Praskajici koutky

393
6.7.23 08:56

Praskajici koutky

Zdravím, v poslední době mi pořád praskají koutky. Sotva se zahojí, mám dva dny klid a znova prasknou. Poradí mi někdo co na to? Nebo proč se to děje? Mastičku jsem zkoušela zatím jen od Uriage. Děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3624
6.7.23 08:58

B complex, za tři dny je po problému ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65622
6.7.23 09:10
@Katuskka píše:
B complex, za tři dny je po problému ;)

ne vždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65622
6.7.23 09:11
@Sophia.888 píše:
Zdravím, v poslední době mi pořád praskají koutky. Sotva se zahojí, mám dva dny klid a znova prasknou. Poradí mi někdo co na to? Nebo proč se to děje? Mastičku jsem zkoušela zatím jen od Uriage. Děkuji moc.

já s tím kdysi skončila na kožním, dělali mi stěry a našli tam nějakou breberu, dostala jsem potom speciální mastičku a nejsem si jistá, jestli i léky. Bud jsem je dostala nebo říkala, že když to nepomůže, tak je dostanu. Už je to nějaký ten rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21915
6.7.23 09:19

Fungicidin mast. U opakujicich se nebo nehojicich koutku byva pricinou kvasinka. Tahle masticka je jistota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
6.7.23 09:31

Propolis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
6.7.23 09:31

@Katuskka dekuji. Koupim. Zatim jsem si dala magne b 6, nic jineho jsem doma nenasla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
6.7.23 09:32

B komplex forte vysoka davka (doporucuje se treba po operacich, proste na hojeni).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393

@Eemii dekuji. Tu mozna doma najdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
@korn123 píše:
Propolis

Jo, je to hojeni a desinfekce v jednom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
6.7.23 09:35

Mne to kdysi vyresil Riboflavin, ale nevim, jestli se jeste vubec dela, zeptej se v lekarne. Taky mi porad praskaly koutky, nemohla jsem se toho zbavit. Jedno vyuzivane baleni Riboflavinu mi to vyresilo jednou pro vzdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
6.7.23 09:42

Dceři pomáhá taky B komplex. A na ten koutek přiložit citron. Nějakou dobu ho tam držet, když zrovna koutek má. Kolegyně dává česnek. Ale to by dcera nevydržela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18758
6.7.23 09:59

@Sophia.888 taky jsem pro fungicidin. Manžel s tím léta bojoval, ze měl furt koutek. Po par namazanich už se mu neobjevil a je to víc jak 10 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
6.7.23 10:03
@Sophia.888 píše:
Zdravím, v poslední době mi pořád praskají koutky. Sotva se zahojí, mám dva dny klid a znova prasknou. Poradí mi někdo co na to? Nebo proč se to děje? Mastičku jsem zkoušela zatím jen od Uriage. Děkuji moc.

Koutky jsou stejně jako afty známkou oslabené imunity… mě pomáhá jen Framykoin (i když je kolikrát už nesehnatelný, na předpis) někdy doporučují místo něj mastičku Fucidin, Fungicidin nebo vodičku Betadine. Ale mě nikdy nepomohly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5939
6.7.23 11:19
@Denisa56 píše:
Mne to kdysi vyresil Riboflavin, ale nevim, jestli se jeste vubec dela, zeptej se v lekarne. Taky mi porad praskaly koutky, nemohla jsem se toho zbavit. Jedno vyuzivane baleni Riboflavinu mi to vyresilo jednou pro vzdy.

Jo ještě je, a pomůže dobře, ale fakt tam musí být jenom riboflavin, ne b komplex, ten tolik nepomáhá. A použila bych k tomu v pravidelných dávkách pangamin. A jako první pomoc si udělat kašičku s kvasnic a potřít koutky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí