Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Taky jsem jednou rozbila rtuťový teploměr a pořád žiju - a je to už hezká řádka let.. Předpokládám, že jsi ty kuličky rtuti hned nesnědla.. ![]()
Rtut se dostane do tela potravou nebo vdechovanim, je velice tekava, tak hlavne dobre vyvetrej a teplomer a kulicky rtuti se pokus uzavrit do nejake nadobky nebo aspon sacku, nechej to radsi venku a zitra bych ho zanesla do lekarny…
hlavne kulicky rtuti nevysavat vysavacem! to se jeset vic rozviri po celem byte… posbirat pomoci papiru a nesahat na to. a jak pise AjkaZ tak nejlip uzavrit do nejake lahvicky a odnest do lekarny. poradne si umyj ruce a otevri okno at se vetra, klidne celou noc. nam se rozbil v zime a zijeme vsichni ![]()
Potravou rtut naopak vubec neskodi, snis se to klidne muze, ale dychat by se nemelo (rtut se odparuje). Kulicky posbirat, zadelat do igelitaku a odnest do lekarny, nebo do sberneho dvora jako nebezpecny odpad.
Nic ti nejspis nebude.
Nekdo mi rikal, ze i kdybys celej teplomer vypila, tak se timto mnozstvim rtuti neotravis. Ted to pry nekde resili, v radiu/novinach - nevim…
Takze klid, nic se nedeje…
Cau Pudlo… ![]()
Jako ty kulicky rtuti se ale stejne tak rozkutaleji, ze je dost tezko posbiras. Co pujde, tak posbirej, zbytkem se netrap…
proč mám zas pocit že je to nějaká anketa? CO by tu dělala 13ti letá holčina? copak nemá mámu, nebo někoho koho se může zeptat… No nic asi už fakt blázním
Když sníš rtuť, neublíží - problém je, když vdechneš rtuťové výpary, ty jsou toxické.
Rtuť jako kuličky je čistá, bez reakce, výpary jsou už zreagované a toxické.
lacenka píše:
proč mám zas pocit že je to nějaká anketa? CO by tu dělala 13ti letá holčina? copak nemá mámu, nebo někoho koho se může zeptat… No nic asi už fakt blázním
Taky mi to připadá jako blbost. Ptala by se na Libimseti, ne tady ![]()
Já nevidím problém, proč by se tu nemohla ptát. Jsou tu maminy se zkušenostma.
Mně se v podobném věku taky rozbil teploměr. Kuličky mi ale zapadly za nábytek přímo u mé postele. Něco málo jsem zachytila (rukou), ale za tím nábytkem zůstaly
Žila jsem tam s nimi mnoho let a neotrávila jsem se.
Takže co jde, vysbírat, důkladně prohlédnout oblečení … nic by se ti nemělo stát.
Dost me stve, ze nam EU zakazala rtutove teplomery a nedaji se uz skoro nikde koupit!!! Chtela jsem novou obyc rychlobezku a v lekarne mi rekli, ze uz jenom digitalni, infracervene apodobne. Uz me to s.re, fakt. Takze kdyby nekdo prodaval rychlobezku, rada ji koupim.
Já jako dítě teploměry schválně rozbíjela a dělala z rtutě větší a menší kolučky atd…
je to už 20 let takže nejspíš mě to nějak nepoznamenalo ![]()
AAA kamca, typicky pripad chronicke otravy rtuti ![]()
No zase obcas v nejaky fabrice nekdo na otravu vyparama umrel - to teda asi bylo vetsi mnozstvi, nez je v jednom teplomeru.
Rychlobezku jsem taky nesehnala, myslela jsem naivne, ze se bude delat lihova - ale taky jsem skoncila s digitalnim teplomerem - nevim, jestli je rychlejsi nez rychlobezka.
Ahoj. Já taky rozbila teploměr a vůbec jsem si nevěděla rady. Teploměr spadl na zem, ale nerozbil se, jenom se vevnitř toho teploměru udělaly takový kuličky. Byla sama doma a strašně jsem se bála, že jsem otrávená.
Tak jsem napsala mamce a ta mě uklidnila, ale i tak jsem se bála…
AHOJ PRASKL MI TEPLOMĚR PROSÍM POMOZTE JSEM ZOUFALÁ ALE JE MI JEN 13A NEVĚDĚLA JSEM KAM UŽ MÁM NAPSAT .NEVÍM JESTLI JSEM SE OTRÁVILA PROSÍM O NAPSÁNÍ PŘÍZNAKU JO A JE MOŽNÉ ABY SE RTUŤ DOSTALA DO TĚLA SKRZ KUŽI
POMOZTE PROSÍM RYCHLE PROSÍM PROSÍM