Rozbité brýle a poznámka

229
3.2.12 11:27

Rozbité brýle a poznámka

Události posledního týdne jsou snad noční můrou, třeba se tu najde dobrá duše, která mi poradí jak dál, které řešení by bylo nejlepší. A teď k věci.
Dcera je ve třetí třídě, od první třídy má paní učitelku, které bohužel asi moc nesedla.Navíc naše beruška má problémy se soustředěním, stačí (podle dospělých ) malichernost a ta ji rozhodí. Poruchu pozornosti má i diagnostikovanou už v první třídě z poradny. A tady je i kámen úrazu neb paní učitelka si nejspíš myslí, že diagnózu jsem si pro ní vyběhala :think:
Postupem času jak si zvykla na školu se problémy minimalizovaly, ale stejně přijde období a je zase mimo.
Na posledních rodičáku jsme s manželem slyšeli jak chytrá, talentovaná a skvělá. Nikde žádný problém. A když přinesla vysvědčení měla dvojku z pracovních činností :nevim: Pan učitel, který ji na Pč má se ani slůvkem nezmínil, že by byl někde problém, v žákovské má samé jedničky a tak nechápu, kde se vzala ta dvojka? Já vím, že je to prkotina, ale mrzí mě, že dcerka je vážně chytrá a šikovná ( udělala zkoušky na výtvarný obor i v ZUŠ)není levá. Tak proč jí někdo kazí vysvědčení dvojkou. To jako chytré, ale tak trochu problémové dítě, nemůže mít samé? Mrzí mě to i kvůli ní, byla zklamaná, že holky mají samé, ale ona ne.
No další věc, která mě rozpálila doběla. Dcerce před týdnem ve škole někdo rozšlápl brýle. Při výtvarce na ni svítilo slunko, paní učitelka odmítla zatáhnout a tak si Kačka brýle sundala, bohužel je položila na lavici a když nesla výkres paní učitelce našla brýle na zemi a rozšláplé.Paní učitelka se ani neobtěžovala zjistit, kdo se kolem lavice motal a nejspíš nechtěně nehodu způsobil. Kačce prý řekla, že brýle půjdou spravit. Půjdou, ale cena bude 1000,–( mají rozbité sklíčko, zlomenou nožku, celé jsou zkroucené), radši jsem objednali brýle nové. Jenže budou až příští týden.
No a paní učitelka dala včera naší Kátě poznámku, že nedává ve čtení pozor, že se ztrácí a neví, kde čte. Dcera měla strach jí říct, že na čtení bez brýlí nevidí, že by jí to paní učitelka nevěřila.
V pondělí se chystám do školy na paní učitelku, ať je tak laskavá a s tou poznámkou něco udělá, že ji dcera dostala neprávem, má sto chutí p. uč. říct, že je nejspíš blbá, že jí nedojde, že žák, který dva a půl roku nosí brýle na čtení bez nich nejspíš nevidí a tak neví kde čte, že všechny ty události rozhodí dospělého natož pak dítě. Prostě to ve mně vře a já mám chuť řvát, že paní učitelka je k… na entou, že dám dítě do jiné školy ( i když vím, že by jí to ublížilo, že tady má kamarádky) Prostě přijde Vám ten přístup také tak hrozný, jak byste to asi řešili vy? I tu dvojku na vysvědčení.
Děkuji všem, kteří jste můj výlev dočetli sem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2332
3.2.12 11:31

tu dvojku by som uz nechala asi tak, tie okuliare by som pani ucitelke pekne vysvetlila ked je dementna a nedojde jej to samej… a tiez by som sa jej pospytovala ze ci ma nejaky problem s dcerou a tak, ale vsetko v klude, snaz sa cez vikend ochladnut.. inac tiez co sa tyka mojich deti som ochotna zabijat :oops: uplne ta chapem aka si nas..ta.. vysvetli aj dcerke ze to ze bez okuliarov nevidi mala ucitelke povedat, musi sa vediet obranit inac to bude mat v zivote velmi tazke :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
3.2.12 11:41

No, ta dvojka by mě hrozně mrzela. kvůli dceři… Ale ted už ji má, spíš bych si s učitelem v klidu promluvila, v čem byl a je problém.....

No a ty brýle? Tak to bych paní učitelce tedy důrazně, ale slušně vysvětlila, jak s evěci mají! Poznámku by měa škrtnout, tohle je opravdu blbost učitelky!

Jinak neže se do ěm pustíte- já si učitelů vážím, ale nesmí křivdit dětem

• Citovat
  • Upravit
12978
3.2.12 11:42

Dvojka by mi byla divná jen v případě , že v žákovské měla samé jedničky..Né že by mi to rvalo žily, ale chtěla bych vědět proč..Třeba byla málo aktivní, nebo nepozorná, nebo se nesnažila - kdo ví, čemu učitel přiložil takový význam..
Vzhledem k tomu, že jinak má samé jedničky a vzhledem k tomu ,že je ve 3. třídě je naprosto jedno zda má jednu dvojku nebo žádnou ( nedělá nikam přijímačky), tak bych to nehrotila.

Ohledně brýlí - to je nemilé a jistě vás to fin. nepotěšilo, ale pokud máš zprostředkovaně jen verzi svého dítěte..že nechtěla zatáhnout závěsy, že neřešila kdo to rozšlápnul..atd..Ono to mohlo být i jinak..V nejhorší variantě i klidně tak, že dcera nedala najevo, že chce zatáhnout a nakonec si v nepozornosti na brýle šlápla sama..( to je jen verze - né že to tak bylo)..
Prostě jste u toho nebyli.

Poznámka o čtení..Poznámka sama o sobě je nesmyslná, ale mě přijde i divné, že jí dcera neřekla, že nevidí díky brýlím :nevim: ..stačilo se přece zmínit ne?
Proč by jí neměla učitelka věřit, že nevídí bez brýlí? :nevim:
Mě přijde ,že dcera prostě v momentech, kdy má něco říci, zásadně mlčí a tím vznikají problémy..Tím jí nechci urazit, protože to dělá spoustu dětí a většina je prostě stydlivá - chápu je.
Ale neházela bych to všechno na učitelku..Možná si to prostě jen neuvědomila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
3.2.12 11:51

Jsem sama učitelka a to, že problém nebude jen v nepozornosti, ale může se týkat právě nepřítomných brýlý by mě nejspíš došlo. Paní učitelka je vcelku prchlivá a ta poznámka svědčí (podle mého) o momentálním zatmění mozku vztekem.
To, že dcera ve škole při problémech mlčí, to mlčí, pravděpodobně má mnoho nepříjemných zkušeností již z minula. Samozřejmě, že jsem jí to doma vysvětlovali, mnohokrát. Ono je to docela těžké s paní učielkou se nemůžu domluvit už od první třídy, bohužel tento problém se týká jenom nás. Asi má averzi na celou rodinku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2332
3.2.12 11:52
Lizbeth píše:
Dvojka by mi byla divná jen v případě , že v žákovské měla samé jedničky..Né že by mi to rvalo žily, ale chtěla bych vědět proč..Třeba byla málo aktivní, nebo nepozorná, nebo se nesnažila - kdo ví, čemu učitel přiložil takový význam..
Vzhledem k tomu, že jinak má samé jedničky a vzhledem k tomu ,že je ve 3. třídě je naprosto jedno zda má jednu dvojku nebo žádnou ( nedělá nikam přijímačky), tak bych to nehrotila.

Ohledně brýlí - to je nemilé a jistě vás to fin. nepotěšilo, ale pokud máš zprostředkovaně jen verzi svého dítěte..že nechtěla zatáhnout závěsy, že neřešila kdo to rozšlápnul..atd..Ono to mohlo být i jinak..V nejhorší variantě i klidně tak, že dcera nedala najevo, že chce zatáhnout a nakonec si v nepozornosti na brýle šlápla sama..( to je jen verze - né že to tak bylo)..
Prostě jste u toho nebyli.

Poznámka o čtení..Poznámka sama o sobě je nesmyslná, ale mě přijde i divné, že jí dcera neřekla, že nevidí díky brýlím :nevim: ..stačilo se přece zmínit ne?
Proč by jí neměla učitelka věřit, že nevídí bez brýlí? :nevim:
Mě přijde ,že dcera prostě v momentech, kdy má něco říci, zásadně mlčí a tím vznikají problémy..Tím jí nechci urazit, protože to dělá spoustu dětí a většina je prostě stydlivá - chápu je.
Ale neházela bych to všechno na učitelku..Možná si to prostě jen neuvědomila.

no neuvedomit si ze dieta ktore si v skole pred tyzdnom rozbilo okuliare ich stale nema a doteraz ich 2 roky nosilo by pre mna znamenalo setsakramentsky nevsimavu ucitelku… to sa snad ziadnej takej co ma zaujem o svojich ziakov nemoze stat… moja dcera chodi do skolky a keby dieta co doteraz nosilo okuliare v jej triede ich nemalo tak si to vsimnem.. a to pre nu chodim len poobede do skolky a sem tam ich vidim na vystupeniach :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
3.2.12 11:55

Netvrdím ,že je to dobře, že si to neuvědomila - je to setsakra divné a blbé..jen jsem chtěla nastínit i možnost, že to není tak ,že ví, že má mít brýle a pitomě jí dá poznámku, ale že je fakt dutá a zapomněla na to, že to dítě nosí brýle..
Neobhajuji jí - jen jsou vždy dvě varianty - bud je zlá nebo hloupá a měla výpadek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2332
3.2.12 11:59
Lizbeth píše:
Netvrdím ,že je to dobře, že si to neuvědomila - je to setsakra divné a blbé..jen jsem chtěla nastínit i možnost, že to není tak ,že ví, že má mít brýle a pitomě jí dá poznámku, ale že je fakt dutá a zapomněla na to, že to dítě nosí brýle..
Neobhajuji jí - jen jsou vždy dvě varianty - bud je zlá nebo hloupá a měla výpadek..

tak to je mozne ze je to tak… dufam ze moje dieta nebude mat taku ucitelku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2332
3.2.12 12:04
Zeleňule píše:
Jsem sama učitelka a to, že problém nebude jen v nepozornosti, ale může se týkat právě nepřítomných brýlý by mě nejspíš došlo. Paní učitelka je vcelku prchlivá a ta poznámka svědčí (podle mého) o momentálním zatmění mozku vztekem.
To, že dcera ve škole při problémech mlčí, to mlčí, pravděpodobně má mnoho nepříjemných zkušeností již z minula. Samozřejmě, že jsem jí to doma vysvětlovali, mnohokrát. Ono je to docela těžké s paní učielkou se nemůžu domluvit už od první třídy, bohužel tento problém se týká jenom nás. Asi má averzi na celou rodinku.

to je neprijemne, v tom pripade ine neostava len jej vysvetlit ze si zelas pre svoje dieta rovnake zaobchadzanie ake sa dostava ostatnym :roll: ak sa da urobit to kludne :think: domov si kup boxovaci pytel a potom si ju miesto neho predstav a dobre ho nakop po tom rozhovore, kedze tam bud diplomat aby si dcere este nepohorsila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
3.2.12 12:11

Ahojda, mě napadlo jen že pokud budou brýle až příší týden napsat učitelce do notýsku, nebo co mají ,omluvu ze čtění kuli těm brejličkám. Ať to máš kdyžtak jak podložit že jsi ji informovala…Aby se to neopakovalo. Jinak přeju pevné nervy, je to strašně a pak se mají děti do školy těšit… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
3.2.12 12:11

Ahoj. Kvůli dvojce bych se zašla přeptat za učitelem (v případě, že měla samé jedničky v ŽK), v čem byl tedy problém abyste ho mohli napravit a už se to neopakovalo. S těmi brýlemi - myslím si, že měla učitelce říct, že bez nich nevidí :oops: . Měla bys jí doma v klidu vysvětlit, že učitelky se nemusí bát, že když bude mít nějaký problém, může za ní vždycky přijít. Spíše si myslím, že se styděla před spolužákama říct, že bez nich prostě nevidí (aby se jí nesmáli). Řekni jí, že jestli jí ještě někdy něco takového potká, má v klidu zajít za učitelkou (třeba předtím než se začnou učit ke stolečku) a omluvit se jí, že má brýle v opravně, a že bez nich nevidí tak, že prostě týden nebude číst. Učitelka si toho sice mohla všimnout, ale některé děti nosí někdy brýle, někdy čočky, některé děti mají brýlky na šilhající očko a když se to spraví ze dne na den brýle nosit přestanou.. Nechci se zastávat učitelky ale myslím, že je to špatnou komunikací. K rozbitým brýlým - bůhví jak to bylo. Jestli si myslíš, že by měl být viník „potrestán“ běž se přeptat učitelky jestli to bylo opravdu tak jak dcerka říká - z toho co si vylíčila si myslím, že možná měla dcerka i doma „strach“ říct, že si brýle prostě rozbila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
3.2.12 12:12

dítě by mělo brát známky s velkým nadhledem, a protože tady je neberete s nadhledem ani vy ale z dvojky což je krásná známka děláte dráma tak je mi tý holky celkem líto. Do školy se chodí pro vědomosti a né pro jedničky. Známky jen hodnotí do jaké míry dítě uspělo. Jednička je perfektní, dvojka je krásná, trojka je dobrá, čtyřka je trapas a pětka je problém. Samé jedničky na vysvědčení? Proč? Vždyť je to na prd. Akorát z dítěte vyroste perfekcionista který bude vynervovaný z každý blbý zkoušky, před maturitou bude uvažovat o sebevraždě, bude mít ze stresu nepravidelnou menstruaci a bude mít fobii z vlastního selhání což pro ní bude znamenat i dvojka. Na vysoké škole jsem zažila holku, která při zkoušce vedle mě bulela jak malý dítě, protože něco nevěděla. Jestli z holky nechcete mít uzlíček nervů zkuste to brát sama s nadhledem. Poznámka je nespravedlivá ale není to nic dramatického co by se muselo řešit. Učitelka je taky jenom člověk a pokud si z poznámky neděláte nic vy sama, nemělo by si z ní něco dělat i vaše dítě. Děti nemají poznámky rády, protože se bojí reakce rodičů. Když nemá dcera brýle, máte napsat lísteček aby jí nenutili číst, že je bez brýlí a hotovo. V dnešní době kontaktních čoček, učitelka těžko vyčmuchá že je nemá. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
3.2.12 12:14
rodinka4 píše:
Zeleňule píše:
to je neprijemne, v tom pripade ine neostava len jej vysvetlit ze si zelas pre svoje dieta rovnake zaobchadzanie ake sa dostava ostatnym :roll: ak sa da urobit to kludne :think: domov si kup boxovaci pytel a potom si ju miesto neho predstav a dobre ho nakop po tom rozhovore, kedze tam bud diplomat aby si dcere este nepohorsila :nevim:

