Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky,
zajímalo by mě, jestli dáváte ještě kaši dětem starším 1 rok… Mojí dceři je 16 měsíců a kašičku jí ještě stále kupuji, dávám jí jen na noc ale i tak se před spaním ještě musí dorazit UM. Tak bych chtěla vědět, jestli také ještě kupujete dětské kaše nebo jestli už je nedáváte. Popřípadě co dáváte místo toho. My zkusili asi 2× krupičku a ta jí vůbec nejede. Děkuji za radu ![]()
Já jsem dávala kaši až do roka a půl. On by jí jedl i dál, ale zároveň už jedl i naše jídlo, tak už mi to přišlo zbytečné. Teď jí k obědu většinou polévku a k večeři druhý chod, občas má k večeři i to samé co k obědu.
Dávám stále, každý den těsně před spaním.
Kupuju - podle toho jaký jsou v akci
ale většinou Sunarky, ty jí jedou… ![]()
ja jsem davlala i chvili po roce,ale zacal mi to odmitat jist,takze ted uz veceri normalni jidlo(polevku,nebo co zbyde od obeda,nebo chleba s necim namazany) a pak jeste vypije 250 ml mleka
Dávám je často i své tříapůlleté dceři… Má je ráda, posype si je kakaem a je vystaráno. Podle toho, na co má k večeři zrovna chuť…
Když je čas, udělám jí normální krupicovou, když ne, dostane Markovu instantní. Podle času, chuti, nálady…
Já je Matymu (skoro 3r) dávám docela často na večeři i teď, má je rád:)
On je naopak tak do roka a něco nechtěl vůbec:)
Dávám pořád. Naty by jí klidně jedla ráno i večer. Ale nakonec to máme tak, že jí má k snídani (nechce mi ráno moc jíst) a sama po probuzení volá „kaší, kaší“ a večer dostane chleba a mlíko. A dávám jak kdy, někdy instantní, někdy klasickou krupicovou, jí všechno. Já teda krupicovou miluju ještě teď ![]()
Malá má 14 měsíců a od 10 měsíců jsem ji kaši přestala dávat, ale teď už zase večer dáváme, dávala jsem ji krupici nebo jen mléko s piškotem ale na změnu ji dám i kaši. Od Nutrilonu
Myslím, že je jedno jak dlouho kaši papá, samo si řekne kdy už je přejedené nebo dost velké na kaši. Malá mi přestala jíst kaši jak jsem psala výše kolem 10.měsíce tak jsem ji to změnila na krupici a teď dávám opět kaši … zase na změnu a malá se jí může ujíst ![]()
Já také dávám ve dvou a půl letech. Malý byl kojený do 20. měsíců a pak odmítal pít um. mléko. Už kupuji tu levnější (Babydream od 6.měsíce.) Šestiměsíčnímu miminku bych ji tak často nedávala kvůli cukrům, ale také obsahuje vitamíny a malému chutná.
Mám doma 2 krabice. K večeři mívá chleba s něčím a nebo právě kaši. Obzvlášť jí využívám, když se třeba od někud dýl vrátíme, protože je to nejrychlejší na přípravu.
No nám budou dva roky a kaši na talíř nedávám, ale zahušťuju do lahve UM s rýžovou kašičkou od Nestlé…
Dva roky a stále dáváme k večeři kaši
Ne denně, ale tak 1-2× do týdne.
Střídáme Hami a Sunarku - podle toho, co je v akci ![]()
Starší jedl kaše asi do 2 let a kdyby bylo na něm, dá si občas i teď. Z finančních důvodů už dostává obyč krupičku, buď klasickou nebo rýžovou s různými posypkami. Sladká jídla miluje.
Mladší nejedla kaše nikdy
Nechutnaly jí. Krabice, které jsme koupili bychom vyhodili, kdyby to nedorazil starší.
Večeřela zeleninu, masozeleninu, prostě odlehčenou verzi oběda, později pečivo, žervé a různé, úměrně věku upatlané pomazánky.
Záleží to čistě na vás ![]()
Ahoj kašičku jsme po roce přestali dávat,dcerka občas snědla,občas né.Ale čím dýl tím líp si myslím,záleží také na tom kolik mléka ti vypije kvůli vápníku,já dávám hodně smetanové jogurty,pribináčky přes den.Takže bez kaše to asi nebude velká pohroma.Ale přiznám se,že krupici chci zkusit dnes večer ![]()
Já bych dávala ráda, ale dítěti se to jaksi přejedlo
Škoda, nemusela bych nic vymýšlet… Já si taky dám ráda krupici ještě teď, i na gymplu bývala k obědu - nic na tom přece není…