Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
dobrý den chtěla jsem se zeptat jestli nemáte někdo zkušenosti s právníky a jejich cenami. manžel má soud na slovensku ohledně výživného s bývalou, nechce se mu podnikat cesta až na slovensko a sám nic nevybojuje. kolik by tedy stál najatý právník aby ho zastupoval i s cestou a všemi věcmi co to obnáší aspoň přibližně
No předně si myslím, že pokud je soud na Slovensku, tak si musí najmout slovenského právníka, resp. takového, který je zapsán ve slovenské advokátní komoře.
Nemusí mít takového, může i českého. Jen se mu ten advokát prodraží, protože i jemu bude muset zaplatit cestu, takže to má jedno, jestli tam pojede sám nebo advokát. Cena je na dohodě s advokátem, pokud by se nedohodli, tak cenu zjištíš zde http://www.cak.cz/…s/detail.php?…
Soud u nás - advokát se mnou u soudu ohledně stanovení výživného. Jedno stání 2 500Kč. Kancelář měl od soudu asi kilometr.
Bylo to ale v rámci koplexních služeb - tedy svěření dítě do péč, vypořádání SJM + rozvod.
Dohromady asi 25 tis.
Aby právníkovi nezaplatil víc, jak ex na dítě za několik měsíců.
Záleží na právníkovi.
Určitě mu budete muset zaplatit cestu, diety a bůh ví co si napočítá za náklady.
Já mám hodně solidní advokátku, která si bere jen 100 Kč za hodinu a benzín mi nepočítala. Ale soud jsem měla jen 15 km daleko.