Alergie na kov - nikl, chrom, kobalt + parfemace

Rose-k
8.6.12 20:29

Alergie na kov-nikl,chrom,kobalt+parfemace

Ahoj.
zajímá mě jestli má někdo stejnou alergii, já mám teda ještě na parfemaci a další takže mazec..A jestli třeba někdo nezkoušel alternativní léčbu, nechce se mi neustále matlat kortikoidama když se neuhlídám, ani teda nevím jestli k tomhle nějaká alternativa je :think:
Navíc se ptám proto, že mám v září konečně nastoupit do práce a dr. na mě vybalila, že nesmím tuhle práci dělat, ale já jinou nemám šanci dělat páč všude je něco. Tak to chci nějak utlimit, abych mohla nějak fungovat..
Budu ráda za každý info :kytka: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
540
8.6.12 20:35

Já mám také alergii na nikl, kobalt a chrom, ale kromě vyrážky po kontaktu s alergenem, tak nemám větší problémy.
Kdybych měla vyjmenovat co vše mi natestovaly - prach, peří, pyly, zlatý stafylokok, tabák,… poslední dobou víc a víc solární alergie…tam opět vyrážka, ale jinak nemám jediný projev.
Takže kovy nedávám na tělo, na sluníčko jedině namazaná krémem s UV faktorem 50 a zbytek na sobě nepociťuji.

Mohu se zeptat jak se ta alergie konkrétně projevuje a o jakou práci jde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
8.6.12 20:46

ja mam tiez alergiu na kovy.. ALe mavam len vyrazky.. nenosim hodinky, davam si pozor na gombiky ci nejake modne doplnky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
8.6.12 20:50

No dělám pokladní, vadily by mi prý ty mince..alergii na kov mám prý fakt silnou… :nevim:
No jelikož mám ještě tu parfemaci a další tak mám fakt hnusnej ekzém rozpraskanej do živýho masa a táhne se to se mnou od října a nemůžu se ho zaboha zbavit, ale porostě nedávám uhlídat všechno a není to nic příjemnýho a právě jsem přemýšlela, jestli není nějaká alternativa, aby to trochu utlumila :think:

• Citovat
  • Upravit
Rose-k
8.6.12 20:53

jo mám to nejvíc na rukách když to nedodržuju leze to dál, to je jasný…

• Citovat
  • Upravit
540
8.6.12 21:00

Teda, tak musí být hodně nepříjemný…
Za pokladnou jedině v rukavicích, v těch textilních, ale i tak to nebude nic příjemného.
Možná někdo poradí konkrétní homeopatika, zkusila bych i toto. No a co se týče exému, tak mne napadá léčba mastí s marihuanou ;) (klasika sádlo a vyluhovat)…babička si tím maže všechno :mrgreen: a je fakt, že neznám univerzálnější mast. Já ji nikdy na alergii mazat nemusela, ale na hojení čehokoliv pomohla vždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
8.6.12 21:12

Hmmm s rukavicema na kase nevím jesstli by to šlo, papírovky by se stím špatně braly a když bývaj někdy slepený, abych neměla maňase… 8)
Já zkoušela nějakou konopnou mast , ale ta mi nepomohla vůůůbec tak mě tohle zklamalo..
A já právě myslela jestli někdo nemá nějakou zkušenost s homeo, tak třeba ještě někdo napíše..
Já mám právě zatrhnutý aj nějaký jídlo díky parfemaci a tomu chromu, ale vždycky to neuhlídám, a bez kortikoidů nefunguju, ale už je nechci :?

• Citovat
  • Upravit
244
9.6.12 09:50

@Rose-k jestli ten ekzém nechceš mít, tak budeš muset odejít z této práce, bohužel tak to je. Já jsem v úplně stejné situaci, mám alergii na kovy. V práci máme nikl, já s ním přímo do styku nepřijdu, ale stejně se mi ta alergie v práci vždy zhorší.
Používám rukavice, ale nic nepomůže. Konopná mast je dobrá na atopický ekzém, když je hodně suchý, ale záleží jak je vyrobená, mě osobně nepomáhá a dělá mi zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
9.6.12 10:04

@Sisi30 JJ tohle přesně mi řekla aj moje dr. jenže co mám dělat všude je nějaký alergen :think:
Máš pravdu konopná mast je tomto případě opravdu k ničemu. Škoda, že někdo nepíše otěch homeo :(
Ironií je, že se mi zhoršilo ne v práci , ale doma. Páč jsem měla nastoupit do práce v září..

• Citovat
  • Upravit
244
9.6.12 10:08

@Rose-k To už máš v krvi a ta pokožka je narušená, takže stačí málo a hned zhoršení :( Kyselé, horká voda, prostředky na nádobí, savo :x
To homeo mě taky zajímá, snad někdo něco napíše :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
9.6.12 10:09

a bohužel kortikoidy stav pokožky zhoršují a zhoršují 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
9.6.12 10:13
@Sisi30 píše:
@Rose-k To už máš v krvi a ta pokožka je narušená, takže stačí málo a hned zhoršení :( Kyselé, horká voda, prostředky na nádobí, savo :x
To homeo mě taky zajímá, snad někdo něco napíše :nevim:

To máš pravdu stačí se jednou zapomenout a už to jede, bez rukavic fakt nic nedělám, ale stejně nic moc chjo…

• Citovat
  • Upravit
Rose-k
9.6.12 10:14
@Sisi30 píše:
a bohužel kortikoidy stav pokožky zhoršují a zhoršují 8o

Právě proto bych je chtěla přestat brát, nebo ta kůže bude za chvíli jak papír :(

• Citovat
  • Upravit
244
9.6.12 10:19

Mně kdysi poradila na kožním, že si to mám pořád hlídat, když se objeví pupínky vysušit (tinktura,desinfekce,pudr) Jak je to suche namastit, nejlepší jsou takove ty dělané masti z lékárny. A pořád opakovat. To mi pomohlo :think:

Příspěvek upraven 09.06.12 v 10:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
9.6.12 10:21

@Sisi30 JJ to mi taky poradila, ale nevím jak to budu praktikovat v práci… :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek