Častý vodnatý průjem - celiakie

Anonymní
5.7.23 08:39

Častý vodnatý průjem - celiakie

Dobrý den,
Už déle jak půl roku se potýkám s tímto problémem. Řekněme, že u mě chodit 3-5× denně na velkou je denním chlebem. Každopádně je stolice v pohodě. ( v rámci možností)
Ale jednou, 2× do týdne mě např. Po dvou normálních stolicích jakoby začne brblat v břiše a jako kdybych měla klystyr, jsem ráda, že dojdu. Měla jsem i noční nehodu.
Trpím dráždivým tračníkem, s tím se potýkám už asi 7 let, vím jak k tomu postupovat, zkrátka od nervů to není.
Byla jsem na kolonoskopii, čekám na výsledky hystologie.
Velice často mě bolí nebo spíš palí v pravém podžebří a jde mi to až do boku.
Tuhle skutečnost jsem lékaři samozřejmě zdělila, ale on se myslí, že mám celiakii. Každopádně jsem upravila „zdravě“ jídelníček, jim co nejméně lepku, laktózu, Každopádně stejně pořád stejná písnička.
Je tu někdo kdo si prošel podobným problémem.
Mám doma 3leteho syna a tyhle problémy mě dost omezují.
Prosím anonym :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65622
5.7.23 09:01
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Už déle jak půl roku se potýkám s tímto problémem. Řekněme, že u mě chodit 3-5× denně na velkou je denním chlebem. Každopádně je stolice v pohodě. ( v rámci možností)
Ale jednou, 2× do týdne mě např. Po dvou normálních stolicích jakoby začne brblat v břiše a jako kdybych měla klystyr, jsem ráda, že dojdu. Měla jsem i noční nehodu.
Trpím dráždivým tračníkem, s tím se potýkám už asi 7 let, vím jak k tomu postupovat, zkrátka od nervů to není.
Tuhle skutečnost jsem lékaři samozřejmě zdělila, ale on se myslí, že mám celiakii. Každopádně jsem upravila „zdravě“ jídelníček, jim co nejméně lepku, laktózu, Každopádně stejně pořád stejná písnička.
Prosím anonym :oops:

pokud si doktor myslí, že máš celiakii, proč neudělat krevní testy a rovnou i biopsii při gastroskopii. A pokud nemáš diagnozu, tak nesmíš držet dietu, to už se potom k diagnoze nedostaneš. Odběry se musí dělat při plné zátěži lepkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8964
5.7.23 09:40

Pokud ma doktor podezření na celiakii, je opravdu nesmysl vyrazovat ze stravy lepek. Testy se musí dělat při plné zátěži, takže ho začni zase jist a za 3 měsíce si dojdi na krev, případně pro potvrzení pak na biopsii. To, že se potíže omezení lepku nemirni, nic neznamená. Lepek je třeba vysadit úplně, fakt striktne, a i tak trvá dlouho, klidne nekolik tydnu, u syna to byly skoro 2 mesice, než se tělo celkově dá dohromady. Ale to všechno až po potvrzení diagnózy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
5.7.23 10:13
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Prosím anonym :oops:

Ať tě lékař pošle na testy. Pokud by jsi na ně měla jít, tak vyřadit lepek je blbost. Tří letou neteř teď testy čekají a lepek jí ségra záměrně nevyřazuje z jídelníčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.23 12:27

Děkuji za odpovědi, tohle mě vůbec nenapadlo. Zase najedu na standardní jídelníček. :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex