Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Co jsem za dobu co chodím do školy vypozorovala, tak jarní prázdniny se točí každý rok o týden dál. Je to i u tebe vidět, 7.2. pak 13.2. příští rok přibližně 20.2. atd. až k velikonocům a zase na začátek února.
jsem taky z 9, ucčím na 9 a pravidla na to nejsou, takže ti to nikdo neřekne čemu říkáš jaro? v roce 2010 byly na začátku března. Ale pak už bývají Velikonoce, takže se MSMT snazi, aby nebylo to volno blizko sebe
Ono se to posunuje každý rok o týden.Takže když letos mají P9 prázdniny 13.-19.únor, budou je mít příští rok o týden později než letos.
Jem mi jasné,že jaro je až 21.3.,ale hezké počasí bývá i dříve,ale takhle počátkem února
. No uvidíme příští rok. Schávlně se juknu,kdy jsou velikonoce.
Přesně jak píše zichisek, posunuje se to každý rok o týden
my jsme praha-východ, takže máme týden po Vás ![]()
Aspera píše:
Letos jsou poslední prázdniny 12. 3. - 18. 3. 2012.
No to už se dá nazývat jarní prázdniny ![]()
Anonymní píše:
jsem taky z 9, ucčím na 9 a pravidla na to nejsou, takže ti to nikdo neřekne čemu říkáš jaro? v roce 2010 byly na začátku března. Ale pak už bývají Velikonoce, takže se MSMT snazi, aby nebylo to volno blizko sebe
Pravidla na to jsou, je určené pořadí oblastí a každý rok se to všem posune o týden později a ti co byli poslední přeskočí na začátek, tohle funguje již mnoho let.
Neboj, každý rok se to posunuje o týden, takže za rok budete mít prázdniny o týden pozěji ![]()
myslela jsem jako pravidla, že budou prázdniny blízko jaru atd.
Ahoj, je to tak, všechny okresy jsou pevně rozděleny do 6 skupin, tj. 6 týdnů. První týden jarních prázdnin je v týdnu začínající prvním únorovým pondělkem a trvají vždy po týdnu 6 týdnů. Každý rok se to o týden posouvá, takže kdo má letos v prvním týdnu, má příští rok v druhém, další v třetím atd. atd. až se posune do 6.týdne a pak znovu do prvního únorového. Je to rozpočítáno na mnoho let dopředu a v podstatě se to dá určit donekonečna.
Jediné, co mi není jasné, proč se těm prázdninám říká JARNÍ, když i ten nejpozdější týden je v zimě?
Jiřina
Jirina píše:
Jediné, co mi není jasné, proč se těm prázdninám říká JARNÍ, když i ten nejpozdější týden je v zimě?Jiřina
No tak to si říkám taky ![]()
Ahoj holky,
tento rok nás čekají druhé školní jarní prázdniny. Nikdy jsem to dřív nesledovala,když holka chodila do školky a chtěla jsem s ní k našim na Moravu,tak jsem to domluvila ve školce a jelo se.
Nejsme lyžaři a proto mi možná vadí,že nám vyšly loni od 7.2. a nyní od 13.2. Je zima,hnusně,ted do toho mrazy. Prosím,že se to zlepší a termíny se posunou blíže k jaru Já vím,že je to hloupost,co řeším,ale když už volno,tak aby bylo alespon lépe. Jak se tedy točí pražské jarnáky. Jsme Pha 9 Vinoř,tak jestli máte nějakou zkušenost.
Díííky