Prdíky ABKM

47759
18.6.12 20:44

prdiky ABKM

Holky prosím pomoc. Náš syn (9. měsíců) od narození trpěl na prdiky. Zkoušela jsem při kojení vyřadit mléčné výrobky, efekt byl nulový. Dostává něco málo přes týden dopoledne jogurt, poslední 2 dny jsem mu dávala 2denně a strašně vyvádí. Dřív měl stolici 3× -4× denně, od včera pouze 1× denně. Může se alergie projevit tímto způsobem? A co vše bych měla prozatím vyřadit z jídelníčku? Děkuju za každou radu, za poslední 2 dny jsem z něho zoufalá :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6956
18.6.12 20:48

Kdyby mel alergii, tak ma spise prujem!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
18.6.12 21:10

Moje nejmladsi dcera ma ABKM a mela stolici i 10× behem dne, vodnatou, hleny, pak i krev, zvraceni. Prdiky jako jediny symptom, popripade nahodna zacpa, bych nebrala jako stezejni. L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakora
18.6.12 22:18

Ano, bohuzel muze. Mam dve deti s abkm. Ano, nejcastejsi je prujem. Ale opravdu muze reagovat i zacpou. Nedavala bych mu ted nic mlecneho. Nechala ho tak cca 14 dni, pote zkusila jogurt opet. Ale jen par lzicek. Dva denne je strasne moc. Na druhou stranu nemusi mit zrovna alergii, jen si na to muze potrebovat zvyknout.

• Citovat
  • Upravit
47759
18.6.12 22:29
@Krakora píše:
Ano, bohuzel muze. Mam dve deti s abkm. Ano, nejcastejsi je prujem. Ale opravdu muze reagovat i zacpou. Nedavala bych mu ted nic mlecneho. Nechala ho tak cca 14 dni, pote zkusila jogurt opet. Ale jen par lzicek. Dva denne je strasne moc. Na druhou stranu nemusi mit zrovna alergii, jen si na to muze potrebovat zvyknout.

Zkusim ho vysadit, když se neukaze do 2 dnů zlepšení, nebo to začne být horší, jedeme k dr, přinejhorším máme za barákem nemocnici, tak buď na pohotovost, nebo na dětský.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
19.6.12 02:14

Na pohotovost kvuli tomu, ze kadi jednou denne? To snad ne :). Sleduj stolici, pokud v ni je hlen nebo krev nebo oboji, urcite to res s pediatrou, ale urcite s tim nejezdi na pohotovost, tam by se mely resit dulezitejsi veci, neodkladne. Jinak stolice kolisa, nejen u deti, ale i u dospelych, urcite bych „neplasila“ po par dnech. Moje dcera sla z 10 stolic na kadeni jednou za 3 az 4 dny. Ano, resime to, to normalni neni, ma i dalsi symptomy silne nespokojeneho ditete (jen comse jidla tyce, jinak je happy) a to i presto, ze je na Neocate, ale na pohotovost jsem ji netahla ani jednou :). L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
19.6.12 05:19
@Lindusa píše:
Na pohotovost kvuli tomu, ze kadi jednou denne? To snad ne :). Sleduj stolici, pokud v ni je hlen nebo krev nebo oboji, urcite to res s pediatrou, ale urcite s tim nejezdi na pohotovost, tam by se mely resit dulezitejsi veci, neodkladne. Jinak stolice kolisa, nejen u deti, ale i u dospelych, urcite bych „neplasila“ po par dnech. Moje dcera sla z 10 stolic na kadeni jednou za 3 az 4 dny. Ano, resime to, to normalni neni, ma i dalsi symptomy silne nespokojeneho ditete (jen comse jidla tyce, jinak je happy) a to i presto, ze je na Neocate, ale na pohotovost jsem ji netahla ani jednou :). L.
že kadi jednou denně, čert to vem, ale ty bolesti břicha, to už mi nepřipadá moc normální. Mimochodem psala jsem „kdyby se to zhoršilo“ ne že tam s ním jdu ;-) A s pediatrem toho asi moc nevyřeším, protože malej měl od 3. měsíců zelenou hlenovitou stolici a na nic dr. nepřišla. Když jsem ji řekla jestli to nemůže být ABKM, tak prý je to nesmysl, ale fakt je ten, že i když jsem asi na 14 dní vysadila všechny mléčné výrobky, tak efekt byl 0. Já bohužel alergik jsem, první syn taky, takže je tu větší procentualni riziko výskytu alergie. Jelikož nejsem dr. a neznám veškeré příznaky ABKM, tak mě zajímá jestli se může projevit pouze nafouklostí a bolením břicha ;-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
19.6.12 20:02

Pri ABMK nestaci vyradit jen mlecne vyrobky, ale vse, kde se muze vyskytovat bilkovina kravskeho mleka, takze i temer veskere kupovane pecivo, nektere uzeniny, maslo a vse, kde se maslo nebo margarin s pridavkem mlecneho proteinu vyskytuje. Je to mazec. Take deti s ABMK casto reaguji na soju (treba ma dcera :roll: ), tak pak se dieta musi jeste zprisnit a to uz je pro kojici matku na palici a pravdepodobnost pochybeni velika, takze ja osobne prestala kojit. Mela by sis vyzadat doporuceni na gastro, hlen (pravidelny, ne narazovy) ve stolici neni v poradku. L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
19.6.12 21:47

Stolice se pak upravila po prikrmech. Dneska nedostal jogurt, prdiky ho zlobí, ale nehulaka mi doma bolesti, max. zaknoura, zakroutí se a prdne si :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
19.6.12 23:42

No, pokud by slo o ABMK, tak reaguje zkratka na jakoukoliv formu mlecneho proteinu (KM), takze na bezna UM, na Tve MM pri konzumaci BKM. Jako netvrdim, ze je Tvuj syn ok, ale neprijde mi to jako ABKM. Mrkni na porodnice. cz, jsou tam poradny, i pediatricka, Dr. Honzik, tam je toho o ABKM hromada, muzes zaslat i svuj dotaz. L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakora
20.6.12 11:03

Já bych šla na alergologii. Ale stejně nejdůležitější je vypozorovat, po čem je malému hůř. Syn měl jen ekzém a nic jiného, sem tam blinkal. Lups, po vynechání všeho s obsahem mléčných bílkovin, vše o. k. Dcera zas pro změnu jen břichabol a je to tam bohužel taky. Ne vše jde dát do tabulky. Ještě pozor na vajíčka a soju! Pokud ji hezky maso a je kojeny, vic bilkovin nepotrebuje. Jogurt teď nedávej vůbec. Že má ještě prdíky nevadí, tělo se čistí déle než jen jeden den.

• Citovat
  • Upravit
54
12.5.16 11:34

Wolf Basic Creme

Dobrý den, já mám seboreu už 18 let a jediný, co mi na to pomáhá je Wolf Basic Creme, navíc je u něho výhoda o proti jiným mastím, jako třeba Excipial, Linola atd., které jsem také zkoušel, ale bez výsledně, že se na obličeji neleskne a tudíž nepůsobí mastně, takže nikdo ani nevidí, že jste něčím namazaný, problém je, že se před několika lety přestal vyrábět, nyní jsem na něj zase narazil, ale ne v české republice, pokuď ho budete chtít dovést nebo zjistit více informací, tak mi napište na tomaxx@seznam.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek