Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mám velký prasklý puchýř na achilovce z kopaček pomohly by jste mi co s tím děkuju (:
Prosím poradte jak na puchýř na patě z bot? bepanthen nepomáhá
Na prasklý puchýř - živé maso - je při větší velikosti nejlepší použít zásyp na rány (mají v lékárně) buď žlutý nebo bílý (myslím N-Septonex), potom překrýt složenou gázou a opatrně přelepit. Chvíli to potrvá, je to blbé místo.
Noste volnější boty, aby nedocházelo moc ke tření, jinak se může udělat na patě mozol!
Nesloupnuté puchýře můžete natíral olejem z Tea Tree Oil - australského čajovníku. Je desinfekční a protizánětlivý a hodně vysušuje. Léčila jsem s tím i spáleninu minimálně 2. stupně.
Mě se udělal puchýř včera, bohužel, než jsem došla z prochýzky, tak se rozedřel do krve. A dnes jsem skončila u doktora, bo mi to napuchlo a táhla se z toho červená čára po žíle. Dostala jsem baktroban a ATB. Tak zkuste nějakou atb mast a hlídejte to
Ahojky mám takový problém udělal se mipuchýř na noze. Jak je palce a pak ten velký kloub tak na straně se mi to udělalo a než jsem přišla domu tak se to strhlo. Dneska je svátek takže asi těžko zajdu za doktorem ale nevím co s tím dneska ráno mi to začalo hnisat a mam takovou malou červenou čáru od toho červeného a opuchlého místa na noze. Ta čára nebolí nic ale ten puchýř začal hnisat a nevím co s tim jestli na to mám dávat antb. mast nebou rovnou brát antibiotika… prostě jsem v koncích
![]()
@elieliss7 To jsem měla nedávno. Pokud máš od toho červenou čáru, tak to chce atb. Je to zánět lymfatických cév. Já jsem s tím šla hned, jak jsem si všimla té čáry. Dostala jsem bactroban mast a atb na 10dní. Asi bych sjela někam na pohotovost, ať se ti to zbytečně nerozšiřuje dál.