co se vyskytla moc spatnou zkusenost ze sveho okoli
uplne me stve koukat na zpravy, kde to porad melou!! Ale taky myslim, ze je to trochu nafouknute medii
ale deti chodi do skoly a nemuzeme se doma zavrit, tak budem doufat, ze to nechytnem. Ale specialne z bazenu jsme si casto neco pritahly ![]()
Chřipka zabije tuším dva tisíce lidí v Ćesku každý rok
Je to záludný virus, ale stále je to plus mínus stejný problém (dokud nedorazí něco jako byla španělská chřipka)
No právě navíc je ten bazén v nemocnici, zavolám instruktorce a odložím to. Nejsem nijak citlivá co se týče malýho, ale vystavovat ho takovýmu nebezpečí nechci. Je navíc nedonošenej.
Vím, že chřipka jako taková je taky nebezpečná, ale vystavili byste svoje dítě takové hrozbě jen kvůli plavání? Do obchoďáků s nim nechodím, ven chodíme každý den, nemocný zatím nebyl (musím to zaklepat).
@MíšaČK píše:
Vím, že chřipka jako taková je taky nebezpečná, ale vystavili byste svoje dítě takové hrozbě jen kvůli plavání? Do obchoďáků s nim nechodím, ven chodíme každý den, nemocný zatím nebyl (musím to zaklepat).
Já bych s mimi do špitálu v době chřipek taky nelezla.
Já tam ležela mezi vánocemi…mám strach byli tam děti s chřipkou a normálně tam s nimi lezli mezi nás do herničky…navíc jsem diabetička…brr
Začne zase mrznout, tak už bude klid, minulý rok to bylo to samé! A jediná rada, když se bojíš, nikam nechoď!!
![]()
Právě jsem mluvila s lektorkou na plavání, tak vše prověří, ale plavání nejspíš bude. Prý se nemám bát.
Tak mám zprávy, že opravdu v Krumlovské nemocnici jsou případy prasečí chřipky, lektorka říkala ať se nebojím, ale já to raději odložím ![]()
Prasečí chřipka není ještě nikde potvrzena, stále čekají na výsledky http://www.budejckadrbna.cz/…ri-lide.html
Podle mě by nepsaly a ve zprávách neříkaly že to prasečí chřipka je kdyby to tak nebylo. Já bych asi taky ted neriskovala plavání ![]()
@jurášek 07.07.09 díky za podporu, připadám si jako hysterka
ale prostě mám o toho našeho drobka strach.