Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Taky se přidávám, Adélka má 9,2 kg v 19 měsících a centimetry nevím přesně, ale oblečení nosí akorát 9-12 měsíců, všechno ostatní ohrnujeme. Odmala je nepapací a nechce přibírat, zato je ale zdravá, krásná, milá a chytrá, takže už se s tím tolik netrápím. ![]()
emocuc.polymorf píše:verunkamandarinka píše:Ahoj Veru, tak koukam, ze uz jsme vas dojely…tak v 18 měsících váží 9 kg (teoreticky by ted měl teprv jít z vajíčka do autosedačky
, měří 78 a hlava 47
… někdo menší??
My ted 9.3 kg a 78 cm
Ale potesim te, doktorka rikala, ze zdaleka nejsme nejmensi, jedna holcicka od nas z domu, taky prosincova, ma 7.2 kg!! (a 75cm) a to nema za sebou zdaleka ani prd toho, co my, mela porodni 3.5 kg a 50 cm
![]()
To fakt ziram, kam to dite to jidlo dava, prej hodne papka
Ja mam cil do dvou let 80 cm a 10 kg, coz snad, herdek, dame, mame na pul roku ani ne kilo a 2 cm, to snad pujde![]()
honey_star píše:
Taky se přidávám, Adélka má 9,2 kg v 19 měsících a centimetry nevím přesně, ale oblečení nosí akorát 9-12 měsíců, všechno ostatní ohrnujeme. Odmala je nepapací a nechce přibírat, zato je ale zdravá, krásná, milá a chytrá, takže už se s tím tolik netrápím.
přésně tak. Taky taky 9-12 velikost
Ono to má véééééélikou výhodu přece… spousta toho co nosil na podzim nosíme na jaře a ted, já si nakonec vubec nemůžu stěžovat.
a co mají k jídlu ti vaši prcci nejraději???
Alánek párek
Takový ty dětský zabalený mu koupím občas a on je tak miluje. No a pak dušenou mrkev s bramborem a to je všechno ![]()
kackakocka píše:
ahoj,přidávám se..
julianka má ve 2 letech 80 cm a 10kg, artuš v 5 letech 101 cm a 15 kg…
ale já jsem prcek, mám 155 …
kač
tak Artuš je opravdu krásný jméno člověče !!!!
Víš že byl Artuš taky prcek ![]()
Ywett píše:
Ahoj holky, taky se můžem přidat? Když koukám na fotky ze školky, Maty je suveréně nejmenší. A hodně těžko to nese, každé ráno u snídaně se mě ptá, jestli vyrostlVe 3,5letech má 95cm a 15kg. Nezdá se to málo, ale je vždycky všude nejmenší.
Veru, Maty mluví od 2let a 3měsíců. Od tý doby tlamičku nezavřel ![]()
Jinak ve třech letech velikost oblečení pro dvouleťáka = normálka ![]()
Ywett píše:
Veru, Maty mluví od 2let a 3měsíců. Od tý doby tlamičku nezavřel
Jinak ve třech letech velikost oblečení pro dvouleťáka = normálka
až tak přesně to víš?? to během týdne nebo dne začal žbrblat? děláte někde v bytě čáry jak roste? taky sse chystám na památku..
Veru, no přesně, plus mínus měsíc … Doktor nás ve dvou letech chtěl hnát na foniatrii, že Maty ještě nemluví, tak si to tak nějak pamatuju, jinak všechny ostatní pokroky hrubě odhaduju
V těch 2letech a 3měsících začal používat věty.
Jinak máme pár čárek na futru, ale teď se budem stěhovat, takže budem zakládat další „měřicí stanici“.
Ywett píše:
Veru, no přesně, plus mínus měsíc … Doktor nás ve dvou letech chtěl hnát na foniatrii, že Maty ještě nemluví, tak si to tak nějak pamatuju, jinak všechny ostatní pokroky hrubě odhadujuV těch 2letech a 3měsících začal používat věty.
