Vleklé zdravotní problémy - rady

Anonymní
4.7.23 23:09

Vleklé zdravotní problémy - už nemůžu

Už několik let jsem prostě na rozpadnutí. Jsem měsíc co měsíc nemocná, v jakémkoliv ročním období. Neustálé virózy, rýmy, laryngitydy. Do toho pro zpestření vždy nějaký ten zub, střevní chřipka, kožní problém… v mezičase aspoň malá rýma nebo něco. Naposledy jsem se cítila zdravá možná 3 roky zpět. Dneska po týdenním nemarodění se probudím a bolí mě v krku. Nebo možná ucho. Teď večer už to čistě vypadá jako bolest jazyka (ale opravdu silná, je mi na prd). Bohužel díky těm všem nemocem jsem začala trpět i na paniky (nebo možná dřív paniky, ani nedokážu říct, jde to dlouhodobě ruku v ruce), a tak každou nemoc šíleně prožívám, protože se o sebe bojím, googluju (aktuálně je mi strašně, protože mě bolí jazyk při polykání a jsem přesvedčená, že mi do rána oteče a udusím se…). Nežiju plnohodnotný život a cítím se hůř a hůř, jak se z toho vyhrabat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13010
4.7.23 23:13
@Anonymní píše:
Už několik let jsem prostě na rozpadnutí. Jsem měsíc co měsíc nemocná, v jakémkoliv ročním období. Neustálé virózy, rýmy, laryngitydy. Do toho pro zpestření vždy nějaký ten zub, střevní chřipka, kožní problém… v mezičase aspoň malá rýma nebo něco. Naposledy jsem se cítila zdravá možná 3 roky zpět. Dneska po týdenním nemarodění se probudím a bolí mě v krku. Nebo možná ucho. Teď večer už to čistě vypadá jako bolest jazyka (ale opravdu silná, je mi na prd). Bohužel díky těm všem nemocem jsem začala trpět i na paniky (nebo možná dřív paniky, ani nedokážu říct, jde to dlouhodobě ruku v ruce), a tak každou nemoc šíleně prožívám, protože se o sebe bojím, googluju (aktuálně je mi strašně, protože mě bolí jazyk při polykání a jsem přesvedčená, že mi do rána oteče a udusím se…). Nežiju plnohodnotný život a cítím se hůř a hůř, jak se z toho vyhrabat?

zajít k lékaři, tohle vše mu říct, nechat se komplet vyšetřit, odebrat krev, ORL taky

co zuby? máte je v pořádku? byla jste v nedávné době na zubní preventivce? je to OK?

píšete jako mladý člověk, tak to snad myslím nebude nic závažného, ale v první řadě podrobné vyšetření a krev, pokud tam nic nebude tak přem ýšlet o životosprávě? spánek? sport? úzkostné či vtíravé myšlenky? nějaký táhlý stres např partnerský???

a dojde se na to…spíte dostatečně? co alkohol a kouření??
nemáte práci, která vás ničí???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.23 23:20
@Borrealis píše:
zajít k lékaři, tohle vše mu říct, nechat se komplet vyšetřit, odebrat krev, ORL taky

co zuby? máte je v pořádku? byla jste v nedávné době na zubní preventivce? je to OK?

píšete jako mladý člověk, tak to snad myslím nebude nic závažného, ale v první řadě podrobné vyšetření a krev, pokud tam nic nebude tak přem ýšlet o životosprávě? spánek? sport? úzkostné či vtíravé myšlenky? nějaký táhlý stres např partnerský???

a dojde se na to…spíte dostatečně? co alkohol a kouření??
nemáte práci, která vás ničí???

Děkuju za odpověď, vím, že jsi lékařka. Popořadě - zuby v pořádku nemám, mám pár kazů, teď aktuálně jsem v procesu endodoncie (ale nějak to nejde, pořád to bolí..).
Mladá celkem jo, pod 30, jedno dítě. Stres dlouhodobě ano, partnerský, v práci v míře. Úzkost a vtipravé myšlenky ano.
Spím dost, kouřím :oops:
Je to úplně šílené, jaký vliv má psychika na fyzično. Bohužel ani přes terapie se to moc nelepší.. nebo psychicky jsem se trochu srovnala v jiných ohledech, ale jakmile mi fyzicky něco je, psychika to vyhrotí do extrému

• Citovat
  • Upravit
8040
4.7.23 23:40

Jsem na tom dost podobně. Poslední cca 2 roky neustále nemocná. Teď naposledy před cca 14 dny nějaká viroza, ze které jsem se horko těžko vyhrabala, zůstane mi vždy kašel a ten se mě drží dlouho. Teď ze soboty na neděli jsem se probudila a opět bolest v krku, klouby, rýma jako trám. Musím se také objednat k lékařce na prevenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
5.7.23 01:21

Zrovna jsem dneska cetla sbornik z lekarskeho kongresu o vitaminu C a nejakou bakalarskou praci o tomtez.
Moc zajimave.
Zkus pogooglit „chronicky zanet“, v tom sborniku na to byl takovy pekny obrazek. Blbe se to vysetruje, ale cosi tam popsano bylo.

Kazdopadne muj dojem z toho celeho je, ze v podobnych stavech nezaskodi nadopovat se silnymi antioxidanty - vit. C, kyselina alfa lipoova, glutathion.
A pridala bych ve vyssich davkach B komplex Forte (nekteri lekari vylozene doporucuji vysoke davky becka pri bolestech kloubu, po operacich, pri zanetech atd).
A urcite clovek nic nezkazi nevysenim zeleniny ve strave, hlavne te zelene listove.

Plus urcite lekar a dukladne vysetreni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80383
5.7.23 07:44
@Anonymní píše:
Děkuju za odpověď, vím, že jsi lékařka. Popořadě - zuby v pořádku nemám, mám pár kazů, teď aktuálně jsem v procesu endodoncie (ale nějak to nejde, pořád to bolí..).
Mladá celkem jo, pod 30, jedno dítě. Stres dlouhodobě ano, partnerský, v práci v míře. Úzkost a vtipravé myšlenky ano.
Spím dost, kouřím :oops:
Je to úplně šílené, jaký vliv má psychika na fyzično. Bohužel ani přes terapie se to moc nelepší.. nebo psychicky jsem se trochu srovnala v jiných ohledech, ale jakmile mi fyzicky něco je, psychika to vyhrotí do extrému

Dokud nebude psychika v pořádku, budeš nemocná. Je to složité, vím, ale co třeba změnit práci? Najít nějakou klidnější? Partnerské problémy jakého typu? Neshody ve vztahu nebo třeba,,jen" domácí starosti, tvuj pocit, že není všechno doma tak, jak by mělo? Tahle doba je špatná v tom, že je enormní tlak na dokonalost ve všem. Je to blbost, nejde to a pak se člověk sype. Prostě hlava je mrcha. Nechala bych si udělat základní krev a moc, nějaké to vyšetřeni u obvodního, pokud bude všechno v normě, řešila bych fakt psychiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
5.7.23 10:43
@Lucie_Sx píše:
Zrovna jsem dneska cetla sbornik z lekarskeho kongresu o vitaminu C a nejakou bakalarskou praci o tomtez.
Moc zajimave.
Zkus pogooglit „chronicky zanet“, v tom sborniku na to byl takovy pekny obrazek. Blbe se to vysetruje, ale cosi tam popsano bylo.

Kazdopadne muj dojem z toho celeho je, ze v podobnych stavech nezaskodi nadopovat se silnymi antioxidanty - vit. C, kyselina alfa lipoova, glutathion.
A pridala bych ve vyssich davkach B komplex Forte (nekteri lekari vylozene doporucuji vysoke davky becka pri bolestech kloubu, po operacich, pri zanetech atd).
A urcite clovek nic nezkazi nevysenim zeleniny ve strave, hlavne te zelene listove.

Plus urcite lekar a dukladne vysetreni.

Mas s tim glutathionem osobni zkusenost.
Je to celkem drahy.
Tak nejak mam malo energie, ale on je spise pri zdrav. Potizich?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.23 12:08

Děkuju všem moc. Jazyk mi nenatekl a neumřela jsem :D každkopádně nedávno jsem v rámci preventivky byla na odběrech krve i moči, měla jsem akorát lehce zvýšené crp (protože jsem opět byla nastydlá). Dr o tom ví, že jsem pořád na hromadě, ale nikdy mi nic vážného nezjistí a připisuje to tomu, že mám školkové dítě. To je pravda, opravdu od něj vše chytám, pak to nestihnu doléčit a chytnu třeba něco z klimatizace atd. Asi nejím úplně zdravě, ale utrácím majlant za všemožné vitamíny, doplňky stravy… uvědomuju si, že největší problém je psychika. Práci mám asi trošku stresující, ale zároveň skvělou, vychází mi ve všem vstříc, skvělý kolektiv a velmi dobré finance.
Hlavní důvod mé špatné psychiky je smrt mého partnera. Už jsou to tři roky, ale nemůžu se s tím smířit. Ani kvůli sobě, ani kvůli dítěti, které nemá tátu. Je mi strašně líto, že nemáme to co jiné rodiny a zároveň cítím i stud. Já vím, není se za co stydět, ale cizí lidé na prvni dobrou neví, co se stalo, vidí jen samotnou mámu s dítětem. Řešení to nemá a bohužel se bojím, že tohle ani čas nezpraví.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.7.23 13:20

Ahojky. Mě je 20… Nikdy jsem jako dítě nebyla nemocná ale poslední rok a půl cca je to děs a nemůžu se z toho vyhrabat… laryngitida, zánět dutin, svalová dysfunkce, záněty oči, ucha, vaginální záněty, nějaký parazit, alergie čím dál tím víc, náchylnost na modřiny, vsechno mě bolí jak by mi bylo 80 let, blokady žeber, páteře atd atd… Před 8 měsíci stres, paniky, q 6 měsíců motani hlavy, závratě… Jediné co mi pomohlo bylo přestat sebe pozorovat, když mě bolelo ucho tak sem si řekla že to bude dobre, vytirala alpou a ono to přešlo, beru velké množství vitamínu a minerálů, začala jsem pravidelně sportovat, snazim se tolik nepracovat a hlavně pravidelně mít volno… A ono se to začalo zlepšovat.. :lol:

• Citovat
  • Upravit
1688
5.7.23 13:29

Jako bys psala o mě. Od té doby co nejstarší nastoupil do školky se vezu. Nejprve to chyti dva mladší a nakonec já. Vždycky jsem měla max. rýmu jednou za rok. Teď se akorát hrabu z brutální střevní a na to jako bonus virové angíny. A k tomu ty zuby. Jelikož mám hluboke vrtané kazy, tak takové velké virózy u mě konci velkou bolesti zubů, ten odumře a je to na kanálky a korunku. Už potřetí :pocitac:. Jak poradit sama nevím, říkám si že snad si nějakou tu imunitu časem na tyto hrůzy vytvořím a zase to bude dobre. Ale chápu tu bezmocnost…taky už kolikrát brečím. Zkouším na sobě, kde co na imunitu, nejvíc mi asi funguji mega dávky céčka a Lichořeřišnice. I u dětí.
A když dočítám, tak jsi na to vše ještě sama, tak to tomu taky moc nepřidá. :srdce:
Drž se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
5.7.23 13:58
@Bambule33 píše:
Mas s tim glutathionem osobni zkusenost.
Je to celkem drahy.
Tak nejak mam malo energie, ale on je spise pri zdrav. Potizich?

Tak je to silny antioxidant, vliv to urcite ma, otazka je, nakolik se to projevi a zda to bude stacit.
Edit: hrubka :D

Příspěvek upraven 05.07.23 v 16:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
5.7.23 14:04
@Lucie_Sx píše:
Tak je to silny antioxydant, vliv to urcite ma, otazka je, nakolik se to projevi a zda to bude stacit.

Lucie Lucie

ach jo, kdyby ste se raději nepokoušela „radit“ lidem o zdraví

paní má za sebou velice a naprosto brutálně stresující situaci, plus do toho malé dítě ve školce

ne, nepotřebuje vyhazovat peníze za glutathion, ani žádný jiný - „thion“

nepotřebuje se předávkovávat vitaminem C / to nikdo a nikdy/ nepotřebuje do sebe rvát žádné vitaminy ani doplnky stravy

potřebuje pomoc a podporu, psychoterapii, to co se jí děje, je po tak těžkém stresu naprosto normální a žádným kupovaním si nesmyslů to nevylepší, jen jí budou peníze chybět na podstatné věci

zakladatelko, to jste měla uvést hned na začátku

jste statečná, jiní by na tom byli ještě mnohem hůře, nehledejte žádnou „podivnou“ příčinu, po tom co se vám bohužel stalo je jasné, že nesete následek těžkého stresu a proto jste méně odolná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
5.7.23 14:05

@paandatko
jasně, byla jsem na tom naprosto stejně, po té, co mi první nastoupilo do školky

a to jsme neměli žádný stresy, stačily „jen“ školkovní bacily, marodili jsme s mužem tak nějak kontinuálně cca rok v kuse, fakt v kuse, byl to otřes

:nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
5.7.23 14:10

P. s. zakladazelko

jen tak probíhám kolem, tak jen stručně

nekupujte žádné dpolnky, vitaminy ani jiné nesmysle, to vám nepomůže

ty peníze dejte na zuby, naprostý základ je mít dořešené a pospravované zuby, zdravé zuby, ono to je velká plocha a zánět kolem zubů má vliv na celé tělo – negativní

pak případně nějaká psychoterapie, máte za sebou strašně těžké věci

pokud vás ty úzkosti, nebo dokonce obsedantní myšlenky válcují a je vám hůře a hůře, tak možná budou potřeba i léky…ty pak pomůžou i s imunitou…jak se srovná psychika, vždy je pak lepší i imunita, ale ty zuby jsoz fakt základ

:kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
5.7.23 16:48
@Borrealis píše:
Lucie Lucie

ach jo, kdyby ste se raději nepokoušela „radit“ lidem o zdraví

paní má za sebou velice a naprosto brutálně stresující situaci, plus do toho malé dítě ve školce

ne, nepotřebuje vyhazovat peníze za glutathion, ani žádný jiný - „thion“

nepotřebuje se předávkovávat vitaminem C / to nikdo a nikdy/ nepotřebuje do sebe rvát žádné vitaminy ani doplnky stravy

potřebuje pomoc a podporu, psychoterapii, to co se jí děje, je po tak těžkém stresu naprosto normální a žádným kupovaním si nesmyslů to nevylepší, jen jí budou peníze chybět na podstatné věci

zakladatelko, to jste měla uvést hned na začátku

jste statečná, jiní by na tom byli ještě mnohem hůře, nehledejte žádnou „podivnou“ příčinu, po tom co se vám bohužel stalo je jasné, že nesete následek těžkého stresu a proto jste méně odolná

Si precti ten sbornik z kongresu, at jsi taky trochu chytrejsi.
Lekarska veda se od te doby, co jsi dodelala skolu, neustale posouva.

Predstav si, ze dokonce existuje intravenozni C s 15 mg! A pouziva se, ty jo. Dokonce se pouziva i 50 mg.
To ti lidi asi potom umrou, podle tve optiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí