Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj holky, možná i kluci. Dnes je osmý den, co jsem začala brát antikoncepci Aidee. S přítelem jsme včera použili kondom, ale ten bohužel praskl. Panikařím. Myslíte, že už jsem antikoncepcí chráněna, nebo si mám jít do lékárny pro postinor?Na příbalový letáček jsem se dívala tak desetkrát, i na internetu, ale nikde není napsané za jak dlouho budu od první tabletky chráněna..
Od první pilulky si chráněna..
@Anonymní píše:
Ahoj holky, možná i kluci. Dnes je osmý den, co jsem začala brát antikoncepci Aidee. S přítelem jsme včera použili kondom, ale ten bohužel praskl. Panikařím. Myslíte, že už jsem antikoncepcí chráněna, nebo si mám jít do lékárny pro postinor?Na příbalový letáček jsem se dívala tak desetkrát, i na internetu, ale nikde není napsané za jak dlouho budu od první tabletky chráněna..
záleží ve které části cyklu jsi s antikoncepcí začala. Jestli jsi si jí začala brát první den menstruace tak jsi chráněná od první tablety.
@mackA159 jak čteš koment podemnou, pokud si jí začala užívat v den MS tak jak se správně má, pokud nemáš antikoncepcí, která se může brát i mimo cyklus, si chráněná od prvního dne
.
Ano, začala jsem ji brát v den menstrauce, ale zrovna v ten den jsem si vzala tabletku cca kolem 8 večer, potom další den odpoledne a další den třeba ráno, prostě celkem jsem ji brala nepravidelně.. myslíte, že to má nějaký vliv? To, že se to má brát každý den ve stejnou dobu jsem se dočetla až tady v diskuzích, jinak děkuji moc za uklidnění
@Anonymní píše:
Ano, začala jsem ji brát v den menstrauce, ale zrovna v ten den jsem si vzala tabletku cca kolem 8 večer, potom další den odpoledne a další den třeba ráno, prostě celkem jsem ji brala nepravidelně.. myslíte, že to má nějaký vliv? To, že se to má brát každý den ve stejnou dobu jsem se dočetla až tady v diskuzích, jinak děkuji moc za uklidnění
Hele ja jsem to taky ze začátku brala nepravidelně, jak jsem si vzpomněla
někdy odpo, někdy večer až po čase jsem to začala brát pravidelně. Takže se neboj, pokud to užíváš každý den, je to podle mne v poho..
. Pokud se, ale bojíš kup si postinor aby si měla klid.
@Anonymní píše:
No brát by se mela ve stejnou dobu, nejsou to Lentilky. To píšou i v letáku.
Dobrý den, chci se zeptat. Beru antikoncepci Adele a tenhle týden jsem si omylem vzala prášek na jiný den než jsem měla. Stalo se to někdy někomu? Myslíte, že to ovlivní účinek antikoncepce? ![]()
Dekuju za odpověď
@Anonymní píše:
Dobrý den, chci se zeptat. Beru antikoncepci Adele a tenhle týden jsem si omylem vzala prášek na jiný den než jsem měla. Stalo se to někdy někomu? Myslíte, že to ovlivní účinek antikoncepce?
Dekuju za odpověď
Si děláš srandu, že jo? Ty prášky jsou na každý den úplně stejné, bez ohledu na to zda si vezmeš středu nebo úterý. To si jako myslíš, že každý obsahuje něco jiného? Proboha
![]()
Dobrý den chci se zeptat cca měsíc beru antikoncepci a dnes jsem mela s partnerem pohlavní styk s kondomem ale bohuzel prasknul je tam nějaká šance na otěhotnění? do kondomu se udělal těsně potom co ho ze me vyndal díra byla v kondomu velká cca 0.5cm prosím
Ahoj holky, možná i kluci. Dnes je osmý den, co jsem začala brát antikoncepci Aidee. S přítelem jsme včera použili kondom, ale ten bohužel praskl. Panikařím. Myslíte, že už jsem antikoncepcí chráněna, nebo si mám jít do lékárny pro postinor?
Na příbalový letáček jsem se dívala tak desetkrát, i na internetu, ale nikde není napsané za jak dlouho budu od první tabletky chráněna..