Po dvou uplynulých letech mám téměř obavy cokoliv učitelce říct, aby jsem to ještě víc Kačce nezavařila. nemyslím, že bych s paní učitelkou jednala nějak mimo normu. Pro příklad:V první třídě začaly děti psát perem, dcera špatně držela tužku a na psátko moc tlačila, koupila jsem jí Stabilo delfínka, jenže děti všichni houfně psaly tornadem. Paní učitelku jsem musela písemně poprosit, aby dcerka mohla psát stabilem, stále jí cpala tornado a až po písemné žádosti ji nachala být, ale nikdy si neodpustila poznám, že jí to stejně nejde.
Komentáře, které měla k dceřině návštěvě v PPP:Stejněji tam vzali jenom, proto, že jste učitelka, běžně se děti v první třídě nevyšetřují :think: Vždyť katka není dyslektik, je naprosto v pořádku. (Takže diagnźa ADHD je nic?) Není třeba žádná omezení ve výuce (omezení nikdo nechtěl jen trochu více trpělivosti).
Bylo by toho na celý román. To apní učiteku tolikprudí to, žejedná v podstatě s koleginí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2332
3.2.12 12:23
Lynette píše:
dítě by mělo brát známky s velkým nadhledem, a protože tady je neberete s nadhledem ani vy ale z dvojky což je krásná známka děláte dráma tak je mi tý holky celkem líto. Do školy se chodí pro vědomosti a né pro jedničky. Známky jen hodnotí do jaké míry dítě uspělo. Jednička je perfektní, dvojka je krásná, trojka je dobrá, čtyřka je trapas a pětka je problém. Samé jedničky na vysvědčení? Proč? Vždyť je to na prd. Akorát z dítěte vyroste perfekcionista který bude vynervovaný z každý blbý zkoušky, před maturitou bude uvažovat o sebevraždě, bude mít ze stresu nepravidelnou menstruaci a bude mít fobii z vlastního selhání což pro ní bude znamenat i dvojka. Na vysoké škole jsem zažila holku, která při zkoušce vedle mě bulela jak malý dítě, protože něco nevěděla. Jestli z holky nechcete mít uzlíček nervů zkuste to brát sama s nadhledem. Poznámka je nespravedlivá ale není to nic dramatického co by se muselo řešit. Učitelka je taky jenom člověk a pokud si z poznámky neděláte nic vy sama, nemělo by si z ní něco dělat i vaše dítě. Děti nemají poznámky rády, protože se bojí reakce rodičů. Když nemá dcera brýle, máte napsat lísteček aby jí nenutili číst, že je bez brýlí a hotovo. V dnešní době kontaktních čoček, učitelka těžko vyčmuchá že je nemá. :think:

ved bola pri tom ta ucitelka ked si ich rozbila :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
3.2.12 12:26
rodinka4 píše:
Lynette píše:
dítě by mělo brát známky s velkým nadhledem, a protože tady je neberete s nadhledem ani vy ale z dvojky což je krásná známka děláte dráma tak je mi tý holky celkem líto. Do školy se chodí pro vědomosti a né pro jedničky. Známky jen hodnotí do jaké míry dítě uspělo. Jednička je perfektní, dvojka je krásná, trojka je dobrá, čtyřka je trapas a pětka je problém. Samé jedničky na vysvědčení? Proč? Vždyť je to na prd. Akorát z dítěte vyroste perfekcionista který bude vynervovaný z každý blbý zkoušky, před maturitou bude uvažovat o sebevraždě, bude mít ze stresu nepravidelnou menstruaci a bude mít fobii z vlastního selhání což pro ní bude znamenat i dvojka. Na vysoké škole jsem zažila holku, která při zkoušce vedle mě bulela jak malý dítě, protože něco nevěděla. Jestli z holky nechcete mít uzlíček nervů zkuste to brát sama s nadhledem. Poznámka je nespravedlivá ale není to nic dramatického co by se muselo řešit. Učitelka je taky jenom člověk a pokud si z poznámky neděláte nic vy sama, nemělo by si z ní něco dělat i vaše dítě. Děti nemají poznámky rády, protože se bojí reakce rodičů. Když nemá dcera brýle, máte napsat lísteček aby jí nenutili číst, že je bez brýlí a hotovo. V dnešní době kontaktních čoček, učitelka těžko vyčmuchá že je nemá. :think:
ved bola pri tom ta ucitelka ked si ich rozbila :roll:

Pochopila jsem to tak, že na výtvarku kde si je rozbila měli jinou učitelku/učitele. Nebo ne? Pokud si je rozbila přímo u ní, tak ano mělo jí to dojít.. ale i tak by to chtělo buď dceřinou omluvu nebo rovnou omluvu rodičů, že než budou brýle nečte se..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí