Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky všem.
Je mi 25 a už od puberty trpím na zarudlé suché tváře, foto přikládám. Byla jsem u několika kožařů, jsem alergička, nikdo mi k tomu nic neřekl a mazání slabými kortikodiy nikdy nzabralo. Poslední kožní se na mě ani pořádně nepodívala, tak už vážně nevím, co s tím. samozřejmě - nervozita, zhlad, nebo zas vysoká teplota, to zhoršují. Po celém těle mám dermatitidutakové červené pupínky všude). Máte někdo podobný problém? Co Vám na to pomáhá? předem děkuji.
Já bych to neřešila, něco podobného si nanáším složitě štětcem na tváře, když chci být za krásnou ![]()
Ale vážně, trpím na zarudlá suchomastná místa v obličeji (nevím, jak to popsat, i dkyž jsou mastná, tak se trochu loupou), většinou to bývá uprostřed čela, vršek nosu, když je to hodně blbé, tak i brada, zkrátka ta zóna T. Ale mě se to pojí s problémy s vlasovou pokožkou, mívám seboreu ve vlasech a když zrovna udeří, tak to pak stojí za to. Celkem se mi osvědčila různá konopná kosmetika, měla jsem i bambucké máslo s konopím a taky dobré. Takže já bych šla do konopí, pokud bys někde sehnala tu pravou domácí konopnou mast, tak by byla nejlepší, ale i běžné kosmetické výrobky pomůžou.
@Gladys píše:
Já bych to neřešila, něco podobného si nanáším složitě štětcem na tváře, když chci být za krásnou
Ale vážně, trpím na zarudlá suchomastná místa v obličeji (nevím, jak to popsat, i dkyž jsou mastná, tak se trochu loupou), většinou to bývá uprostřed čela, vršek nosu, když je to hodně blbé, tak i brada, zkrátka ta zóna T. Ale mě se to pojí s problémy s vlasovou pokožkou, mívám seboreu ve vlasech a když zrovna udeří, tak to pak stojí za to. Celkem se mi osvědčila různá konopná kosmetika, měla jsem i bambucké máslo s konopím a taky dobré. Takže já bych šla do konopí, pokud bys někde sehnala tu pravou domácí konopnou mast, tak by byla nejlepší, ale i běžné kosmetické výrobky pomůžou.
No to já mám právě tuhle červenou hrůzu na tvářích, někdy i nosík mám chycenej. Manžel mi říkal, jestli prý nemám lupus, má to prý kamarádka. No, ne že bych nebyla prolezlá samýma bolístkama, ale lupus nevím.
pomáhá mi jen make-up ![]()
a teď mám dobrou zkušenost s BB krémem od garnier
Mně pomáhá kosmetika Atok, jakmile se namažu něčím jiným, pleť mě štípe, pálí, jakoby se táhne..
A co se týče té nervozity, stresu, bývala jsem dříve do fialova, nyní už jen do červena (snad), pomohla mi trochu kineziologie..
@ivodička píše:
pomáhá mi jen make-up
a teď mám dobrou zkušenost s BB krémem od garnier
takže to máte taktéž takové červené, zarudlé, suché)a to dost, mívám i šupinky)? Ta zarudlá místa nikterak nejsou vyvýšená.
@luciashek píše:
takže to máte taktéž takové červené, zarudlé, suché)a to dost, mívám i šupinky)? Ta zarudlá místa nikterak nejsou vyvýšená.
Rudnu často
Ale šupinky ne, spíše takové červené, jakoby překrvené. Ale mám alergii na speciální krémy, po všem se hnet osypávám a dělají se mi rudé pupence, takže už dávno raději neexperimentuju
mám dobrou zkušenost se vším od GARNIER-krém pro citlivou pleť, make-up, BB krém, nevím proč, ale ty mi nevadí. A taky make-up od loreal. Ale já už měla lišeje jako malá, někdy je to lepší, jindy hrůza.
@ivodička píše:
Rudnu častoAle šupinky ne, spíše takové červené, jakoby překrvené. Ale mám alergii na speciální krémy, po všem se hnet osypávám a dělají se mi rudé pupence, takže už dávno raději neexperimentuju
mám dobrou zkušenost se vším od GARNIER-krém pro citlivou pleť, make-up, BB krém, nevím proč, ale ty mi nevadí. A taky make-up od loreal. Ale já už měla lišeje jako malá, někdy je to lepší, jindy hrůza.
Tak něco vyzkouším
Já si moc nepamatuji, jestli jsem to měla už jako malej prcek, vím rčitě, že jsem se v pubertě vztekala, že mám zarudlé suché tváře. Jkmile vlezu do sprchy, zapotím se u sportu, hned mám tváře jak rak - tak moc rudé. Někdy mi přijde že to jako pálí, nesvědí to, neštípe. Koukala jsem, že tam mám vidět hromadu červených žilek. Vůbec nevím, co to může být.
Tak je dneska dusno a hic a tváře mám jak slabikáře, brad to samý a i nos, úplně celý… Už mi ten problém leze na nervy…Taký Vám ta suchá pokožka v teple takhle rudne?
Zkuste připravky od Avene na růžovku http://avene-kosmetika.cz/…a-zcervenani jinak já mám od dr. krém Rozex a ten pomáhá, ale nevím, jestli máme stejný problém… a hlavně co nejšetrnější odličovadlo pokud se malujete i Mary Kay má něco na ty žilky, ale to už je vyšší cenvá skupina, tak hodně štěstí ![]()