Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, ač jsem se do uzamykání diskusí nechtěla zapojovat, strhly se takové reakce, že musím.
Stanovila jsem pravidla, za jakých budou uzamčené diskuse dál fungovat - a tato pravidla se budou přísně dodržovat.
** //1) uzamčená bude jedna diskuse pro jednu skupinu - tam si mohou její členové probírat svoje intimnosti - ostatní smažu nebo přesunu nebo sloučím k té jedné
Je mi líto, že pravidla, která by měla být nepsaná a samozřejmá, je nutné takto stanovovat…
Již jsem byla upozorněna, že jsou nesmyslná - takže uvítám diskusi a jakékoli konstruktivní pozměňovací návrhy.
Odmítám se tu ovšem hádat. Tak pojďme určit, co ano a co ne.
Lesina
hurá! Kéž by pochopily ty, kterých se toto týká
a trošku se nad sebou zamyslely ![]()
miselline
ad 1: nesmyslné omezení
ad 2: souhlas
ad 3: nesmysl, ale docela by mě zajímalo, jak chce tohle admin hlídat ![]()
ad 4: souhlasím, nicméně neproveditelné
ad 5: nesmysl - moderátor může zodpovídat za diskuzi i po obsahové stránce POUZE při splnění jednoho kritéria - schvalováním příspěvků.
Myslím, že tyto pravidla mají hlavu i patu. V podstatě jde o zá:,–(y slušného chování.
Pořádně nerozumím panu Jojiňákovi, nováček serveru a už se tak vyzná.
Lesino, jen by me zajimalo proc tahle pravidla plati jen pro uzamcene diskuze a ne pro vsechny uzivatele na tomhle serveru?
Slusne chovani by tu mel snad byt zaklad.
Ano to by jistě měl…
a do jisté doby bych řekla, že to základ byl…
Ahojky Lesi:)
Souhlasím se vším .
Jelikož jsem proběhla deníček uzamčených skupin jen zběžně a po přečtení některých komentářů raději opět zavřela ,prosím tě o bližší objasnění bodu 1.
A taky bych se chtěla zeptat jaké budou podmínky pro založení uzavřené skupiny ?Nebo povolujete jenom tu jednu ,kvůli které se to vše strhlo???
Prominte ,že ještě vstupuji do této diskuze ,ale…
Chtěla jsem jen k tomu odporu založení uzamčených diskuzí toliko.Nevidím na tom nic špatného dokonce bych to umožnila ve všech diskuzích s měsíci porodu ,či snažilkám .Ten kdo argumentoval tím ,že ho třeba zajímá ,jak na tom zrovna která maminka je ,jestli už se chystá k porodu apod .Není přeci problém nahlednout do deníčku ,tam najdete většinou dostačujicí info a nebo přes soukromé zprávy .
Je dobre mit pravidla, nicmene je treba, aby byla dostatecne kontretni a nezneuzitelna. Co znamena ad 3] nekoho komentovat? Znamena to, ze nelze vubec zminit nikoho, kdo by byl clenem jine diskuse? Napr. XY neni clenem uzavrene diskuse, ale v uzavrene diskusi se o nem napise treba. „XY dnes napsal novy denicek o.....“ je to komentovani, ktere je zakazane?
Holky, obědváme - a už jsem nestihla jít s dětma kvůli uzamčeným diskusím dopoledne ven
Navíc mám omezené připojení - náš router odešel a náhradní je takový podivný…
Takže vyjadřovat se budu hned jak holky usnou, tedy pokud mi připojení vydrží. Pokud ne, určitě budu odpoledne. Rozhodně neutíkám od diskuse, ano?
Tak a teď k dotazům.
Jojiňáku - děkuji za kometář k pravidlům, byla bych osobně raději, kdybych je vyslovovat nemusela. Ale jak se ukazuje, je třeba.
Jojinko , ano, tato pravidla by měla fungovat obecně - ovšem teď je bylo třeba říct nahlas. O důvodech vyslovení tu ale diskutovat nebudeme, ano? K tomu jsem už řekla vše podstatné tam, kde bylo třeba.
Majdalenko - je to míněno jako jedna diskuse pro jednu skupinu - teď si jedna skupina založila diskusí více, a to i na obecná témata - vtipy, recepty… To není účelem zamčených diskusí.
Ale osobně bych to s uzamykáním diskusí nerada přeháněla, to není účelem tohoto serveru… Chápu to v případě uzavřených dlouho běžících skupin…
Saraii - ne, to rozhodně není komentování - jako příklad uvedu: „té a té spadlo dítě z postele, jé, ta je blbá, patří jí to“, to mi přijde jako něco nevhodného - zvlášť, když si to dotyčná nemůže přečíst. Nevadilo by mi například: „té a té spadlo dítě z postele, musím koupit zábranu, ať se nám to nestane taky“… Rozumíš?
Lesina
V tomto si myslím, že odpověď znáš sama…a není složité popřemýšlet, jaké „komentování“ má kdo na mysli..