Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj potřebovala bych se zeptat jestli má někdo zkušenosti s tímto lékem. Jde mi o to že manžel v noci nemůže spát, tak mu doktorka napsala toto. Jenže problém je v tom že mu to nezabírá. Nejdřív si vzal půlku nic, další noc celou tabletku a taky nic. Předem děkuji za reakce
Ja teda s tim zkusenosti nemam, ale co mi zabira skvele je kinedryl, do pul hodiny jsem mrtva, brala jsem si ho vzdycky po nocni, kdyz jsem pak nemohla usnout, fakt zabiral, at to zkusi ![]()
Já jsem dostala párkrát Stilnox v nemocnici, když jsem byla a měla jsem po něm halucinace…stejně jako po Diazepamu…
…
Jo měla jsem ho, teda spíš jsem ho brávala od mamči, když jsem nemohla spát, mě ta půlka zabrala, víc jak celej bych rozhodně neriskovala ![]()
Já ho brala a občas beru i teď a zabírá mi…ale je pravda, že záleží i na tom, jak dlouho předtím jím…když mám prázdný žaludek, zabere opravdu rychle, když jím třeba půl hodiny nebo hodinu před braním prášku, tak zabírá pomalu…zapíjím ho poměrně velkým množstvím čisté vody…ne že bych vypila litr, ale nebrala bych si ho bez zapíjení nebo že bych polkla dva doušky vody…
Děkuji za odezvu. Já osobně bych po té půlce byla taky hned mrtvá. Včera si vzal ten celý okolo půl desáté usnul teda za hodinu ale za další tři hodiny byl vzhůru. Já si myslela že to zabere na celou noc. Potřebuje teda jiný prášek?
Nejhorší je že tím samozřejmě budí i mě, každé otočení a vstávání. Je to už na palici ![]()
Manžel ho měl taky v jednom těžkém období. Zabíral mu, ale bylo nutné, aby si ho vzal, až když šel opravdu do postele, lehnout, zhasnout, nemluvit. Prostě klid, jinak nezabere. Není problém v tomto
? I když to asi víte.
Možná zkusit klidový režim (bez televize) tak hodinu před odchodem do postele
?
@jajul první večer ho bral když šel do postele a koukal se chvíli na tv tu máme v ložnici a včera to samé ale na tv se už nekoukal.Tak ![]()
@gonal
Přítel přestal kouřit a nespavost je jedním z průvodních příznaků absťáku. Tak jsem mu vnutila 1/2 Stilnoxu s tím, že určitě usne a on nic. Resp. vzal si ho třikrát a usnul jednou. Celý brát nechce, nemohla jsem ho přemluvit ani na půlku natož na celej. Mně naopak půlka zabírá spolehlivě (ale beru ho velmi nepravidelně, za poslední rok cca 3×), jednou jsme si vzala celej a bylo mi špatně, měla jsem halucinace (v příbalovém letáku je, že tyhle příznaky mají hlavně senioři, což mě velmi urazilo
)
@Rona tak manžel nepřestal úplně kouřit. Dřív měl krabičku na den a ted co jsem si všimla ji má na 4 dny tak nevím jestli to může s tím souviset.
@gonal Na tv koukat nesmí. Na to manžela důrazně upozorňoval lékař i lékárník.
@gonal
Myslím, že by mohlo, přítel sice už cca dva týdny nekouří klasické cigarety vůbec, ale kouří elektronickou, takže strašnej absťák by taky mít neměl a přesto nespí. A to on je typ, co usne kdykoli, kdekoli…doufám, že ho to brzo přejde - rakovina by ho zabila jenom možná a navíc za X let, já to možná udělám mnohem dřív ![]()
Nevíš proč? Pročítala jsem příbalák a týhle informace jsem si nevšimla. Ale spíš jsem ho prolítla, mohlo mi uniknout. Nebo to je obecný doporučení u všech hypnotik?
@jajul píše:
@gonal Na tv koukat nesmí. Na to manžela důrazně upozorňoval lékař i lékárník.
@Rona Přesně nevím, ani manžel. Možná proto, že je to jeden z nejšetrnějších a nejméně návykových hypnotik, proto si myslím, že se tomu, aby mohl zabrat, musí pomoct.