Zvláštní únava, vyčerpání- asi psychické?

Anonymní
5.7.23 21:10

Zvláštní únava, vyčerpání- asi psychické?

Ahoj… Již delší dobu jsem se potýkala s velkým stresem, pár měsíců i panickymi ataky( již půl roku už jsem,, vyléčení,,). Když kde na mě velký nátlak tak umím zpomalit atd.. Ale co mě hrozně trápí je únava, vyčerpání, časté bolesti zad a pak hlavy. Teď jsem byla 14 dní na dovolené a tam jsem byla jak vyměněna, tolik energie, klidně i do 4 do rána vzhůru, každý den jsem chodila na hotel kolem 1 ráno a naprosto v pohodě. Přijela jsem v neděli a nyní doma zas jsem jak pytlem praštěna. Nevíte proč? Je to stále od psychiky?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
299
5.7.23 21:23

Spanková deprivace po dovolené, kde jsi ponocovala? Co nebo kdo ti doma vadí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eustress
5.7.23 21:26
@Anonymní píše:
Ahoj… Již delší dobu jsem se potýkala s velkým stresem, pár měsíců i panickymi ataky( již půl roku už jsem,, vyléčení,,). Když kde na mě velký nátlak tak umím zpomalit atd.. Ale co mě hrozně trápí je únava, vyčerpání, časté bolesti zad a pak hlavy. Teď jsem byla 14 dní na dovolené a tam jsem byla jak vyměněna, tolik energie, klidně i do 4 do rána vzhůru, každý den jsem chodila na hotel kolem 1 ráno a naprosto v pohodě. Přijela jsem v neděli a nyní doma zas jsem jak pytlem praštěna. Nevíte proč? Je to stále od psychiky?

Jen stress…

• Citovat
  • Upravit
17441
6.7.23 07:58

Pojmenuj stresor ať s tím můžeš pracovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.23 08:04

@ReginaZ měla jsem to i před dovolenou takže z ponocovani to nebude…

@azaleila ještě jsem bohužel nepřišla co ten stresor je… Myslela jsem si že škola, tojsem vůbec nespala, třeba i několik noci za sebou. V květnu jsem ale maturovala a můj spánek se zlepšil a spím 7-9 hodin. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
17441
6.7.23 08:12
@Anonymní píše:
@ReginaZ měla jsem to i před dovolenou takže z ponocovani to nebude…@azaleila ještě jsem bohužel nepřišla co ten stresor je… Myslela jsem si že škola, tojsem vůbec nespala, třeba i několik noci za sebou. V květnu jsem ale maturovala a můj spánek se zlepšil a spím 7-9 hodin. :nevim:

A co bude po maturitě víš? Nemáš třeba obavu z budoucnosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.23 08:25

Bojuji s něčím podobným, ale jsem starší a mám dvě děti. Co můžu poradit, začni sportovat. Myslím, že to hodně pomáhá na psychiku, tím pádem i na únavu. Najdi si každý den hodinku na sport nebo aspoň procházku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.7.23 09:06

@azaleila asi ano.. v září opakuji jednu zkoušku, nemám řidičák. A ve firmě kde teď dělám brigádu bych chtěla zůstat ale chybí mi tyhle podstatne věci. Myslím si že mám nějaký vnitřní strach z toho že v tom září tu zkoušku neudělám a budu muset jít znova do školy. Jinak už nevím jaký je u mě problém.

• Citovat
  • Upravit
194
6.7.23 15:17
@Anonymní píše:

tohle velmi dobře znám. na dovolené jsem totálně v pohodě, energie, vitální, pohoda.
Jen co přijedu domu a musím zase řešit nějaké starosti, práci atd…tak jsem v háji. Psychika jde do háje, únava, deprese… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.23 16:15

@večernice40 a zatím jste nezjistila jak tyto problémy zmírnit? :lol:

• Citovat
  • Upravit
131
8.8.23 12:25

Určitě je dobré opravdu příjt na co to ti ten stres primárně způsobuje a zkusit ho jakkoliv eliminovat. Hodně pomáhají opravdu procházky v přírodě, pokud ráda cvičíš, jezdíš na kole cokoliv, tak to je uvolnění pro hlavu. Sama jsem si tohle období zažila několikrát, případně teda já jsem brala i pomocníčka cbdčko nebo nějakou třeba guayusu ve formě prášku z kratomworldu. Tam jsem věděla že je to přírodní a bez chemie a pomohlo mi to nastartovat hlavu a tělo. :) Samozřejmě ne na pořád, ale tenkrát mi to hodně pomohlo+ do toho ty procházky, a vybití se někde jinde.:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí