Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Milé maminky, jaké mate zkušenosti s děckými kapkami nebo sirupy na odkašlávání pro deti. malá ma 4roky stále je zahleněná, smrkáme krásně ale kašel máme takový ten hlenovitý vlhký a chtela bych poradit co mate odzkoušené a zabírá
vykašlávat ještě neumí a když se oto pokusí tak jí natáhne na zvracení…tak nijaky sirup který dobře rozpouští hleny
děkuju
Nám dobře zabírá kaloba, ale ta spíš když je kašel v začátku, na ten zahleněný už tolik ne. Jinak sirupy hodně dobrý je stodal. Ambrobene, mucosolvan a spol jsou sice dobré na vykašlávání ale já s nimi nemám dobré zkušenosti a doktorka mě upozorňovala že sice usnadňují vykašlávání ale zároveň podporují tvorbu hlenu. TAkže mi kolikrát říkala, že když už malá vykašlává tak dá stoptussin kapky.
Já používám Mucosolvan i pro sebe zabírá nám.
Známá taky říkala, že dává ACC pro děti to nemám odzkoušeno.
Nám teda super zabírá ACC sirup, hlavně rychle. Odpo pro něj jedu do lékárny, malej taky kašle a nemůžeme se toho zbavit.
@louskacek2 píše:
@Hasky a od kolika je let ten acc sirup?
v letáčku píšou:
Co se musí brát v úvahu při léčbě dětí?
Dětem mladším než 2 roky se přípravek ACC SIRUP může podávat pouze na doporučení lékaře.
Novorozencům a dětem mladším než 1 rok se přípravek ACC SIRUP může podávat pouze pod lékařským dohledem.
Já ho tedy synovi dávala už před 2rokem, zhruba od 18m. Lékárnice říkala, že můžu.
@Hasky supr tak to si pujdu dnes koupit, me acc vzdy zabere. Tak uvidime. Dík