Co mě čeká na magnetické rezonanci - neurologie?

Anonymní
5.7.23 15:21

Co mě čeká na Magnetické rezonanci- neurologie?

Dobrý den, je tu někdo, kdo by mi poradil? I když vím, že přes internet se diagnóza určuje špatně, zkusím to.
Je mi 26 let a poslední dobou mám problémy s hlavou. Bolí mě, ale tak zvláštně. Ne celý/půlku dne jak jsem byla zvyklá. Ale vždy v rychlých epizodách. Je to tupá, někdy pichlavá bolest, která se vyskytuje JEN v levé části hlavy. Někdy nahoře, někdy z boku a někdy ze zadu. Ale vždy jen na levé straně. Jsou dny, kdy mám klid, ale jsou i dny, kdy to cítím několikrát denně. Vždy to rychle odezní, proto to ani neřeším prášky, ale otravuje mě to. Svěřila jsem se obvodní lékařce, čekala jsem na neurologii měsíc a tam mě doktorka prohlídla a poslala na magnetickou rezonanci. Úplně mě to vyděsilo, v podstatě mi nic neřekla a já se bojím, co se tam najde? Asi by mě tam neposílala jen tak. Opravdu mě to vyděsilo, nejsem žádný hypochondr, ale nikdy jsem takhle nikde nebyla. Je tu někdo, kdo by mi mohl poradit, jestli měl třeba podobný problém? Nebo někdo z neurologie, co si o tom myslím? Lékařka mi nic neřekla, jen mě poslala dál. A ptala se, zda mě bolí za krkem- nebolí. Na magnetickou budu čekat dva měsíce, což mě děsí ještě víc.
Děkuji všem za názory a odpovědi a prosím o anonym. Mám tu pár členů z rodiny a neví, že toto řeším a zatím chci, abych se tím stresovala sama.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65622
5.7.23 15:23
@Anonymní píše:
Dobrý den, je tu někdo, kdo by mi poradil? I když vím, že přes internet se diagnóza určuje špatně, zkusím to.
Je mi 26 let a poslední dobou mám problémy s hlavou. Bolí mě, ale tak zvláštně. Ne celý/půlku dne jak jsem byla zvyklá. Ale vždy v rychlých epizodách. Je to tupá, někdy pichlavá bolest, která se vyskytuje JEN v levé části hlavy. Někdy nahoře, někdy z boku a někdy ze zadu. Ale vždy jen na levé straně. Jsou dny, kdy mám klid, ale jsou i dny, kdy to cítím několikrát denně. Vždy to rychle odezní, proto to ani neřeším prášky, ale otravuje mě to. Svěřila jsem se obvodní lékařce, čekala jsem na neurologii měsíc a tam mě doktorka prohlídla a poslala na magnetickou rezonanci. Úplně mě to vyděsilo, v podstatě mi nic neřekla a já se bojím, co se tam najde? Asi by mě tam neposílala jen tak. Opravdu mě to vyděsilo, nejsem žádný hypochondr, ale nikdy jsem takhle nikde nebyla. Je tu někdo, kdo by mi mohl poradit, jestli měl třeba podobný problém? Nebo někdo z neurologie, co si o tom myslím? Lékařka mi nic neřekla, jen mě poslala dál. A ptala se, zda mě bolí za krkem- nebolí. Na magnetickou budu čekat dva měsíce, což mě děsí ještě víc.
Děkuji všem za názory a odpovědi a prosím o anonym. Mám tu pár členů z rodiny a neví, že toto řeším a zatím chci, abych se tím stresovala sama.

mé dcery jako děti při častých bolestech hlavy byly na magnetické rezonanci, jen prostě pro jistotu, pro vyloučení problému v hlavě. A pokud by to viděla doktorka jako akutní, tak by ti pomohla najít rychlejší termín.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8964
5.7.23 15:29

Taky bych se nedesila. Kdyby to bylo něco akutního, zařídí ti doktorka termín sama a hned. Nečekala bys 2 měsíce. Snaží se evidentně zjistit, kde je problém. Někteří doktoři berou krev, jiní koukají do krku, dělají utz… a do hlavy se kouká přes rezonanci. Nic víc za tím nehledej a počkej na výsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Beruska97
5.7.23 15:34

Hele moje neuroložka posílala na magnet snad všechny :nevim: prostě pro jistotu, buď ráda. A na magnet jsou čekačky, kdyby se jí to zdálo akutní tak tě pošle honem na CT. Neboj se, odněkud začít musí, tak začne tím že se podívá dovnitř ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.7.23 15:50

Děkuji všem za odpovědi. Mně to právě opravdu vyděsilo, ještě když jsem to řekla dvoum kamarádkám, tak na mě úplně vytřeštily oči, co mi asi tak bude. A tím termínem, že by mi dala dřívější jsem se taky uklkdňovala a na to mi kamarádka řekla, že s bulkou v prsu čekala dva měsíce na sono.

