Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já mám také alergii na nikl, kobalt a chrom, ale kromě vyrážky po kontaktu s alergenem, tak nemám větší problémy.
Kdybych měla vyjmenovat co vše mi natestovaly - prach, peří, pyly, zlatý stafylokok, tabák,… poslední dobou víc a víc solární alergie…tam opět vyrážka, ale jinak nemám jediný projev.
Takže kovy nedávám na tělo, na sluníčko jedině namazaná krémem s UV faktorem 50 a zbytek na sobě nepociťuji.
Mohu se zeptat jak se ta alergie konkrétně projevuje a o jakou práci jde?
ja mam tiez alergiu na kovy.. ALe mavam len vyrazky.. nenosim hodinky, davam si pozor na gombiky ci nejake modne doplnky..
No dělám pokladní, vadily by mi prý ty mince..alergii na kov mám prý fakt silnou… ![]()
No jelikož mám ještě tu parfemaci a další tak mám fakt hnusnej ekzém rozpraskanej do živýho masa a táhne se to se mnou od října a nemůžu se ho zaboha zbavit, ale porostě nedávám uhlídat všechno a není to nic příjemnýho a právě jsem přemýšlela, jestli není nějaká alternativa, aby to trochu utlumila ![]()
jo mám to nejvíc na rukách když to nedodržuju leze to dál, to je jasný…
Teda, tak musí být hodně nepříjemný…
Za pokladnou jedině v rukavicích, v těch textilních, ale i tak to nebude nic příjemného.
Možná někdo poradí konkrétní homeopatika, zkusila bych i toto. No a co se týče exému, tak mne napadá léčba mastí s marihuanou
(klasika sádlo a vyluhovat)…babička si tím maže všechno
a je fakt, že neznám univerzálnější mast. Já ji nikdy na alergii mazat nemusela, ale na hojení čehokoliv pomohla vždy.
Hmmm s rukavicema na kase nevím jesstli by to šlo, papírovky by se stím špatně braly a když bývaj někdy slepený, abych neměla maňase… ![]()
Já zkoušela nějakou konopnou mast , ale ta mi nepomohla vůůůbec tak mě tohle zklamalo..
A já právě myslela jestli někdo nemá nějakou zkušenost s homeo, tak třeba ještě někdo napíše..
Já mám právě zatrhnutý aj nějaký jídlo díky parfemaci a tomu chromu, ale vždycky to neuhlídám, a bez kortikoidů nefunguju, ale už je nechci ![]()
@Rose-k jestli ten ekzém nechceš mít, tak budeš muset odejít z této práce, bohužel tak to je. Já jsem v úplně stejné situaci, mám alergii na kovy. V práci máme nikl, já s ním přímo do styku nepřijdu, ale stejně se mi ta alergie v práci vždy zhorší.
Používám rukavice, ale nic nepomůže. Konopná mast je dobrá na atopický ekzém, když je hodně suchý, ale záleží jak je vyrobená, mě osobně nepomáhá a dělá mi zle.
@Sisi30 JJ tohle přesně mi řekla aj moje dr. jenže co mám dělat všude je nějaký alergen ![]()
Máš pravdu konopná mast je tomto případě opravdu k ničemu. Škoda, že někdo nepíše otěch homeo ![]()
Ironií je, že se mi zhoršilo ne v práci , ale doma. Páč jsem měla nastoupit do práce v září..
@Rose-k To už máš v krvi a ta pokožka je narušená, takže stačí málo a hned zhoršení
Kyselé, horká voda, prostředky na nádobí, savo ![]()
To homeo mě taky zajímá, snad někdo něco napíše ![]()
@Sisi30 píše:
@Rose-k To už máš v krvi a ta pokožka je narušená, takže stačí málo a hned zhoršeníKyselé, horká voda, prostředky na nádobí, savo
To homeo mě taky zajímá, snad někdo něco napíše
To máš pravdu stačí se jednou zapomenout a už to jede, bez rukavic fakt nic nedělám, ale stejně nic moc chjo…
@Sisi30 píše:
a bohužel kortikoidy stav pokožky zhoršují a zhoršují
Právě proto bych je chtěla přestat brát, nebo ta kůže bude za chvíli jak papír ![]()
Mně kdysi poradila na kožním, že si to mám pořád hlídat, když se objeví pupínky vysušit (tinktura,desinfekce,pudr) Jak je to suche namastit, nejlepší jsou takove ty dělané masti z lékárny. A pořád opakovat. To mi pomohlo ![]()
Příspěvek upraven 09.06.12 v 10:21
@Sisi30 JJ to mi taky poradila, ale nevím jak to budu praktikovat v práci… ![]()
Ahoj.

zajímá mě jestli má někdo stejnou alergii, já mám teda ještě na parfemaci a další takže mazec..A jestli třeba někdo nezkoušel alternativní léčbu, nechce se mi neustále matlat kortikoidama když se neuhlídám, ani teda nevím jestli k tomhle nějaká alternativa je
Navíc se ptám proto, že mám v září konečně nastoupit do práce a dr. na mě vybalila, že nesmím tuhle práci dělat, ale já jinou nemám šanci dělat páč všude je něco. Tak to chci nějak utlimit, abych mohla nějak fungovat..
Budu ráda za každý info