Pravidla pro autosedačky, z dopravního inspektorátu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12651
2.4.14 15:04
@Lacenka píše:
Dítě musí jezdit v sedačce, to je jasný, čím dýl vydrží ve vajíčku tím líp. Čím dýl vydrží v pětibodovém pásání tím líp, když už to nejde, tak do sedačky s „rostoucí“ opěrkou hlavy. Podsedák v nouzi, je to podobné jako sedačku nemít. Dítě tam může od 15kg. Bez sedačky jakmile dosáhne 150cm nebo 36kg. Věk podstatný není!Náš mladej ještě nemá 9let a má 151cm a 38kg, takže může bez sedačky.
Jezdit na sedadle spolujezdce může každá sedačka (krom protisměrných, pokud má auto airbak, ty tam být nemohou)

Díky za vysvětlení :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
2.4.14 15:08

A odkdy teda teď můžou děti jezdit vepředu bez sedačky? Když už to není 12 let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
2.4.14 15:09

@jessikka Od té doby co mohou bez sedačky jezdit vzadu ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
2.4.14 15:24

@jessikka od 150cm nebo 36 kg jako kdekoliv jinde :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10248
2.4.14 17:12

@quinny Zajímalo mě, jestli jsou opravdu vhodné od narození, protože vajíčka na nošení nevyužiju, chci fakt jen autosedačku tak jestli je vhodný mít rovnou tuto. Co se týče bezpečnosti a všeho
Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
3.4.14 07:29

@Bejbyy vzdy to bude kompromis. U dvojcat je asi trochu predpoklad ze budou mensi. Ideal to nebude, i sami vyrobci je vetsinou doporucuji az od pul roku veku. Zalezi jak casto budete jezdit, ale lepsi na vsechno a hlavne na bezpecnost u tech nejmensich prcku je samozrejme vajicko.
Proc myslis ze neuzijes vajicka u dvojcat? Jak mas v planu je nosit do a z auta jestli se muzu zeptat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10248
3.4.14 07:32

@quinny v takových těch vložných taškách, nebo rovnou v kočáru… právě že výrobce psal že je to od narození, ale asi máš pravdu, budou lepší ta vajíčka, protože předpokládám, že to budou drobci (chtěla jsem ušetřit no)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
3.4.14 07:35

@Bejbyy ono by to zase takove usetreni nebylo, kvalitni 0-18 stoji kolem 10tis. Na tu cenu se v klidu dostanes s kvalitnim vajickem a naslednou 9-18. I moje nadrozmerne ditko bylo v nejvetsim vejci Romer do nejakych 15m tusim, drobna dvojcatka to budou mit jiste na dyl ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10248
3.4.14 07:38

@quinny jj už od té myšlenky taky upouštím, a to díky těmto diskuzím, dík za ně.
Já chtěla ty Britax First class tuším, ty jsou za 5tis jedna.
Tak teď budu řešit jaký vejce, ale to jsem pokukovala po Cybexu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
3.4.14 07:43

@Bejbyy aha no ja nevim proc resila jen isofixovy pritom si o nich nepsala. :oops: vejce za me kouknina ceny klidne nemusi byt nejnovejsi kolekce, ale Romer je vazne nejvetsi. Nej je teda kouknout nekde na zivo ;)
Jinak cybex urcite spatny vyber neni jen to jejich vejce mi zrovna nej neprijde, zalezi jakcenove ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
3.4.14 09:01

Já bych si každopádně připlatila a koupila pod vejce základny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí