Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak jsem dnes volala na výsledky výtěru, který byl dělaný v pondělí v 8:30 a oni ještě nemají výsledky. Mám zavolat zítra po poledni. To je fak t síla… Přijde mi to hrozně dlouhý… JAk dlouho trvalo, než vyhodnotili výsledky vám?
My jsme teď čekali na všechny výsledky dost dlouho, pořád tam doktorky volaly, na výtěr z krku týden. Je to hrozná doba, hlavně když podle toho chtějí nasadit léčbu. Děti teda měli i jiný komplikace, takže ATB dostali hned.
@hanisv píše:
Tak jsem dnes volala na výsledky výtěru, který byl dělaný v pondělí v 8:30 a oni ještě nemají výsledky. Mám zavolat zítra po poledni. To je fak t síla… Přijde mi to hrozně dlouhý… JAk dlouho trvalo, než vyhodnotili výsledky vám?
To je normální, co se divíš.
Ten výtěr musí zrát, pěstuje se to nějak. Není to na počkání.
Nám taky trvaly výsledky výtěrů 4 dny, dokonce mi dr. říkal i počet hodin, jak dlouho se to pěstuje a zraje, ale to si nevzpomenu přesně, tak to sem psát nebudu. Ale tomu pondělí to odpovídá.
Není to tím, že by byli neschopní, ale že ta kultivace musí uzrát.
No když nám brali jiné výtěry, tak byli hotové dřív… Tak mě to docela zarazilo… Nemylsela jsem tím, že jsou neschopní…
Uklidňovala jsem se tím, že kdyby tam něco bylo, už by to nanrostlo a teď se začínám bát, že tam něco je a čekají na výsledky, na co je ta bakterie citlivá…
Ahoj, dceri ted taky samo prakslo ousko, zjistila to az rano, ze ji z ouska teklo, bez bolesti, bez rymy, sly jsme hned hned na orl, tam to vycistili a rikali, ze to nevypada hnisave, ze pockame par dni, jeslti se rozjedou teploty a pak kdyztak atb. zvladli jste to nekdy bez atb? my meli zanety mockrat, pichany, ale vzdycky jsme skoncili s atb…
My měli jen jednou antibiotika, bez píchání… JInak jednou píchané a jednou prasklé a to obojí bez ant…
@hanisv diky! snad to projde i u nas! my jsme pres den bez teplot, jen vecer miva 37, ale bez veskerych prasku..a prasklo to vcera v noci, tak snad je ta teplota jeste normalni..
My jsme teda měli teplutu k oušku jen při těch ant… Když to bylo bez antibiotik, tak jsme teplou neměli… A vám z toho ouška nedělali výtěr?
@hanisv neeeee, to nikdy, ac jsme i u jiny orl a mela to snad uz 20×…
Nám dělala výtěr a čekala,,co vyjde… S tím, že kdyby se to zhoršilo, tak aby jsme přišli a nasadí raději antibiotika hned, protože se jí výtok z ouška moc nelíbyl…Nakonec opravdu ant nebyla třeba… Zatím jsem ráda, že máme zrovna tuto ORL lékařku… Je pečlivá a rozhodndě se snaží léčit co nejšetrněji… A ajk to u vís vypadá? Lepší se malá? My jsme prasklé ouško jen vyplachovali šumivými kapičkami z lékárny, na které jsme dostali od paní doktorky recept…
@hanisv jj, vlastne hned po prasknuti by nic clovek na ni uz nepoznal, ji ani nic z ouska neteklo, jen jsme nasli trosku tekutiny na polstari..vcera jsme byli na kontrole a rikala, ze ousko vypada uz vyrazne lip. dneska je bez teploty, tak snad to bude o.k.ale zitra tam radsi jeste jdem pred vikendem..ale je v nalade, pri chuti, spi celou noc..tak uvidime ![]()
Tak to už bude dobré…
Tak držím palečky, at už máte klid a neopakuje se to ![]()
@hanisv diky, i kdyz tomu ne/opakovani moc neverim, trpi na to
ted jsme koupili wobenzym, mel by na to byt taky fajn a i celkove posili snad imunitu, tak uvidime…
Prý z toho musí dětičky vyrůst… Ale vím z vlastní zkušenosti, že je to dost chabá útěcha… Nic méně držím Vám vše, co mám, ať je to alespoň lepší…
![]()
@hanisv diky a presne, taky doufam, ze za rok nas to uz nepotka! mejte se! ![]()