Jinak máme pár čárek na futru, ale teď se budem stěhovat, takže budem zakládat další „měřicí stanici“.
nebo futra sebou ![]()
Tak to mi taky prijde vtipne kolik by mimca mely vazit
) Maly se narodil 3600g,v roce mel necelych 9kg a ve 24mesicich ma 11kg.Takze co mel mit v roce ma ve dvou
O tom,ze nosi jeste jeden svetrik do 9mesicu radeji ani nepisu
to je fakt ale extrem,jinak nosi oblecky pro rocni mimca bezne.Uz jsem si na to zvykla,zadne depky nemam
Jen do toho roka jsem jezdili docela casto k dr.na prevazeni ze nepribira ale nakonec to dr.uzavrela s tim,ze je to geneticky dane,ze bude stihlejsi po me
Takze jestli jsi taky stihlejsi tak to ma taky asi geneticke ![]()
smutna, nebuď smutná ![]()
ja sa tiež hlásim k mamičkám drobných detí - prvá dcérka láme rekordy vo váhe, mladšia vo výške.
Ináč staršia mala v 2 rokoch 10kg presne, teraz bude mať v zime 11 rokov a ešte sme sa neodrazili od 28 kg. Ale zato nôžky jej rastú neskutočne, už jej kupujem topánky u dospelákov, lebo labky má č. 37, pri jej 28kg je problém nájsť topánky na tak chudé a dlhé nohy. Tiež to má geneticky, MM má 57kg!!! pri 178 výške, vyzerá ako reklama na hlad
.
Mladšia je zase drobná po mne, v dvoch rokoch mala 81cm, teraz bude mať v jeseni 8 a má aktuálne 119cm, v triede je suverénne najnižšia. A sj ona je veľmi štíhla, hlavne v páse. Obom dievčatám kupujem len nohavice s posuvnou gumou alebo im upravujem. Kraťasky nosí tá 10,5 ročná na vek 7-8 rokov, tá 7,5 ročná na 4-5 rokov.
Teda!!!
Ten manžel!!??
Fakt má 57 kg a 178 cm??
Já si to neumím představit, ten musí být hubeňoučkeeeej
MM má o chlup menší výšku a má cca 75 kg a tlustej není, takovej normální
57 kg u chlapa, to si neumím představit!!! Nebyla by fotka? ![]()
Ty holčičky nevím, co je normál, moje je ještě malá, má v 19 měs. 9.6 kg, tak snad těch 10 kg ve dvou letech mít bude ![]()
..teda ten tvůj manžel mi nejde z hlavy, fakt má tyhle míry…?
![]()
emocuc fakt, musím potom večer pohľadať nejakú foto. Hlavne v lete je pohľad na jeho kostnaté kolená božský
. Ja keď som dala na jednu stránku na nete jeho miery, tak mi napísalo, že okamžite chodte k lekárovi, máte chorobnú podváhu. So svojimi 53kg pri ňom vyzerám blahobytne
.
On zato nemôže, bral aj nejaké vitamíny a nutridrinky, aj B-komplex a akosi to nepomáha. Kedysi posiloval aj bral nejaké doplnky výživy, aby trochu pribral, tak vtedy mal váhu tých 60-62kg, to bolo jeho maximum. Ale na posilňovňu nemá už teraz čas, tak zase schudol. On celkove nemá veľkú chuť do jedla, jedlo nie je pre neho dôležité. Ale je v podstate zdravý, tak už to nerieši, len nedokáže pribrať. Čo by niektorí za to dali
.
emocuc.polymorf píše:
Teda!!!![]()
Ten manžel!!??
Fakt má 57 kg a 178 cm??
Já si to neumím představit, ten musí být hubeňoučkeeeej
MM má o chlup menší výšku a má cca 75 kg a tlustej není, takovej normální
57 kg u chlapa, to si neumím představit!!! Nebyla by fotka?
Ty holčičky nevím, co je normál, moje je ještě malá, má v 19 měs. 9.6 kg, tak snad těch 10 kg ve dvou letech mít bude..teda ten tvůj manžel mi nejde z hlavy, fakt má tyhle míry…?
![]()
No, tak to jsem zvědavá… Hele, když je jinak v pořádku a cití se dobře, tak nechť si dál spokojeně žije
Nejsou lidi všichni stejní a zkoušet se za každou cenu nacpat do tabulek, k čemu to?
Přesně jak píšeš, lepší než nadváha ![]()
môj partner s deťmi - keď sme boli v Bulharsku ![]()
emocuc.polymorf píše:
No, tak to jsem zvědavá… Hele, když je jinak v pořádku a cití se dobře, tak nechť si dál spokojeně žijeNejsou lidi všichni stejní a zkoušet se za každou cenu nacpat do tabulek, k čemu to?
Přesně jak píšeš, lepší než nadváha