Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj já brala už před těhotenstvím Lokren…a doktorka mi ho nechal i po celý průběh těhu…vysadil ajsem až ke konci těhotenství asi 14 dní před porodem,když jsem začala chodit na monitor…ale jinak co znám holky tak braly spíš ten Dopegyt a po těhu se vše srovnalo a už ho neberou…
Ten Lokren taky nebyl v těhu ideální údajně…,ale který lék je, že?A pokud jsi měla ten talk vyšší jen jednorázově tak to snad ani na prášky hned není
bylo by dobrý si fakt někde půjčit tlakoměr a tlak kontrolovat.....
Tak ať už je jen líp
joj dopegyt to byl a mně mudra ještě asi měsíc nechala bez léků že tlak byl na hranici a že by to léky neřešila. Až k závěru asi měsíc před porodem kdyby mně to vyhouplo třeba doma tak jsem brla 1 tabletku denně ale dlouho trvalo než se rozhodla mně ji dát chodila jsem co týden na kontroly rovnou do porodnice a vše dopadlo dobře
Ahoj tak já taky beru léky od tlaku od první těhu poradny, dřív jsem jaksi nevěděla, že mám nějaké problémy s tlakem beru dopegyt prvně jsem brala 1-1/2-1/2 no jenže no kontrolena interně jsem měla vždy max 120/70 a poradnu mám vždy odpoledne tak to jsem měla vždy 150/90 tak mi na interně to musr upravila na 3X1 tbl. NO a minule jsem na kontrole na interně měla 110/60 a odpolko v poradně 140/90 tak já tomu už přestávám rozumět a i doktoři a všichni kolem mě. Doma si tlak neměřím nemám čím. Ale je možné že je to třeba na gyndě vždy stresem nebo já nevím už
Beru ještě 3X2 tbl horčíku prý je to taky dobré na tlak, a jinak problémy nemám malá čile kope tak někdy beru jen 3X1 protože mě teda ten horčík docela projímá
No a na poslední kontrole mi dr řekla že od 30 týdne budu chodit už do porodnice do rizikové poradny s tím že je možnost preklapsie a asik pak předčasného porodu
to se teda fakt bojím, myslíte, že je šance malou donosit normálně?
Renitko, já měla vždy vyšší tlak a teď mám defakto stejný, myslím si, že žádný problém by nebyl, ale doktoři se chtějí jistit. dnes jsem ještě obvolala dva a řeekli, že ty prášky jsou ok. Jinak já tlak doma měřím a když jsem v klidu je ok. Jakmile mě něco trochu rozruší a je stres, tak stoupá na těch 90-94 spodní. Jinak mívám také tak max.140/90, ale poslední dobou byl ok..pak jsem ale měla krizový týden a stoupnul. Teď, když jsem se zase uklidnla, tak klesá na normál, tak doufám, že těma práškama něco nezkazím a nebudu hop mít nakonec nízký ![]()
Jinak si myslím, že to máš také danné situací..mě u doktorů vždy stoupne
takže buď v klidu, když už jsi to dotáhla tak daleko, tak to bude vše ok ![]()
a doktor říkal, že ty prášky bere plno těhulek…tak držím
ať se vám daří ![]()
Holky ja jdu zitra na KO a bojim se ze budu muset porodit. A to jsem 7 mesic ![]()
Jsem zvedava na ten tlak. Uz mi otekly i nohy.
Niky neplaš, to bude dobrý, já mám ten spodní také 90 i více…a nohy prý otékají…buď v klidu…vím, že je to těžké..ale doktoři dnes snad vědí, co dělají..
držím
a napiš jak dopadnete ![]()
Zjistili to pred rokem na kardiologii ale dr rekl ze jsem mlada a ze musi mneco vydrzet. Az ted v tehu mi dali kapky a zitra se uvidi.
tak snad ti ty kapky pomůžou..hodně to bývá i psychické..to mám také…to zvládnete… ![]()
ahojky holky, držím palečky!!!
obě dvě děti jsem měla s vyšším tlakem, ale bez léků. Léky beru až teď 4 roky pravidelně.
U prvního mi tlak stoupl cca v 5měs. a u druhého až ke konci v cca 36tt. a to jsem si poležela, ale měla ho extrémně nízký, takže mě poslali domů.
Myslím, že je to psychického původu, jsem nervák a bojím se jen číst o doktorech a když jdu na kontrolu, tak se bojím…
… čehokoliv, že mi třeba něco najdou …
Takže odpočívat a nestresovat se!!!!
ivik21 píše:
ahojky holky, držím palečky!!!obě dvě děti jsem měla s vyšším tlakem, ale bez léků. Léky beru až teď 4 roky pravidelně.
U prvního mi tlak stoupl cca v 5měs. a u druhého až ke konci v cca 36tt. a to jsem si poležela, ale měla ho extrémně nízký, takže mě poslali domů.
Myslím, že je to psychického původu, jsem nervák a bojím se jen číst o doktorech a když jdu na kontrolu, tak se bojím…
Takže odpočívat a nestresovat se!!!!… čehokoliv, že mi třeba něco najdou …
ivik a kolik jsi měla ten zvýšený? já ho měla vždy vyšší a teď ho mám stejný pořád, i když jsem sportovala a problémy nemám, přesto do mě chtějí cpát prášky ![]()
v těhu kolem 150/95 o vyšším mě neinfo …
před 4let mi naměřila 140/90 a teď s práškama kolem 135/85 a když jsem je přestala brát (zapomněla jsem si dojít pro recept), tak přes 150/95 …
Ale můj taťka je kardiak, po operaci chlopně je OK a jeho segra a mamka (moje teta a babi) ho měly taky tak vyšší, ale taky jen tak mírně …
tak to já mívám nejvíc 140/94 ale to bylo teď tím stresem, předtím méně…a už mě ženou na prášky ![]()