Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky poraďte co na moučnivku. Malý jí má velikou a pusinka ho moc bolí. Dnes jsme byli na výtěru a čekáme na výsledky. Vytíráme gencianou, ale ještě tři dny budem čekat než nám Dr. něco dá. On už nemůže ani papat. Nemáte nějakou radu co dělat?
Ja jsem pouzivala gencialku, ale pry to neni moc dobre, pak se pouziva nejaka tusim bila vodicka ale nevim nazev
@zdenik1988 nekde jsem cetla, ze je dobry INFEKTOSOOR MUNGEL (nebo MUNDGEL
) ale netusim, zda se da sehnat i v cr nebo jen v nemecku… zkus se zeptat ![]()
Zkus homeopatika Borax 30ch, 2-3× denně, podávej to do zlepšení, ale max. tak 5 dní. Pokud by se to během několika dnů nezlepšilo, tak lék vysaď. Nejlepší je rozpustit 2 kuličky ve vodě v 5ml stříkačce a pomalu mu to vstřiknout do pusinky, tak aby to jakoby trochu podumlal a ne hned spolknul.
Ahoj Mundgel v CR asi nekoupis a moje mala ji mela 3× za sebou a pomohlo az kdyz ji doktorka dala sirup Micomax na deset dni. Jinak gencialka (nebo jak se to jmenuje) proste ta fialova vodicka je pry na sliznici rakovinotvorna ![]()
Nám na tohle úžasně pomohla aloe vera..mám ji doma v květináči..takže jsem ušmikla list, vymačkala do misky a pak vzala uchošťour namočila do toho a vytřela jsem s tím dcerce pusinku..zabralo to okamžitě, opakovala jsem to ještě dvakrát a moučnivka byla fuč..sama jsem čučela jak rychle to zabralo..poradila mi to mamka, ona se dost vyzná v bylinkách a léčivých rostlinách a musím říct že už nám mnohokrát její znalosti pomohly.. ![]()
@Elin29 píše:
Nám na tohle úžasně pomohla aloe vera..mám ji doma v květináči..takže jsem ušmikla list, vymačkala do misky a pak vzala uchošťour namočila do toho a vytřela jsem s tím dcerce pusinku..zabralo to okamžitě, opakovala jsem to ještě dvakrát a moučnivka byla fuč..sama jsem čučela jak rychle to zabralo..poradila mi to mamka, ona se dost vyzná v bylinkách a léčivých rostlinách a musím říct že už nám mnohokrát její znalosti pomohly..
Tyyyy joooo já mám doma Aloe jak kráva velký a tohle mě teda nenapadlo ![]()
Nám dr. nechala umýchat speciální roztok, bohužel už nevím název, ale ta hlavní složka byla k sehnání až ve FN v Plzni. To jediné nám pomohlo a už se to nikdy nevrátilo.
@micelinka píše:
Nám dr. nechala umýchat speciální roztok, bohužel už nevím název, ale ta hlavní složka byla k sehnání až ve FN v Plzni. To jediné nám pomohlo a už se to nikdy nevrátilo.
Nám ten Micomax ale až na potřetí co nám ho dala dlouhodobě na 10 dni před tím jsme ho měly na tři dny a to se moučnivka vždycky tak po 14ti dnech vrátila.
Pokud ještě kojíš, měla by ses léčit také, může se to přenést na bradavky. Určitě omezte sladké, tím se ty kvasinky živí a víc se rozmnožují. Žádné džusy a jiné sladké nápoje, ne pomeranče aj. kyselé sladké ovoce, mohou pusinku dráždit.
To s aloe mě zaujalo
. Dočetla jsem se, že lze potírat na dezinfekci borovou vodou.
Zdravím maminky, dneska nám doktorka našla moučnivku a napsala nám octenidol. Máte někdo zkušenosti? Měla bych malé vytírat pusinu před kojením nebo spíš až potom? Na krabičce není žádné info k takhle malým dětem. Je to mátové, tak nevím, jak jí to bude chutnat
Jak poznám, jestli mi to malá přenesla i na prsa? Ten octenidol je vlastně ústní voda, takže to si na prsiska asi nenapatlám…
Ještě k tomu máme trošku rýmu a tečou nám očička, takže jsme vyfásly i abtibiotikové kapky do očí… chudinka, už tu začíná mít pěknou sbírku lahviček, a to je jí teprv 12 dní ![]()
Nase mala se s moucnivkou trila tri mesice:( nic nam nezabiralo) nakonec jsem z nemecka objednala infectosoor mungel a za tri dny bylo po moucnivce. Jinak tim co mas vytirej po kojeni prstem omotanym gazovym ctvereckem a jakoby se snaz moucnivku setrit. Urcite si natirej i prsa. Ja si bradavky natirala gencianou
Ty oci jsou zanecene po porodu u devadesati procent deti. Co ti dala? Kanymycin?
Dala mi Tobrex, snad to pomůže, doteď jsme kapali ophtalmoseptonex, ale to moc nezabíralo, vždycky jen na chvilku.
díky za radu, takže lepší prstem než uchošťourama? hm..gázové čtverečky nemáme, ale tak šlo by to i plínou, ne? snad to zabere…já na kvasinky dost trpěla před těhotenstvím, trošku doufám, že se toho teď zbavím. malé bych to fakt do budoucna nepřála ![]()
Tak jsem to dala na tu větší vatovou tyčinku a vymetla jsem jí s tim pusinu…ani se zas tak moc neošívala. Evidentně jí chuť máty nevadí…tak snad to bude OK. Vykapat očiska je větší boj.