Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
CAMILIA:levactvi se da dobre rozeznat az od 3let veku ditete.ale u bratrance se to projevilo uz driv-kdyz kopal treba do mice levou nohou,nebo vse bral do leve.ale treba u rocniho prcka se to fakt nepozna.pekny clanek byl nedavno v casopise miminko. muzes zkusit www.casopis-miminko.cz mozna to tam bude,ale nevim to jiste
Muj syn od mimi jak zacinal sahat na hracky, cucat ruku no vse levou a bylo mi jasne ze bude po me a JE
ja jsem levak i moje segra a mamka.. Ted cekam co bude dcera 4m zatim pouziva ruce obe..
@Lucienk hele, nam docentka na genetice (ve skole) rikala, že levaci jsou daleko kreativnejsi a napaditejsi nez pravaci (jsem pravak:D) a že dvojcatka, co jsou jednovajecna - byvaji ve vetsine pripadu levak a pravak, že sami levaci jsou vzacnost… ze kdyz mas dite levaka, ze pravdepodobne mel pri zacatecnich stadiich sourozence. takze nehrot a raduj se:) je to preci jedno:)
@Lucienk lepší je to vědět, u mě to nikdo nezjistil ani v poradně mě totiž bylo jedno jakou rukou kreslím, nebo beru hračky vždy jsem to střídala a když jsem se učila plést tak jsem nemohla pochopit proč se pletení obrací když mi to jde stejně na obě strany
. Jinak syn má 11,5měsíce a zatím věci taky bere do obou rukou tak snad nebude po mě ![]()