Pravidla pro autosedačky, z dopravního inspektorátu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16365
2.4.14 13:47

@JayLee muze se pouzit kdekoliv a teoreticky od 15kg. Vzdy by se ale mela resit i vyska ditete. Protoze trilety se jiste uskrti na pase pri prvnim pribrzdeni. Pokud tu moznost mas podsedak vubec nepouzivej (kez uz by konecne prijali novelu, ktera ma podsedaky zakazat). Vidam i vajicka po smeru jizdy i nepripoutane deti v horsim pripade jeste stojici mezi prednimi sedadly, ale myslim ze neni dobre to povazovat za normu :zed: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.4.14 13:48
@jessikka píše:
@martina.se Takže dítě, aby mohlo jezdit úplně bez autosedačky, musí splnit jen jednu podmínku? 150 cm? Co když neváží 36 kg? A myslela jsem, že mu musí být i 12 let…

musí mít víc jak 150 cm nebo víc jak 36 kg - samože s tou váhou opatrněji - nějaké širší dítko, co má 120 cm bych bez sedačky nevezla. Spíš jede o tu výšku. 12 let je podmínka pro přední sedadlo, nikoliv pro jízdu bez pásů. Můj má cca 144 cm - ještě ho přeměřim, sedačku má pořád, ale holka asi stihne dorůst..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
2.4.14 13:49

@ynax @martina.se. pokud ctu dobre tak tech 12 let uz tam neni :mavam:
 http://business.center.cz/…st1h2d1.aspx

Příspěvek upraven 02.04.14 v 13:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.4.14 13:50
@HankaHK píše:
Akorát by mě zajímalo, když má synovec cca 38kg v 9 letech a má 130cm tak kam s ním? :nevim:

dala bych ho do sedačky - nebo aspoň na ten poblblej podsedák - to je právě ono - je mrňavej, pás bude mít pod krkem, což je špatně :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.4.14 13:52
@quinny píše:
@ynax @martina.se. pokud ctu dobre tak tech 12 let uz tam neni :mavam:
http://business.center.cz/…st1h2d1.aspxPříspěvek upraven 02.04.14 v 13:50

jj, 12 let platilo dřív pro jízdu vepředu :think: tedy tušim - můj kluk se tak občas sveze :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5305
2.4.14 14:06

@martina.se no právě, a teď co je větší riziko, špatné vedení pásu nebo potencionální zlomení plastu autosedačky. Naštěstí jede v autě max 1×/2-3 měsíce na podsedáku v autě prarodičů, rodiče auto nemají. Ale kluk roste pomalu a hned tak mít 150cm nebude, takže to řešení provizorní ještě nějakou dobu potrvá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.4.14 14:07

@HankaHK špatné vedení pásu je horší, by se v případě bouračky uškrtil. Ta autosedačka má určitou vůli, takže jen tak nepovolí - pořiďte podsedák s vyšší nosností - dají se sehnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5305
2.4.14 14:09

@martina.se fakt, to jsem nevěděla, že se dělají i podsedáky nad 36kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.4.14 14:11
@HankaHK píše:
@martina.se fakt, to jsem nevěděla, že se dělají i podsedáky nad 36kg

vim, že bratranec toto řešil, sehnal tuším v německu - má nosnost 45 kg :think: Ale kecala bych, kolik přesně. U nás nesehnal, v nj nebyl problém :think: zkus omrknout třeba ebay, tam by mohlo být :think: pořád lepší aspoň něco, než pás pod krkem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
2.4.14 14:11

@HankaHK no tak selskym rozumem, porad lepsi kdyz bude mit teoreticky porezanej zadek od plastu co nevydrzel (ve skutecnosti to bude testovany na mnohem vic kilo, tipla bych tak aspon na 80kg dospelaka) nez jiste uskrceni na pasu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
2.4.14 14:15
@HankaHK píše:
@ynax no právě že váhově už není na žádnou sedačku, ale když si sedne do auta jen tak, tak mu pásy jdou přes krk, takže babo raď. Zase v sedačce při větší váze hrozí prasknutí plastů ne?

No, pokud je homologovaná do 36 kg, tak bezpečnostní koeficient bude minimálně 2, ale i kdyby 1,5, tak to znamená, že unese cca 50 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
2.4.14 14:16
@martina.se píše:
jj, 12 let platilo dřív pro jízdu vepředu :think: tedy tušim - můj kluk se tak občas sveze :mrgreen:

Jojo, platilo to v době, kdy nebyli povinné sedačky, zmizelo to se sedačkami…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5305
2.4.14 14:17

Jj máme stejný názor, proto u prarodičů na tom podsedáku jezdí, v Německu určitě kupovat nebudou, nemají možnost a na to občasný ježdění mu musí stačit ten klasický :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.4.14 14:17
@j.a.n.i1 píše:
Jojo, platilo to v době, kdy nebyli povinné sedačky, zmizelo to se sedačkami…

jj, asi i jo.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
2.4.14 14:48
@kačenka1 píše:
Zkus si to, fakt ohromný pohodlí.Nám se sice tri dozadu vejdou, ale mně vadí, že nevidím na malýho, musím koupit aspoň zrcátko

No, tak s ohledem na pohodlí ještě lze vzadu doprostřed dát to dítě (starší 3 let) a připoutat ho pouze autopásem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí