Rozbité brýle a poznámka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
229
3.2.12 16:54
Lynette píše:
cože??? Ono jich je ve třídě jen 8? 8o Tak to pak nechápu! Při osmi dětech to může být individuální přístup raz dva. S takovou pidi třídou to nemůže být problém. To dost mění situaci.Jen se mi pořád nezdá to shazování. Dcera by si to neměla tak brát. Jestli je citlivější asi bych se z ní snažila udělat trochu většího flegmouše a pohodáře, jinak fakt bude uzlík nervů.

Dceruška chodila do školky od vdou let, ale jinam, než chodí teď do školy. Byla pohodová, dokázala se skamarádit raz dva, žádné problémy. Paní učitelky ji měly moc rády holčičky a kluci ve třídě také.Vůbec nebyl žádný problém s pozorností, jenom nám ve školní zralosti vyšla trochu horší prostorová diferenciace, náznak nějaké dys (měla si plést b,d,p) s tím, že se to bude sledovat.
Jenže do školy šla jinam, změnil se kolektiv, resp. vtrhla do kolektivu už utvořeného v MŠ a nezapadla, paní učitelka začleňování ani nijak nepodpořila.
A nastalo to, zvykání si na kolektiv, na školní režim, na problémy se čtením a psaním (ty opravdu nastaly, ale dcera je opravdu chytrá a myslím, že ta dys není tak silná aby to bylo při její inteligenci tolik znát) a byla tady porucha pozornosti ADHD, ale bez fyzické hyperaktivity. A už to jelo, srovnalo se to všechno až loni v dubnu, tedy na konci druhé třídy. doteď dcerka hůř nese odsouzení kolektivu.
A to ještě loni na podzimjim přibyla holčička, opět narušení vazeb v kolektivu a problémy v menší míře byly zpět. ta holčička odešla pryč, jenže zase potrvá než se to urovná. a navíc ta holčička byla i docela vůdcem v rozjíždějící se šikaně, kdy vyčleňovali jinou holčičku z kolektivu. Říká se tomu osrakismus, a paní učitelka to asi nespíš ani neviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
3.2.12 16:58
hkac píše:
Zeleňule píše:
Provokovat rozhodně nechci. Soudit ano, vzhledem k tomu že se nás chování paní učitelky silně dotýká, proto ji soudím. a ano nepíší o ní zrovna lichotivě.napsala jsem i dost dalších příkladů, kde si myslím, že jsme v právu.
V době, kdy jsem se ní snažila věci řešit se chovala stejně, jako když jsem věci nerešila. myslím, že s paní učitelkou jednám slušně, jenom mě bohužel neopije rohlíkem.
problém s poznámkou s ní budu řešit hned v pondělí a samozřejmě mám obavy po oředešlých zkušenostech, jak se to vyvrbí.
E minino slouží spoustě lidí jako vrba, tak jsem proto sem problém napsala a požádala o nějaký nadhled, pro upřesnění problému jsem další a další situace z naší školy. Jsem ráda, když se mnou někdo souhlasí a naopak se ohradím, pokud mě bude někdo nazývat hysterkou a ,,rodičem za odměnu" páč to beru jako urážku.

Myslím, že mi nerozumíš a moje příspěvky bereš jako útok na tebe. Tak to ale není, naopak jsem psala víceméně to, že máš pravdu. A tím ostatním jsem spíš myslela to, že chápu, že by učitelka mohla reagovat tak jak reaguje. Ovšem v žádném případě netvrdím, že má pravdu nebo že je to tak správné.

Pokud se rodič nemůže dohodnout s učitelem, může zajít výš (třeba k řediteli) nebo změnit školu. Nevím, jak to chodí u vás na škole (na té, kam chodí tvoje dítě), ale myslím, že dneska už velká část vedení škol hodně dbá na to, aby rodiče byli spokojení. Pokud by ve vašem případě nebyla řeč ani s vedením, asi bych to dál už nehnala a raději uvažovala o změně školy. Vím, pro dceru by to příjemné nebylo, ale chodit denně ještě několik let někam, kde nejsou spravedliví a nemají ji rádi, moc příjemné taky není.

Sice nemám ještě dítě školou povinné, ale mám dítě ve školce a už jsem pár „problémů“ s učitelkami nebo ředitelkou taky řešila. Ovšem na rozdíl od tebe jsem měla štěstí na rozumné učitelky :hug: . Není nic důležitějšího než spokojené dítě. Třetí třída mi přijde dost brzy na to, aby dítě přestalo chodit do školky rádo :think: .

Neměla jsem na mysli tvoje příspěvky, ale příspěvky BaraF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
3.2.12 17:05

No a nebylo by lepší změnit školu? Přece jen v tý škole bude až do devítky. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
3.2.12 17:10
Lynette píše:
No a nebylo by lepší změnit školu? Přece jen v tý škole bude až do devítky. :think: [/citacejeme ]

Uvažujeme o tom, jenže to pro nás znamená dojíždění do sousední vesnice. A v současné škole už kamarádky má, i ve vyšších ročnících. Nejlepší kamarádku má ve třídě. Problémy jsou jenom s tou jednou paní učitelkou, kterou snad už příští rok nebudou mít vůbec.
Je to zajímavé, ale s nikým jiným problémy nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
3.2.12 19:52
Zeleňule píše:
Lynette píše:
No a nebylo by lepší změnit školu? Přece jen v tý škole bude až do devítky. :think: [/citacejeme ]Uvažujeme o tom, jenže to pro nás znamená dojíždění do sousední vesnice. A v současné škole už kamarádky má, i ve vyšších ročnících. Nejlepší kamarádku má ve třídě. Problémy jsou jenom s tou jednou paní učitelkou, kterou snad už příští rok nebudou mít vůbec.
Je to zajímavé, ale s nikým jiným problémy nemáme.

Jestli je naděje, že bude mít příští rok jinou učitelku, tak bych asi s přestupem počkala, obrnila se trpělivostí a snažila se před dcerou co nejmíň ventilovat chyby učitelky ;) . Držím pěsti, ať máte víc štěstí. První stupeň ZŠ je hlavně o učiteli a je to dost důležité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
3.2.12 21:01
Říká se tomu osrakismus, a paní učitelka to asi nespíš ani neviděla.

Osrakismus je co, paní speciální učitelko? Já znám jen ostrakismus = vypovězení z Athén.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
3.2.12 22:21
BaraF píše:
Osrakismus je co, paní speciální učitelko? Já znám jen ostrakismus = vypovězení z Athén.

Chybí mi tam t. Správně ostrakismus a v původním významu je to hlasování o vině, to hlasování se psalo na střepy. Z toho pak vzniklo osrakismus a nejednalo se jen o vypovězení z Athén. No a dneska se to používá pro první stadium šikany, vyčleňování z kolektivu. Paní chytrá.
Jestli potřebuješ rýt, najdi si někoho jiného a nepruď tady, nic jsem ti neudělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
4.2.12 10:23
Zeleňule píše:
BaraF píše:
Chybí mi tam t. Správně ostrakismus a v původním významu je to hlasování o vině, to hlasování se psalo na střepy. Z toho pak vzniklo osrakismus a nejednalo se jen o vypovězení z Athén. No a dneska se to používá pro první stadium šikany, vyčleňování z kolektivu. Paní chytrá.
Jestli potřebuješ rýt, najdi si někoho jiného a nepruď tady, nic jsem ti neudělala.

Mně se líbí jak se vztekáš.
Kdybys energii věnovanou plamenné obhajobě svého svojského přístupu k výchově na diskusním fóru přesměrovala ke spolupráci s učiteli tvé dcery a malou trochu držela zkrátka tak by se Vám všem určitě ulevilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
4.2.12 10:48

Zeleňule: nenech se vyprovokovat, holčička je určitě v právu… možná pro tebe poučení pro příště napsat omluvenku na čtení…doufám, že to s paní učitelkou naprosto v klidu vyřešíte.. ale obávám se, že to svede právě na to, že holčina neměla omluvenku a ona (jako učitelka) nemůže nosit všechno v hlavě…neočekávala bych, že přizná chybu.. :nevim: některé děti jsou bázlivé a uvnitř trochu vzdorné vůči neoblíbeným učitelkám…já jsem taková byla… :oops: z toho člověk vyroste :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3119
4.2.12 11:10
Zeleňule píše:
Události posledního týdne jsou snad noční můrou, třeba se tu najde dobrá duše, která mi poradí jak dál, které řešení by bylo nejlepší. A teď k věci.
Dcera je ve třetí třídě, od první třídy má paní učitelku, které bohužel asi moc nesedla.Navíc naše beruška má problémy se soustředěním, stačí (podle dospělých ) malichernost a ta ji rozhodí. Poruchu pozornosti má i diagnostikovanou už v první třídě z poradny. A tady je i kámen úrazu neb paní učitelka si nejspíš myslí, že diagnózu jsem si pro ní vyběhala :think:
Postupem času jak si zvykla na školu se problémy minimalizovaly, ale stejně přijde období a je zase mimo.
Na posledních rodičáku jsme s manželem slyšeli jak chytrá, talentovaná a skvělá. Nikde žádný problém. A když přinesla vysvědčení měla dvojku z pracovních činností :nevim: Pan učitel, který ji na Pč má se ani slůvkem nezmínil, že by byl někde problém, v žákovské má samé jedničky a tak nechápu, kde se vzala ta dvojka? Já vím, že je to prkotina, ale mrzí mě, že dcerka je vážně chytrá a šikovná ( udělala zkoušky na výtvarný obor i v ZUŠ)není levá. Tak proč jí někdo kazí vysvědčení dvojkou. To jako chytré, ale tak trochu problémové dítě, nemůže mít samé? Mrzí mě to i kvůli ní, byla zklamaná, že holky mají samé, ale ona ne.
No další věc, která mě rozpálila doběla. Dcerce před týdnem ve škole někdo rozšlápl brýle. Při výtvarce na ni svítilo slunko, paní učitelka odmítla zatáhnout a tak si Kačka brýle sundala, bohužel je položila na lavici a když nesla výkres paní učitelce našla brýle na zemi a rozšláplé.Paní učitelka se ani neobtěžovala zjistit, kdo se kolem lavice motal a nejspíš nechtěně nehodu způsobil. Kačce prý řekla, že brýle půjdou spravit. Půjdou, ale cena bude 1000,–( mají rozbité sklíčko, zlomenou nožku, celé jsou zkroucené), radši jsem objednali brýle nové. Jenže budou až příští týden.
No a paní učitelka dala včera naší Kátě poznámku, že nedává ve čtení pozor, že se ztrácí a neví, kde čte. Dcera měla strach jí říct, že na čtení bez brýlí nevidí, že by jí to paní učitelka nevěřila.
V pondělí se chystám do školy na paní učitelku, ať je tak laskavá a s tou poznámkou něco udělá, že ji dcera dostala neprávem, má sto chutí p. uč. říct, že je nejspíš blbá, že jí nedojde, že žák, který dva a půl roku nosí brýle na čtení bez nich nejspíš nevidí a tak neví kde čte, že všechny ty události rozhodí dospělého natož pak dítě. Prostě to ve mně vře a já mám chuť řvát, že paní učitelka je k… na entou, že dám dítě do jiné školy ( i když vím, že by jí to ublížilo, že tady má kamarádky) Prostě přijde Vám ten přístup také tak hrozný, jak byste to asi řešili vy? I tu dvojku na vysvědčení.
Děkuji všem, kteří jste můj výlev dočetli sem.

ahoj co se týče dvojky, uričtě jste měli rodičák, kde ti měli předběžně dát známky, které se rýsují na pololetí, pokud tam byla jednička a z ničeho nic na vysvědčení má 2, tak pak tenhle postup nechápu. Určitě promluv s učitelem.
Já jsem učitelka také a přijde mi to divné. co se týče poznámek, nejsem pro poznámky, jsem zastáncem, že co si mohu s žákem vyřídit sama v hodině a ve škole vyřídím si to sama a netahám do toho rodiče. Když pak je opravdu problém, který je nutný řešit s rodiči informuji o tom rodiče. Ale to, že se malá nesoustředila na čtení a opravdu za to mohly brýlky, tak není její chyba a je smutné, že bohužel učitelka nebere tohle v potaz.
Určitě máš právo si s ní promluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
4.2.12 11:32
wacinka píše:
co se týče poznámek, nejsem pro poznámky, jsem zastáncem, že co si mohu s žákem vyřídit sama v hodině a ve škole vyřídím si to sama a netahám do toho rodiče.

Rodiče mají být informováni o prospěchu a chování žáka v hodinách (třeba i proto, aby pak nedělali průměr známek v ŽK a nedivili by se, že na vysvědčení je něco jiného), takže poznámky jistý smysl mají. Dá se to samozřejmě řešit i jinak (telefonicky, pozvat si rodiče do školky atp). To nemluvím o tomhle konkrétním příkladu, jen že bych poznámky obecně nezavrhovala, páč pak na problémové dítě není žádná páka. Ono je pak podstatné, jak takovou poznámku přijme rodič - jestli jako informaci o svém dítěti, se kterou bude pracovat, nebo jinak (bohužel já jako učitel na druhém stupni mám zkušenosti spíš ty druhé, a tak se poznámkám taky spíš vyhýbám). Jako rodič bych ale chtěla vědět, jak se moje dítě ve škole chová, jak pracuje a jestli s tím já jako rodič můžu něco udělat. Pokud by moje dítě přišlo s takovou poznámkou, okamžitě bych to s učitelkou chtěla řešit - ale ne proto, abych vynadala, ale abych jí vysvětlila, proč se to stalo. Mně se jako učiteli stalo něco podobného - neuvědomila jsem si, že žák, po kterém jsem něco chtěla a on odmítl, měl ještě minulý týden na ruce sádru. Ovšem on mi to vysvětlil sám, takže jsme to vyřešili spolu a hned. Byl to šesťák, mladší dítě se třeba bránit samo nechtělo, bálo se, nevím. Každopádně bych hned neviděla problém v tom, že si to učitelka neuvědomila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
4.2.12 18:15

Ahoj, tak u nás na škole se každá sólová známka dost řešila(na obou stupních). Ředitel vždy chtěl, aby všechny známky, podklady, byly v žákovské knížce,aby se předešlo těmto překvapením :zed: . Bohužel ne všichni rodiče na schůzky chodí, proto aby taky měli možnost to sledovat. Takže byť někteří nezdravě na známkách bazírují, tohle by mě taky mrzelo, zvlášť když pracovní činnost nepatří mezi hlavní předměty…
Sice si nedovedu představit, jak se přezkušuje z pracovky, ale minimálně bych chtěla slyšet vysvětlení, z čeho ,vznikla´ dvojka(pokud teda ty známky v ŽK na to opravdu nevypadají).
Jinak kvůli brýlím bych za paní učitelkou taky zašla. Možná si to neuvědomila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2337
6.2.12 19:13
BaraF píše:
Zeleňule píše:
BaraF píše:
Mně se líbí jak se vztekáš.
Kdybys energii věnovanou plamenné obhajobě svého svojského přístupu k výchově na diskusním fóru přesměrovala ke spolupráci s učiteli tvé dcery a malou trochu držela zkrátka tak by se Vám všem určitě ulevilo.
:zed: :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
6.2.12 19:53

Zeleňule, napíšeš nám jak promluva s učitelkou dopadla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
6.2.12 21:44
Kallkapa píše:
Zeleňule, napíšeš nám jak promluva s učitelkou dopadla?

Schůzku s paní učitelkou máme domluvenou na středu, tak uvidíme jak to dopadne. Jde tam se mnou i manžel, ten je sice kliďas, ale tohle ho už také naštvalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí