Prášky na tlak

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2654
7.12.10 19:02

Ahoj já brala už před těhotenstvím Lokren…a doktorka mi ho nechal i po celý průběh těhu…vysadil ajsem až ke konci těhotenství asi 14 dní před porodem,když jsem začala chodit na monitor…ale jinak co znám holky tak braly spíš ten Dopegyt a po těhu se vše srovnalo a už ho neberou…
Ten Lokren taky nebyl v těhu ideální údajně…,ale který lék je, že?A pokud jsi měla ten talk vyšší jen jednorázově tak to snad ani na prášky hned není :think: bylo by dobrý si fakt někde půjčit tlakoměr a tlak kontrolovat.....
Tak ať už je jen líp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
7.12.10 21:33

joj dopegyt to byl a mně mudra ještě asi měsíc nechala bez léků že tlak byl na hranici a že by to léky neřešila. Až k závěru asi měsíc před porodem kdyby mně to vyhouplo třeba doma tak jsem brla 1 tabletku denně ale dlouho trvalo než se rozhodla mně ji dát chodila jsem co týden na kontroly rovnou do porodnice a vše dopadlo dobře

• Citovat
  • Upravit
2121
8.12.10 10:54

Ahoj tak já taky beru léky od tlaku od první těhu poradny, dřív jsem jaksi nevěděla, že mám nějaké problémy s tlakem beru dopegyt prvně jsem brala 1-1/2-1/2 no jenže no kontrolena interně jsem měla vždy max 120/70 a poradnu mám vždy odpoledne tak to jsem měla vždy 150/90 tak mi na interně to musr upravila na 3X1 tbl. NO a minule jsem na kontrole na interně měla 110/60 a odpolko v poradně 140/90 tak já tomu už přestávám rozumět a i doktoři a všichni kolem mě. Doma si tlak neměřím nemám čím. Ale je možné že je to třeba na gyndě vždy stresem nebo já nevím už :-( Beru ještě 3X2 tbl horčíku prý je to taky dobré na tlak, a jinak problémy nemám malá čile kope tak někdy beru jen 3X1 protože mě teda ten horčík docela projímá :lol: :lol: No a na poslední kontrole mi dr řekla že od 30 týdne budu chodit už do porodnice do rizikové poradny s tím že je možnost preklapsie a asik pak předčasného porodu :cry: to se teda fakt bojím, myslíte, že je šance malou donosit normálně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
8.12.10 11:19

Renitko, já měla vždy vyšší tlak a teď mám defakto stejný, myslím si, že žádný problém by nebyl, ale doktoři se chtějí jistit. dnes jsem ještě obvolala dva a řeekli, že ty prášky jsou ok. Jinak já tlak doma měřím a když jsem v klidu je ok. Jakmile mě něco trochu rozruší a je stres, tak stoupá na těch 90-94 spodní. Jinak mívám také tak max.140/90, ale poslední dobou byl ok..pak jsem ale měla krizový týden a stoupnul. Teď, když jsem se zase uklidnla, tak klesá na normál, tak doufám, že těma práškama něco nezkazím a nebudu hop mít nakonec nízký :(
Jinak si myslím, že to máš také danné situací..mě u doktorů vždy stoupne :) takže buď v klidu, když už jsi to dotáhla tak daleko, tak to bude vše ok :)
a doktor říkal, že ty prášky bere plno těhulek…tak držím :palec: ať se vám daří :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Niky7
8.12.10 17:05

Holky ja jdu zitra na KO a bojim se ze budu muset porodit. A to jsem 7 mesic :-(
Jsem zvedava na ten tlak. Uz mi otekly i nohy.

• Citovat
  • Upravit
896
8.12.10 17:09

Niky neplaš, to bude dobrý, já mám ten spodní také 90 i více…a nohy prý otékají…buď v klidu…vím, že je to těžké..ale doktoři dnes snad vědí, co dělají..
držím :palec: a napiš jak dopadnete :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Niky7
8.12.10 17:18

no jo ale ja mam pry asi premklapsii :nevim:

• Citovat
  • Upravit
896
8.12.10 17:20

a to ti ten tlak nezjistili dříve a neléčili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Niky7
8.12.10 17:21

Zjistili to pred rokem na kardiologii ale dr rekl ze jsem mlada a ze musi mneco vydrzet. Az ted v tehu mi dali kapky a zitra se uvidi.

• Citovat
  • Upravit
896
8.12.10 17:23

tak snad ti ty kapky pomůžou..hodně to bývá i psychické..to mám také…to zvládnete… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Niky7
8.12.10 17:23

snad to bude v poradku. uvidime.

• Citovat
  • Upravit
Tattiana
8.12.10 17:30

ahojky holky, držím palečky!!!

obě dvě děti jsem měla s vyšším tlakem, ale bez léků. Léky beru až teď 4 roky pravidelně.

U prvního mi tlak stoupl cca v 5měs. a u druhého až ke konci v cca 36tt. a to jsem si poležela, ale měla ho extrémně nízký, takže mě poslali domů.

Myslím, že je to psychického původu, jsem nervák a bojím se jen číst o doktorech a když jdu na kontrolu, tak se bojím… :roll: … čehokoliv, že mi třeba něco najdou …

Takže odpočívat a nestresovat se!!!!

• Citovat
  • Upravit
896
8.12.10 17:32
ivik21 píše:
ahojky holky, držím palečky!!!

obě dvě děti jsem měla s vyšším tlakem, ale bez léků. Léky beru až teď 4 roky pravidelně.

U prvního mi tlak stoupl cca v 5měs. a u druhého až ke konci v cca 36tt. a to jsem si poležela, ale měla ho extrémně nízký, takže mě poslali domů.

Myslím, že je to psychického původu, jsem nervák a bojím se jen číst o doktorech a když jdu na kontrolu, tak se bojím… :roll: … čehokoliv, že mi třeba něco najdou …

Takže odpočívat a nestresovat se!!!!

ivik a kolik jsi měla ten zvýšený? já ho měla vždy vyšší a teď ho mám stejný pořád, i když jsem sportovala a problémy nemám, přesto do mě chtějí cpát prášky :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
8.12.10 17:37

v těhu kolem 150/95 o vyšším mě neinfo …

před 4let mi naměřila 140/90 a teď s práškama kolem 135/85 a když jsem je přestala brát (zapomněla jsem si dojít pro recept), tak přes 150/95 …

Ale můj taťka je kardiak, po operaci chlopně je OK a jeho segra a mamka (moje teta a babi) ho měly taky tak vyšší, ale taky jen tak mírně …

• Citovat
  • Upravit
896
8.12.10 17:57

tak to já mívám nejvíc 140/94 ale to bylo teď tím stresem, předtím méně…a už mě ženou na prášky :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí