Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Neřešit. Ono ten tetanus nedostaneš jen tak. Většinou se tam musí sejít víc faktorů - zvířecí trus (hlavně koňský), uzavřená rána a tak.( To není z mé hlavy, to jsem teď četla od nějakého doktora, co to vysvětloval). Tetanovku ještě máš, tak se neplaš. Jo, pod nehtem to sakra bolí.
Když máš v pořádku očkování a nenatéká to / nechová se divně, pořádně bych to vydesinfikovala a nechala být. Tyhle bolístky bolí jak sv. ně
@broskvová zmrzlina no prave, jak jsem na to už večer zapomněla, tak jsem si to vydesinfikovala až teď. Hlavně to moc nejde, jak je to pod tím nehtem
@Anonymní píše:
@broskvová zmrzlina no prave, jak jsem na to už večer zapomněla, tak jsem si to vydesinfikovala až teď. Hlavně to moc nejde, jak je to pod tím nehtem
Lepší pozdě nežli nikdy! Neboj, určitě se to tam dostalo. Kdybys teď vymačkávala citron, pocítila bys, jak snadno to tam zaleze. ![]()
A pro jistotu zavolat v pátek Dr? Nebo už je to stejně pozde
Tak ja mam tetanovku proslou, protilattky mizive, hrabu se na zahrade, cela poskrabana od ruzi a tak…nemyslim, ze je tak snadne chytnout tetanus, doufam. Mam nekolik autoimunitnich onemocneni, ockovani na covid k tomu prispelo a ted se bojim se nechat ockovat. Tenhle prispevek me trochu vydesil. Ja bych to vubec neresila…
@Anonymní píše:
Tak ja mam tetanovku proslou, protilattky mizive, hrabu se na zahrade, cela poskrabana od ruzi a tak…nemyslim, ze je tak snadne chytnout tetanus, doufam. Mam nekolik autoimunitnich onemocneni, ockovani na covid k tomu prispelo a ted se bojim se nechat ockovat. Tenhle prispevek me trochu vydesil. Ja bych to vubec neresila…
No prave já nad tím ani nepremyslela, jen jsme se náhodně dnes s kolegyni bavily prave o přeočkování a začalo mě to hlodat. Taky prave doufam, ze z tak malé ranky snad nic. Přemýšlím jestli ještě nezavolat na chiru, ale nechci proste zbytečně
tak kdokoliv ještě s nějakým názorem/radou je vítán
nejlépe je-li tu přímo nějaký lekar
Dulezite je kazdou ranu poradne vyplachnout vodou, prip. vzit kyslicnikem, tyhle bakterie na kysliku chcipnou.
Holky včera jsem si zajela pod nehet na palci druhým nehtem, jak jsem si z tama chtěla vytáhnout nějaké smítko, hned se tam trochu objevila krev, ale neřešila jsem to. Po příchodu domu z venku asi po půl hodině jsem zkoušela prstem (ukazovakem) jak je mokrá hlína v květináči u rajčat a nevím, jestli jsem si trochu té hlíny nenanesla i na ten palec. Řešili byste to skrz tetanovku? Měla bych jít na přeočkování příští rok, nechci u Dr vypadat jak hysterka, když tam přijdu s tímto. Pod nehtem je to dnes čisté, jen trochu pali když roztahnu nehet od prstu. Co myslíte? Řešit?