• Citovat
  • Upravit
5.7.23 16:25

Byla jsem na MR jen s nohou, tak se to asi bude dost lišit, ale třeba ti to k něčemu bude. Lehneš si do takového tunelu, kde tě zafixují (je moc důležité, aby se ta snímkovaná oblast nehýbala) a bude kolem tebe jezdit tunel. Vypadá to jak ze sci-fi filmu. :) Buď připravená, že je to opravdu hodně hlučné - dostaneš sluchátka, ale i přesto. Noha trvala cca 20 minut. Hlavně se opravdu snaž nepohnout. Držím palce! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65622
5.7.23 16:27
@broskvová zmrzlina píše:
Byla jsem na MR jen s nohou, tak se to asi bude dost lišit, ale třeba ti to k něčemu bude. Lehneš si do takového tunelu, kde tě zafixují (je moc důležité, aby se ta snímkovaná oblast nehýbala) a bude kolem tebe jezdit tunel. Vypadá to jak ze sci-fi filmu. :) Buď připravená, že je to opravdu hodně hlučné - dostaneš sluchátka, ale i přesto. Noha trvala cca 20 minut. Hlavně se opravdu snaž nepohnout. Držím palce! :kytka:

předpokládám, že jí nejde o vyšetření jako takové, ale hroutí se z možného výsledku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18758
5.7.23 16:35

Já byla taky. Měla jsem bolesti a trnuti plus ještě mi piska v uších… vyšetření vše čiste. Ale mám ztuhlou krční pater. Zkus zajít na fyzio. Pokud je to v tom tak 2-3 masáže by měly ulevit. Me na bolesti hlavy pomohla hned první. To byla silena úleva. Vůbec jsem netušila, ze to mám zatuhle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
5.7.23 16:58

To jsou zcela běžné postupy, aby se vyloučily závažné problémy. Věřím, že nic nenaleznou. To co popisujete je běžná záležitost, asi jako občasná křeč do nohy. Prostě to patří k životu.

@Anonymní píše:
Děkuji všem za názory a odpovědi a prosím o anonym. Mám tu pár členů z rodiny a neví, že toto řeším a zatím chci, abych se tím stresovala sama.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.7.23 17:06

@hospodki já byla na fyzio jednou a zatím bez změny. Budu pokračovat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.7.23 17:06

@Prostě Vodnář děkuji všem za názor. A jinak ano, spíš se bojím výsledků, než vyšetření.

• Citovat
  • Upravit
85531
5.7.23 18:10

MR hlavy pri bolestech hlavy delame casto a byva to versinou bez nalezu, zase bych se toho tolik nebala. Cekaci doba dva mesice je krasna, delam teda v Nemecku, ale cekaci doba u nas je na tohle vysetreni momentalne 6-8 mesicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.23 18:17

Treba te to uklidni….mne neurolozka poslala akutne hned ten den na CT kdyz mela hodne velky podezreni….nastesti vse ciste☺️

Kdyby mela podezreni tak jdes driv jak za dva mesice….s tou bulkou v prsu je to horsi, i kdyz pokud reknes ze mas bulku taky se snazi najit drivejsi termin.

• Citovat
  • Upravit
9299
5.7.23 18:29
@Anonymní píše:

Ahoj, taky jsem měla šílené bolesti hlavy, začalo to v mých 14ti letech, kdy jsem najednou odpadla, bolestí jsem se nemohla hýbat, jíst, pít… naši mě zavezli na neurologii a taky jsem šla na MRI, ale nic tam nebylo. Ta hlava mě bolela cca 7 let a zmizelo to až po antidepresivech. Pak se ale objevily jiné problémy, velmi závažné a tak mi známá zařídila MRI za 2 dny. Byla tam nespecifická ložiska a po pár letech jsem na MRI byla zas, to už jsem taky čekala 2 měsíce, ale bylo to čisté. Tak ti moc držím palce, ať tam nic nenajdou, ale jak tady padlo, kdyby tam neuroložka tušila něco akutního, tak by tě snad někam poslala dřív, nebo vím, že někde berou samoplátce do týdne, ale asi je to dost drahé vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
5.7.23 19:02
@Anonymní píše:

Neboj se, není to akutka, jinak by objednávala dříve. Jen se ta hlava prostě zobrazí, jinak do ní neuvidí. A buď ráda, budeš mít jistotu, že to je v pořádku. Někde MR ani objednávat nechtějí, není to zrovna levné.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex