Prázdniny - pobyty dětí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12978
20.2.11 14:15

Jani, ale vždyt ti to nikdo nebere.. :hug:

Já děti nepůjčuju a mamánky nemám..Normální chování - že se stydí před cizími - to není mamánkovství, to je normální..

Jen mi přišlo, že jsi vytvořila vzorec, že když dítě moc nepůjčuješ, že to automaticky znamená, že je potom komunikativnější, samostatnější a podobně..
Já myslím, že je to ponejvíce vlivem samotné výchovy ( at s hlídáním či bez) a hlavně vrozené povahy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
20.2.11 14:33

jani - já reagovala tak proto, že jsem to od tebe pochopila tak, jako by matky které dávají dítko od malička třeba na víkend pryč, byly „špatné“. ;) otroka rozuměj v uvozovkách ;) … to myslím tak, že žádná maminka, žádný rodič by neměl mít výčitky když jednou za čas dítko někam „odloží“ aby si mohl sám povyrazit, odreagovat se, a vyčistit hlavu od neustálého „utírání nosu“ ;).

Jinak u tebe samo když prarodiče nerespektují určitý režim, je to pak těžký. Já musím zaklepat, že moje mamka neudělá nic co nedělám já co se režimu týče. Akurát večer chodí spát s malím, a bo má TV v ložnici, tak ona kouká a mladej u teho usne :D to doma nemá … ale zas mi to doma nevyžaduje. Každopádně doma chodí spát v 8 u babičky taky, doma musí poslouchat a má nastavené hranice, u babičky stejné … to u zchýně je to jiné. naštěstí jsou děti chytré a jára brzo pochopil že to co si dovolí u babičky si doma dovolit nemůže a nevyžadoval to (lezení po lince, pouštění digestoře :roll: ).

a čas strávený s dětmi?? od jeho narození jsem s dítkem 24hod denně .. takže jednou za čas že s ním nejsem si myslím problém není ne?? A např. už 2krát po sobě s ním byl děda s babi na akci - tuším něco jako dětský den (soutěže, hasiči s nastíkanou pěnou a pod) já s ním nebyla a neplánuju to ani letos :D. Spolu půjdem zas jinam ;).

• Citovat
  • Upravit
20376
20.2.11 15:49

no musím uznat že když si vzpomenu na svoje buď víkendy nebo dovolené s prarodičema, tak to bylo super.
přeci jen babička víc dovolí než maminka :palec: :palec: to je jasný.. rodiče jsou na vychovávání a babičky na rozmazlování.. a většinou to tak je..

jelikož se naši rozvedli a mamka s tchýní a tchýnem vycházela i nadál dobře, tak jsem tam u nich jednou za 14 byla od pátku do soboty a stihli jsme navšitivit i prababičku s dědem. a bylo to fajn.
z tohodle mám třeba zažitý polomáčený sušenky. vždycky když jsme tam přišli tak tam byly vyskládaný na skleněným tácku..
a je to věc na kterou hrozně ráda vzpomínám..je to fakt bezva a pro dítě určitě přínos a povyražení..

a upřímně se přiznám že když je někdy malá u našich, tak jsu děsně ráda. jako miluju ju, ale..
holt rodiče potřebujou i čas sami na sebe a komplet bez dítěte.. :twisted:

a i když mi třeba vadí, že dcera je u babiček taková rozjívená a divoká a oni jí občas dovolí co já bych nedovolila, tak vím že jakmile se vrátí dom, tak si to uvědomí a ví že se to nedělá…
prostě dítě ví kde si co může dovolit..
jo naší malé budou za 2m 3 roky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44180
20.2.11 20:16

Andelo, právě to, že si syn může dovolit něco jiného doma, něco jiného u babičky, pochopil až teď, skoro v 5 letech a dá se říct, že teď už se občasné víkendové pobyty obcházejí bez následků. Ale dát ho tam na celý týden, jsme zase tam, kde jsme byli.
Ve 3 letech bylo utrpení i den a noc pryč.

Dcerka - dnes jsme byli po dlouhé době na celodenní návštěvě u babičky, malá usnula chvilku v autě, potom chvilku odpoledne. Normálně má jeden spánek po obědě. Byla spokojená, byla s dědou na procházce i na návštěvě u lidí, které v podstatě nezná. Vůbec se nestyděla.Šla dobrovolně, nebyla nucena. Pobyla si na dvorku mezi zvířaty, fakt si to užila. Ale po návratu domů - už 2 hodiny je rozmrzelá, řve a vzteká se k vůli každé blbosti. A tak je to od jejího narození vlastně vždy, když nějak vybočíme z režimu. I o prázdninách, každý výlet byl v tomto směru pro nás utrpení. Jezdili jsme hlavně k vůli staršímu, protože s takovým dítětem je fakt lepší sedět doma a mít jeden den jako druhý až do doby, než si samo řekne, že potřebuje změnu a bude z ní něco mít.

Se děsím zítřka, vím, že u babičky bude v pohodě, ale já si to večer určitě zase „užiju“.
Teď momentálně už 2 hodiny střídavě chovám a konějším řvoucí dítě a vztekající se dítě, válející se po zemi a mám co dělat, abych se udržela.
Já sama jsem taky nikdy neměla ráda výrazné změny v životě, ale zase tak přehnaně jsem na ně nereagovala. Ale prý jeden z mých sourozenců ano.

