Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Edit-můžu se Tě zeptat, jak léčili v nem.ten zápal plic, když byl virový? Měl další ATB? Nebo antivirotika? Dík.
@jannina1 -Držíme moc palečky, aby jste byli brzo zdraví, není to jednoduché že z dětma. Šimon v noci krásně spí zbudí se jen 4.za noc dneska spal do 8.30.hod už to zkracuje v čera spal do 10.30.hod.
Už nemáme teploty jen vždy večer se my to zdá že má ale jen trochu zvíšenou jinak zase dneska ležíme, snědl pulku chleba.
naštěstí pije. Jinak jestly se to nezlepší budu muset až v uterý ke dr. v pondělí jedu z nejstarším synkem na diabetologii.Ale je o mnohem lepší. Doma mám ventolin tak mu ho třeba dám, ale bojím se že mu tím nějak ublížím tak nevím
.
Holky držte se.
Já když jsem byla malá 12.roku tak jsem byla nemocná angínu jsem měla. Jdu do školy první den a jemy zase mizerně a hned druhej den jsme šly z maminou ke dr. a měla zápal plic
nasadily my nějaké čípky ale to už si nepamatuji co to bylo za léky.
@jannina1 tak uplně přesně ti to neřeknu nemám u sebe momentálně zprávu z nemocnice, ale antibiotika mu dávali klacid a zinat na kašel ambrobene.to máme do ted všechno. ještě měl v nemocnici nataženou trubičku na dýchýní. použtěli mu tam kyslík.
Dobry den, mam 4 letou dceru a ta ma praseci chripku, delali ji vytery z krku a nosu, vysledek byl za dva dny. Horecky ma uz 5 den, dnes ma konecne mensi kolem 38. Je oslabena, neji jen lezi. Kasel ma take pekny a aby to nebylo malo jeste ma zanet spojivek ma upne krvave belmo! Jeste k tomu jsem tehotna, ale uz je to 6 den tak snad to nedostanu!!zarazi me, ze vsude pisi jak je to nebezbecne, ale dcera bere jen nurofen na teploty a sinecod na kassel, jediny co mi doktorka predepsala jsou antibio. Kapicky do oci! Tak jsem z toho zoufala, zitra jdeme znova k doktorce tak snad uz ji predepise neco, co ji postavi na nohy!!
@alenifka Ahojky každá chřipka je nebezpečná a jen prasečí je zmedializovaná tak se lidí bojí zrovna prasečí, ale jestli tě to uklidní tvá dcera určitě nemá potvrzenou prasečí chřipku. Může mít jen potvrzen tip chřipky A. Že se jedná přímo o prasečí se zjištuje až na hygieně a mají na to asi 3 týdny. Syn to taky měl ale jemu z toho vznikl i zálap plic tak byl i v nemocnici. Bohužel na chřipku nezabírají antibiotika a Tamiflu nebo jak se lék jmenuje asi dávají jen nejtěžším případům.
@Edita27 píše:
@alenifka Ahojky každá chřipka je nebezpečná a jen prasečí je zmedializovaná tak se lidí bojí zrovna prasečí, ale jestli tě to uklidní tvá dcera určitě nemá potvrzenou prasečí chřipku. Může mít jen potvrzen tip chřipky A. Že se jedná přímo o prasečí se zjištuje až na hygieně a mají na to asi 3 týdny. Syn to taky měl ale jemu z toho vznikl i zálap plic tak byl i v nemocnici. Bohužel na chřipku nezabírají antibiotika a Tamiflu nebo jak se lék jmenuje asi dávají jen nejtěžším případům.
Ahoj Edito, jak se vám vede?
U nás už dobře, ale skončili jsme na 5 dnů v nemocnici.
@jannina1 Ahojky
nám už dobře. Syn už řádí a potřeboval by myslím do školky, ale ještě ho tam dát nemůžu aby hned něco zase nechytl.To mě mrzí že jste nakonec taky museli do nemocnice, ale hlavně že už to máme všichni za sebou a je líp. Teda doufám že u vás to taky tak je. ![]()
Jo, ještě prasečí jsme neměli, měl nějáký RS virus, protilátky na parapertusi, takže tu měl možná taky.
Ale jinak-ta prasečí je opravdu zjistitelná do 2 dnů. Ověřovala jsem si to v zoufalství(bylo mu fakt zle),kdy jsme čekali na výsledky na virologii. Nebylo to do druhého dne, ale asi do 5 dnů, ale proto, že neměli ze zahraničí dovezené testovací sady. Jinak je prý výsledek na H1N1 do druhého dne!
@jannina1 Jo a nakonec se nám ta prasečí chřipka nepotvrdila.Byl to jiný podtip.
@jannina1 Já nevím jen říkám jak to bylo u nás a co nám řekli v nemocnici.Taky Patričkovi brali stěry z krku a nosu a za 2 dny se potvrdila ta chřipka tipu A. A to spozorněli, hyg. si to vyžádala že chtějí aby jim to poslali na došetření kvůli prasečí chřipce. Tak nevím. A za 3 týdny nám volala naše dětská do Prahy jestli to byla ta prasečí nebo ne. Možná už to prostě berou automaticky že když je to tip A tak je prasečí a dál to nezjištují. Fakt nevím. ![]()
@Edita27 píše:
@jannina1 Ahojkynám už dobře. Syn už řádí a potřeboval by myslím do školky, ale ještě ho tam dát nemůžu aby hned něco zase nechytl.To mě mrzí že jste nakonec taky museli do nemocnice, ale hlavně že už to máme všichni za sebou a je líp. Teda doufám že u vás to taky tak je.
No už je taky dobře(akorát mě se rozjela chron. nemoc, takže furt něco),ale bylo to fakt hustý. Už i v nemocnici se báli, co je s ním, protože znovu horečky, malátnost a to tak, že skoro nedošel ani na záchod! A pořád kašlal a kašlal, celou den i noc a u toho plakal že už nemůže
Nadopovali ho Solumedrolem(kortikoidy)tak, že 3 dny nespal.Ale teď už je to OK.Bude muset mít ale měsíc, dva domácí školu. Zítra to jdu zařídit do školy. Teď ho tam dávat nemám říkal mi to obvoďák i v nem. Je doba chřipek a znovu tohle, to bych nedala. Navíc před několka dny dobral ATB, tak to nepříchází v úvahu.
@jannina1 Kolik je synovi? To my máme jednodušší že aspon do té školy ještě nechodí a můžu s ním být doma jak dlouho chci když jsem na mateřské s druhým. Kdybych měla jít do práce nevím jak by jsme to udělali tak dlouho doma. Celej únor bude na 100% a možná i březen podle situace ve školce-podle nemocnosti.
@Edita27 píše:
@jannina1 Kolik je synovi? To my máme jednodušší že aspon do té školy ještě nechodí a můžu s ním být doma jak dlouho chci když jsem na mateřské s druhým. Kdybych měla jít do práce nevím jak by jsme to udělali tak dlouho doma. Celej únor bude na 100% a možná i březen podle situace ve školce-podle nemocnosti.
Chodí do druhý. Tak to máte ještě fajn, nám učitelka mi už volala, co má vše dodělávat, to bude tedy radost. Navíc doma se mu moc do učení nechce, pořád-za chvíli, za chvíli…
A ohledně těch testů-my jsme se dozvěděli jen náhodně že to posílají dál na došetření. To jen, že jsem na ně naléhala a chtěla info a taky tam několikrát volala naše dětská a doktor doktorovi řekne víc než tobě. Dokonce hygiena nemá ani povinnosti ti oznámit výsledky. To taky víme jen díky naší doktorce.
@jannina1 No uplně živě si to dokážu představit. Ve škole musí doma může. Ale to dožene ![]()