Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
tak s tím mám docela čerstvou zkušenost(bohužel)…ragády se mi udělaly pravděpodobně z důvodu vysoké vlhkosti ,jelikož jsem si zaváděla po ivf Utrogestan3×D a ten hojně vytéká..staršně to svědilo a štípalo,hrůůůza…nepomohl ani gyne -pevaryl ani čípky cicatridine,až canesten mast a tablety…vyzkoušej ![]()
opravdu to nechce omývat parfemovanými mýdly,pokud mýdlo tak dětské neparfemované.Doktorka mi na to napsala clotrametizol.Píší tam sice že je to na plísňové onemocnění ale pomáhá to na to svědění.Může se to dělat i po určitých antibiotikách.
Což o to já je zlikviduji tou kalciovkou, ale jak to udělat, aby se znova neobjevily. Mýdlem se nemyji, jen intimním gelem. A normálně to nesvědí, jen když se na to dostane voda.
Zmen intimni mydlo, ne kazde je opravdu tak nedrazdive jak slibuje reklama. Gynekolozka mi doporucila znacku Saphorelle (je to cela kosm.rada-chtit intimni gel!), neni to moc zname, da se sehnat v lekarne, cenove na stejne urovni jako jine znacky. Parfemace teda nic moc, ale je fakt, ze problemy si daly pohov, hlavne se mi osvedcil pri vecnych kvasinkach, kdy je podrazdena sliznice prave nachylna k praskani
snad to nebude brano jako reklama, jen moje zkusenost
Se Saphorelou mám taky vynikající zkušenosti. Myla jsem se tím celá, když jsem měla v těhotenství přecitlivělou pokožku a stačí fakt je drobet.
Děkuju za rady. Zeptám se v lékárně na to mýdlo a jsem zvědavá zda to pomůže.
a vy se myjete mýdlem?
Prominte ale i intimní mydlo je pořád mýdlo. Za celý život mi nenapadlo se dole (vy)mýt jakýmkoliv mýdlem a můj gyndař se mnou souhlasí ![]()
Já teda taky žádná mýdla nepoužívám, jsem na to strašně citlivá. Mýdla strašně narušují přirozené maštění kůže a zvlášť na intimních místech, zlikviduješ veškeré bakterie. Zkus mýdla vysadit, kup si nějaké intimní přírodní olejíčky např. od kosmetiky HADEK - ATOK. Bude to chvíli trvat ale snad se to zlepší.
souhlasím-taky používám jen intimní kosmetiku od Hádka(Intimu olej)..při těch potížích mi ale nepomohl ani H
ádek
verunkamandarinka píše:
a vy se myjete mýdlem?Prominte ale i intimní mydlo je pořád mýdlo. Za celý život mi nenapadlo se dole (vy)mýt jakýmkoliv mýdlem a můj gyndař se mnou souhlasí
po umyti pouze vodou bych si teda neprisla moc ciste
ale dle vkusu kazde soudruzky ![]()
Bohužel se u mě vyskytly také tyto problémy, řešila jsem to minulý týden s doktorem. Způsobuje to skutečně nevhodná kosmetika a ještě jsem to měla zkombinované s kvasinkama. Dostala jsem mast Pimafucort, ta zabrala hned na druhý den. Co se týká té kosmetiky, myslela jsem si, že jsem v tomto směru ukázněná, používám jen přírodní ksometiku - Urtekram a Logonu, peru v Ecoveru, používám jen bavlnu, ale doktor mě navedl i nato, že nejsou vhodné parfémované toaleťáky a vložky. Takže kupuju obyč. toaleťák a ty nejlevnější vložky a doufám, že se to už nebude opakovat.
Já používám na mytí intimních míst sprochový gel od Balea - sensitive, je super, není navoněný, prostě úplně obyč. K těm prasklinkám, tak ty se mi také objevily, teda jen jedna, namazala jsem jí genciálkou a od té doby nic. Tak nevim no.
před dvěma dny se mi ty prasklinky začaly dělat a brala jsem do dnešna antibiotika (Duomox). Takže to vidím na nějaký krém, strašně to svědí…nepříjemně
![]()
Mám stejný problém. Myji se jen vodou nebo intimním gelem od Sebamedu. Můj mi předepsal Jenamazol, je to 2% Canesten
. Tak uvidíme. Jo a obyč mýdlem bych se fakt nemyla ![]()
Dobrý den, mám dotaz. Občas se mi objeví prasklinky mezi stydkými pysky. Svědí to při mytí i při styku. Doktorovi jsem to již říkala a ten mi jen řekl, ať se nemyji normálním mýdlem a pokud se objeví ať mažu kalciovou mastí. Jenže i tak se objeví a není to nic příjemného. Máte s tímto někdo také takovou zkušenost a co Vám na to pomáhá?