Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím, v poslední době mi pořád praskají koutky. Sotva se zahojí, mám dva dny klid a znova prasknou. Poradí mi někdo co na to? Nebo proč se to děje? Mastičku jsem zkoušela zatím jen od Uriage. Děkuji moc.
@Katuskka píše:
B complex, za tři dny je po problému
ne vždy.
@Sophia.888 píše:
Zdravím, v poslední době mi pořád praskají koutky. Sotva se zahojí, mám dva dny klid a znova prasknou. Poradí mi někdo co na to? Nebo proč se to děje? Mastičku jsem zkoušela zatím jen od Uriage. Děkuji moc.
já s tím kdysi skončila na kožním, dělali mi stěry a našli tam nějakou breberu, dostala jsem potom speciální mastičku a nejsem si jistá, jestli i léky. Bud jsem je dostala nebo říkala, že když to nepomůže, tak je dostanu. Už je to nějaký ten rok
Fungicidin mast. U opakujicich se nebo nehojicich koutku byva pricinou kvasinka. Tahle masticka je jistota.
@Katuskka dekuji. Koupim. Zatim jsem si dala magne b 6, nic jineho jsem doma nenasla.
B komplex forte vysoka davka (doporucuje se treba po operacich, proste na hojeni).
@korn123 píše:
Propolis
Jo, je to hojeni a desinfekce v jednom.
Mne to kdysi vyresil Riboflavin, ale nevim, jestli se jeste vubec dela, zeptej se v lekarne. Taky mi porad praskaly koutky, nemohla jsem se toho zbavit. Jedno vyuzivane baleni Riboflavinu mi to vyresilo jednou pro vzdy.
Dceři pomáhá taky B komplex. A na ten koutek přiložit citron. Nějakou dobu ho tam držet, když zrovna koutek má. Kolegyně dává česnek. Ale to by dcera nevydržela.
@Sophia.888 taky jsem pro fungicidin. Manžel s tím léta bojoval, ze měl furt koutek. Po par namazanich už se mu neobjevil a je to víc jak 10 let
@Sophia.888 píše:
Koutky jsou stejně jako afty známkou oslabené imunity… mě pomáhá jen Framykoin (i když je kolikrát už nesehnatelný, na předpis) někdy doporučují místo něj mastičku Fucidin, Fungicidin nebo vodičku Betadine. Ale mě nikdy nepomohly.
@Denisa56 píše:
Mne to kdysi vyresil Riboflavin, ale nevim, jestli se jeste vubec dela, zeptej se v lekarne. Taky mi porad praskaly koutky, nemohla jsem se toho zbavit. Jedno vyuzivane baleni Riboflavinu mi to vyresilo jednou pro vzdy.
Jo ještě je, a pomůže dobře, ale fakt tam musí být jenom riboflavin, ne b komplex, ten tolik nepomáhá. A použila bych k tomu v pravidelných dávkách pangamin. A jako první pomoc si udělat kašičku s kvasnic a potřít koutky.