Starší takový nebyl. Ten si trval jen na časech svého jídla a spánku, když přišla změna, rozhodně i neořval.

Možná mi to přijde divné dát malé dítě k babičce taky proto, že nás taky máma jako malé nikam nedávala. A to jsme byly 4. Když už, tak jí babička jezdila pomoci domů nebo povozit kočárek. Ale nestalo se, že by někoho ze sourozenců odvezla k prarodičům a vrátila se za 2 dny. Jezdili jsme až jako větší. Já tedy trochu dřív.

No ale, to jsem trochu odbočila. Jen jsem tím chtěla ujasnit, že rozhodně si nemyslím, že máma, která dá kojence k babičce, je „špatná“. To bych si nedovolila tvrdit. Je ale fakt, že mám radikální názor např. na situaci, kdy dítě bez mámy pláče a máma, třeba i s mírným nátlakem okolí, že si pěstuje mamánka, dítě u babičky nechá. To si myslím, že může uškodit, pokud se to děje často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
20.2.11 22:49

Jani jasný chápu ;) .. je třeba si to ujasnit :D

je pravda že poprvé když byl malej na noc u mamky, tak tam zůstal odpol, večer kol 7 mě tam pítel hodil inkognito, a máma uspávala. Chvíli to trvalo, ale usnul … kdyby to nešlo tak bych prostě zůstala a nikam nejela. Ale je pravda že prostě byl zvyklej na mě, a když jsem šla v jeho 2,5 letech do práce (fakt jsem chodila ve 22:45 z odpol) tak měl z počátku malounko problém i tatínek :nevim:
každý dítko je jiný … ale třeba u kamarádky je problém v tom, že ona má ten blok to dít někde dát. Teď už to vypadá teda nadějně, dokonce i mě požádala o chvilku hlídání když chtěla jít na cvíčo. (malé budou 3 roky) Přitom holka když vidí že jsme doma tak sem letí klidně i bez rodič, je tu naprosto v pohodě … u nich je prostě problém v rodičích že si myslí že by dítko bez nich nepřežilo :D.
za sebe musím říct, že jsme neměli problém … jo když jsme jeli na dovču tak mu den trvalo než si zvykl, to je myslím normál.Nemusela jsem ho nikdy rovnat do latě ;).naštěstí …
A že ti malá teď vříská navečer .. může být prostě i únavou, nebo jako vzdor že se bavila a teď je zas nuda s mámou ;).

jinak my jsme taky byli 4, k babičce jsme jezdili od mala. )bydlela 100km od nás) nejmladší byl snad rok když jsme u babi trávili prázdniny.(jí rok, mě 6, starší ségře 13, nejstarší 15) tedy nám starším bylo i míň to je jasný :D. Později jsme jezdili už jen dvě nejmladší že .. mamka na nás byla sama, tak si určitě i ráda odfrkla ;). A my jsme si u babi vždycky užívaly :).

• Citovat
  • Upravit
44180
21.2.11 06:34

Tak co se týče toho „bloku“ dát dítě jinam - taky jsem ten blok měla - hlavně u staršího, když byl malé miminko. Prostě mimina bych i z tohoto důvodu nikam nedala, naštěstí jsem nemusela. Ale u dvouletého dítěte ten blok už nemám, nevadí mi a nemám žádné špatné pocity z toho, že je malá s někým jiným.Tím myslím např. na pár hodin přes den.

Ale je dokázáno, že v prvních měsících života miminka to způsobují hormony. A taky jsem měla děti plně kojené, to starší mělo období, kdy chtělo pít po hodině.

Co se týče toho vřískání u nás - prostě jsme jí narušili biorytmus, změna režimu, její způsob vyrovnání se s tím. Některé děti jsou na to citlivé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
1.4.11 11:50

Tak syn byl loni s babickou a dedou na tydenni dovolene jeste se svymi dvema malymi bratranky. Bylo mu 2 a 3/4. Uzili si to vsichni a moc. ALE myslim si, ze strasne moc zalezi na tom, jaci prarodice jsou. Ti nasi jsou idealni, detem se venuji na 200%, kdyz babicka vari, je v akci deda. Deti je miluji. Letos pojedou zase. Syn je na ne ale dost zvykly a problem by byl, kdyby je moc neznal.

Kazdopadne to zkus a uvidis. A ja osobne neznam nic hezciho, nez prazdniny u babicky - idealne v prirode, lese, machani se v potoce, chytani raku, sbirani lesnich jahod do plechacku.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6220
19.7.13 06:58

Dilema… :mavam: zdravím..mám dcerku 18m je nyní na prázdninách u mé mámy(na týden) a tam je již po několikáté, poprvé tam snad byla v 10m když jsme byli s manželem nemocní. Teď se mi ozvala tátova přítelkyně, že by si malou chtěla taky na týden vzít, ale…o to že by se o ní nezvládla postarat se nebojím, ale malou neměla nikdy ani na víken ani co k nim jezdíme ji nijak nikdy nehlídala(jako jde s ní třeba na 2hod ven atd.ale to jsou na dvoře a já v baráku)-tak mám pochyby jestli bude dcera dobře,,vyšlapovat"-jak s chuití tátova přítelkyně mluví 8o je hrozný řidič a já nechci aby s ní nikde jezdila(táta je celé dny v práci),ale jak jí to říct??Ona je osoba velmi sebejistá a sebestředná :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí